ytringsfrihet

Fakkeltog mot mobbing ?

Jeg tipper, med veldig gode odds at det er omtrent like nyttig som fakkeltog mot IS.  De som stiller opp og fakler går nok til sengs med litt bedre samvittighet men jeg har ingen tro på at det blir noen bedring av den grunn.

mobbefakkel

Mobbere kommer til å holde på helt til de bli stoppet.  Enten ved at mobilabonnement, facebook konto eller hva det skulle være blir stengt,  skolen utviser de eller rett og slett at pappaen til mobbeofferet begår selvtekt og denger livskiten ut av mobberen, eller mobberens foresatte. Continue reading

China is bad for business

I alle fall min. For et par år siden kjøpte jeg ny oppvaskmaskin, på Lefdahl. Ekspeditøren viste meg rundt og la ut om de forskjellige modellene. Hun kunne fortelle at for dette varesegmentet var det stort sett samsvar mellom kvalitet og pris og at modellen Sandstrøm (Strømstad ?), som prismessig lå sånn midt på treet, var et fornuftig valg. Sandstrøm fõr tusan. Hvor er den laget spurte jeg, og fikk vite at dette var Lefdahls egen modell. Made in Lefdahl altså. Det vil si Kina. For et par dager siden sluttet den å fungere.

Da jeg stengte ute Kina fra Bloghog for et par måneder siden fungerte den. Er dette hevnen ? Det er jo fullt mulig å utveksle digital informasjon gjennom strømnettet og utføre infrastrukturelle og presise droneangrep; Sjalla-Dishwashah – Abboit !! Lurer på når de tar arbeidsstasjonen her i datakroken min ? Den har jo masse kinesiske dupeditter inni seg. Ikke sånne som kineserne har oppfunnet, langtifra. De har ikke oppfunnet en skit, hvis vi ser bort fra digital avføring. De har bare overtatt produksjonen fra våre høykostnadsland

Dette har skjedd over tid siden vi hele tiden skal ha alt så fordømt billig og fordi alle verdens blåruss og corporations vil tjene penger. Ulempen er at flere og flere av oss høykostnadslandsbeboere får mindre og mindre å ta oss til. Arbeidsledighet og stagnasjon er resultatet.

Og feighet. Olemic(key Mouse) Thommesen, regjeringens Fall Guy kunne i går sitte i fred og ro med en høflig intervjuer på NRK TV og legge ut om hvorfor han i dag selvfølgelig ikke kan mene det han mente i går, da han stod på barrikadene og hudflettet regjeringen for ikke å ta et klart standpunkt til Tibets fordel.

Årsaken er ifølge Olemic at da var han ikke i posisjon som nr. to, nest etter kongen, formelt sett. Den posisjonen er  så viktig at moral og mot må vike. Vi er visst så fattige og svake at vi ikke kan overleve hvis Kina er sure på oss.

Lurer forresten på hva kongen mener om den saken. Han burde jo egentlig mene noe om det siden han her, indirekte tas som en medløper i denne skammeligheten. Hadde Harald invitert Dalai Lama til slottet under hans besøk så hadde jeg pinadø blitt royalist på flekken.

Skei Grande er inne på noe vesentlig når hun sier at kineserne nok ville hatt større respekt for en nasjon som stod på sitt. Men neida. Istedet sitter vi her og ynker oss, unnskyldende og tannløse med landeskammen og lukter skit mens gøysen sprer seg over hele kloden.

Er det noe jeg virkelig hater så er det når min egen regjering får meg til å føle meg som en feig kjiping.


Les også:VG mener: Ynkelig knefall

Nå må snart noen be Erna ta seg en bolle.

En svær en, for nå er det nok. Hun, sammen med et maktarrogant AP fikk trumfet DLD gjennom i 2011, da hun fikk truet nok av sine egne partifeller til å gå inn for det menneskerettighetsstridige direktivet. Det vår nåværende statsminister og AP gjorde den gang var faktisk, sett i tilbakeblikk, et lovbrudd.

erna-2
Erna Solberg

EU domstolens kjennelse har ikke tilbakevirkende kraft, det er ikke mulig å “ta” noen rent rettslig her, men fra og med 8. april i år er er saken en helt annen for domstolen sier bl.a. i sin kjennelse at direktivet er ugyldig fra det øyeblikket det ble vedtatt. Allikevel kan alt tyde på at hun ikke vil gi seg. Det er beinskallepolitikk på sitt aller mest patetiske.

Før EU begikk den grandiose tabben det var å påby alle medlemslandene å implementere DLD så var ikke masselagring av informasjon om alle personers gjøren og laden noen viktig  sak her i landet. Uvisst av hvilken grunn ble det plutselig det, og for tilhengerne av dette så gikk det prestisje i å få demonstrert en nesegrus lydighet for byråkratpampene nede på kontinentet. Ja, og selvfølgelig tydelig demonstrere  tøff i trynet holdninger på området law & order.

Så det var ikke uten et visst hakaslepp jeg konstaterte at EU, denne kvasidemokratiske mastodonten faktisk hadde mekanismer som kunne utføre rasjonelle selvjusteringer.

hadia-3Det har ikke vi ser det ut til. I alle fall ikke med den ledelsen vi har i dag. Erna, med Hadia Tajik som sidekick og taburettløs væpner signaliserer at de vil gå en ny runde for å gjennomføre DLD. Det er noe ubehagelig og stinkende autoritært over hele scenariet der de sitter med rompa så ettertrykkelig plantet på tallerkenen, med små justeringer ….. og later som ingenting. Vi snakker altså politisk, maktarrogant drittlukt.

Og når jeg leser alle artiklene i dagspressen om dette så er det en ting som slår meg. – Ingen nevner mammuten som står midt i rommet; masselagring slik DLD la opp til virker ikke etter hensikten. Fremdeles etterlyses det kriminalsaker der disse fjellene av informasjon har kunnet bidra til oppklaring eller effektiv kriminalitetsbekjempelse. Det har ingen effekt.

Så hva er det som hindrer oss i å beholde den justisen vi hadde fra før, der påtalemyndighetene skaffet seg hjemmel til overvåking i enkeltsaker hvor man hadde reelle mistanker og navngitte personer og miljøer å forfølge ?

Svaret ser ut til å være politikere som Erna Solberg og Hadia Tajik.

Et forbud mot dårlige nyheter ?

.. eller i det minste et påbud som begrenser medias mulighet til å velte seg i alsken ulykke, -høres det ut som en god idé ?

Krisefryd:

Eksessivt fokus på, og overdrivelse av betydningen av deprimerende, sjokkerede og grelle nyheter. Gjerne nyheter som er såpass lokale/sære at de ikke har noe å gjøre i riksdekkene mediaoppslag.

Det er nå innført i Sør-Afrika og mediaaktørene der brokker seg i vantro.  Det strider mot absolutt alt og særlig ytringsfriheten den heilage.

Godt mulig det, men nå er det engang slik at ingenting er så galt at det ikke er godt for noe.  Man kan f.eks. spørre seg om det er særlig formålstjenlig at en regjering eller et bystyre gjør sitt ytterste for å bedre på ett eller annet som alle ønsker å få skikk på, og faktisk får det til, når samtidig avisredaksjonene  har førsteprioritet på å fortelle alle at det ikke er tilfelle.

I en av sørstatene i USA (jeg husker ikke hvor og har ingen link heller) hadde myndighetene over en fireårsperiode klart å redusere kriminalstatistikken betydelig.  Det var snakk om mer enn en halvering.  Da skulle man kunne forvente at den gjengse følelsen av trygghet i befolkningen skulle vist en bedring, men faktisk var det motsatte tilfelle.  Årsak; I den samme perioden hadde media økt dekningen av kriminalitet med over 400% og alle trodde følgelig at det fremdeles gikk stort sett til H.

Dette er selvfølgelig ren markedslogikk.   Mediaaktørene lever av å  fange oppmerksomhet og å selge aviser og nyhetssendinger og de har  funnet ut at dårlige nyheter, sjokkoppslag, krigstyper etc. etc. gir mer museklikk og høyere seertall enn gode nyheter.  Dermed forleser hvermansen seg på krisefryd (se faktaboks) i en slik grad at det ganske sikkert gjør utslag på helsestatistikken.

MEN, en slik lov blir garantert ikke innført her i landet.  Til det har et slikt forbud altfor mange kjipe implikasjoner.  Knebling av det frie ord har jeg allerede nevnt, og selvfølgelig det politiske selvmordet det ville innebære for et parti/en regjering som ønsker å pålegge landets journalister å levere solskinnshistorier.  “Nu går alt så meget bedre, basta !” …. liksom.

En helt annen sak er at en slik lov rimeligvis vil være nødt til å legge føringer for hva som er gode og hva som er dårlige nyheter, og det er en umulig oppgave.  I alle fall i et demokrati.

 

Under falskt flagg, i full uniform

Folk flest har vel nå fåttt med seg saken der en politibetjent, etter å ha kalt statsministeren for “et krapyl” på FB fikk sparken.

Det var i alle fall den opprinnelige vinklingen i denne saken og vi satt alle igjen med inntrykk av en opphøyet og hårsår statsleder som har snikinnført et tillegg til det vi kaller “majestetsfornærmelse”, nemlig “statsministerfornærmelse”, eller mer presist “jensekrenkelse”. Fy faen Jens … liksom.

Nå viser det seg at “krapyl”-betegnelsen bare er lommerusk i forhold til andre ytringer Stein-Robin Kleven Berg har kommet med i de seneste år, og at det slett ikke er statsministerens ve og vel dette handler om.

Disse skriveriene avslører at det politimannen serverer egentlig hører hjemme i det som kalles for søppelsegmentet av ytringer i sosiale medier. Forstokket menneskeforakt, generalisering, fascisme etc. etc. Holdninger som sikkert mange har (ref. FrP’s oppslutning) og som mange serverer, i fylla, i privaten og i andre situasjoner der de føler seg trygge.

MEN, ikke på FB i full politiuniform. Da skjer det en sammenblanding som det er fullt ut forståelig at politimester Bakke har reagert på.

Utrolig nok presterer Kleven Berg påstanden om at disse ekle redneckvitsene og dritslengingen hans ikke er hans egne !!!. Når han blir spurt om han tror FB-kontoen hans er hacket (siden det nødvendigvis måtte være den eneste forklaringen) så svarer han at han ikke vet, men at han gjerne vil komme til bunns i saken.

Det tror jeg ikke han vil. Han har etter krapyl-oppslaget drevet iherdig luking i FB-skiten han har lagt igjen, men dessverre har noen ekskrementer gått under radaren hans og nå havnet på “trykk” i nettavisene.

Jeg håper oppsigelsen opprettholdes. Å henvise til ytringsfriheten i denne saken er å seile under falskt flagg, og det å påstå at han ikke har skrevet disse tingene er løgn.

Slike politimenn det vil gamle Norge IKKE ha.

Jeg har problemer med å være enig med Støre …

 

…når han sier at “drapene og volden ikke kan rettferdiggjøres på denne måten”. Det han sikter til er FNs spesialutsending i Afghanistan, Svenske Staffan de Mistura som uttaler at pastor Terry Jones, initiativtakeren til koranbrenningen, er medskyldig i de drapene på uskyldige mennesker som fulgte i etterkant. Continue reading