journalistikk

Facebook, en ID-tyv ?

Eller en ID-tyv på Facebook ? Noen eller noe har i alle fall klart å utgi seg for å være meg.

hanne-nabintu-herlandEtter en ukes rekonvalesent sofatilværelse, godt oppstøttet av puter både her og der satt jeg i dag tidlig, rak i ryggen (!!!)  og leste nettaviser.  I Dagbladet var det en artikkel; “USA som fallende stjerne” av Hanne Nabintu Herland.  Javel.  Får vel lese den der da.  Mhmm, jahaja. Greit nok det der, men ikke mer enn en treer på terningen.   Bakoversveisen uteble.  Den kom ikke før jeg hadde nådd helt til  bunns og myste motvillig på den evinnelige feisbukknappen, den med “den og den og så og så mange liker dette”…

Du, (en annen bloghog’er) og 38475 andre liker dette Continue reading

Dagnes ovreskirft ?

Det må det jo bare være.  En innertier, eller rettere sagt en yttertier.utlovligheter  Her er det vår næringsminister som uttaler seg, så hvorvidt dette er korrekt sitat eller ei er dermed uvisst. Continue reading

Norsk ?

Kanskje det er det.  For alt hva jeg vet er det å være glamour modell, altså det å være naken på bilder som publiseres helt normalt og ukontroversielt her i landet.  I Kjendis.no ser det i alle fall ut til at Helene Rask mener det.  Derfor er det litt merkelig at hun syns dette er noe stress.

helene-raskSitat: «Hvor lenge skal jeg «betale» for årene i modellbransjen? Hvor lenge skal jeg henge på «galgen» og betale for at jeg har vært ung og foretatt noen ukontroversielle valg? Er det slik at vi som går egne veier fortjener å betale prisen til evig tid?» Continue reading

Norsk Rasisme Kringkasting ?

Kanskje å ta litt hardt i, men når Özz Nûjens retoriske spørsmål (om det ikke er raisistisk å deportere rom-folk) blir sensurert bort i den norske versjonen av “Skavland” kan man saktens spørre seg hva slags ufarliggjort graut vi blir servert her til lands.

Var det bare eks-statsministerens svette forsøk på å forklare at FrP ikke har et stort innslag av rasistiske elementer vi skulle få høre, med applaus  … og så kuttfør Özz punkterte Jens sin blå ballong ? Har noen “snakket sammen” ?

Vedder en krone på det, minst.

Uansett mener jeg at forklaringen om at dette er gjort i tråd med “vær varsom” -plakaten kvalifiserer til ny anvendelse av akkurat den … plakaten. Som f.eks. søppel, type spesialavfall.

 

Foto: SVT / Expressen

Et forbud mot dårlige nyheter ?

.. eller i det minste et påbud som begrenser medias mulighet til å velte seg i alsken ulykke, -høres det ut som en god idé ?

Krisefryd:

Eksessivt fokus på, og overdrivelse av betydningen av deprimerende, sjokkerede og grelle nyheter. Gjerne nyheter som er såpass lokale/sære at de ikke har noe å gjøre i riksdekkene mediaoppslag.

Det er nå innført i Sør-Afrika og mediaaktørene der brokker seg i vantro.  Det strider mot absolutt alt og særlig ytringsfriheten den heilage.

Godt mulig det, men nå er det engang slik at ingenting er så galt at det ikke er godt for noe.  Man kan f.eks. spørre seg om det er særlig formålstjenlig at en regjering eller et bystyre gjør sitt ytterste for å bedre på ett eller annet som alle ønsker å få skikk på, og faktisk får det til, når samtidig avisredaksjonene  har førsteprioritet på å fortelle alle at det ikke er tilfelle.

I en av sørstatene i USA (jeg husker ikke hvor og har ingen link heller) hadde myndighetene over en fireårsperiode klart å redusere kriminalstatistikken betydelig.  Det var snakk om mer enn en halvering.  Da skulle man kunne forvente at den gjengse følelsen av trygghet i befolkningen skulle vist en bedring, men faktisk var det motsatte tilfelle.  Årsak; I den samme perioden hadde media økt dekningen av kriminalitet med over 400% og alle trodde følgelig at det fremdeles gikk stort sett til H.

Dette er selvfølgelig ren markedslogikk.   Mediaaktørene lever av å  fange oppmerksomhet og å selge aviser og nyhetssendinger og de har  funnet ut at dårlige nyheter, sjokkoppslag, krigstyper etc. etc. gir mer museklikk og høyere seertall enn gode nyheter.  Dermed forleser hvermansen seg på krisefryd (se faktaboks) i en slik grad at det ganske sikkert gjør utslag på helsestatistikken.

MEN, en slik lov blir garantert ikke innført her i landet.  Til det har et slikt forbud altfor mange kjipe implikasjoner.  Knebling av det frie ord har jeg allerede nevnt, og selvfølgelig det politiske selvmordet det ville innebære for et parti/en regjering som ønsker å pålegge landets journalister å levere solskinnshistorier.  “Nu går alt så meget bedre, basta !” …. liksom.

En helt annen sak er at en slik lov rimeligvis vil være nødt til å legge føringer for hva som er gode og hva som er dårlige nyheter, og det er en umulig oppgave.  I alle fall i et demokrati.

 

Klimaforskerne sier mye rart ….

… og skremmende, men uansett tyder  mye på at vi  må ta deres advarsler på alvor.   Scenariene de skisserer  for fremtiden er ikke bra.

 

Omtrent en kvart del av Svein Tveitdal

Enten så kommer våre fremtidige generasjoner til å trenge solfaktor “kalk” eller et skikkelig stash med Bergans, fra innerst til ytterst.  Gjennomsnittstempen kommer uansett ikke til å være som i dag.

MEN, det siste jeg kunne lese i dagens db.no, en ytring fra klimaforsker Svein Tveitdal er … litt uklart.  Der sier han bl.a.;

“Nesten halvparten av mannen i gata tror at forskerne er kjempeuenige, og en del av den oppfatningen kommer av hvordan media håndterer det.”

 

Foto: NINA HANSEN/Dagbladet

 

 

ulv ! Ulv !! UUULV !!!

Den ondskapsfulle lille pølsa Kim Jong-un har nå truet verden med ragnarokk i lange tider. Samtidig kan vi lese at mesteparten av maskineriet i det nord-koreanske forsvaret daterer seg helt tilbake til 50-tallet. Vi blir også fortalt av flere eksperter at mye av det som trilles frem til paradebruk (som på bildet) er kulisser.

Og innimellom viser nord-koreansk tv “skremmende” reportasjer der bikkjer river struper av dukker som skal ligne sør-koreanske forsvarsministre, og godzilla flash der “New York” legges i ruiner.  Mer patetisk enn skremmende etter min mening.

I forigår fortalte pressen meg at “idag kommer Nord-Korea til å skyte opp en atomrakett”. Ingenting skjedde. I dag konkluderer Pentagon med at Nord-Korea kan ha produsert en styrt atombombe og at det nå hersker frykt for hva Kim kan finne på, enda en gang.

Minner litt om en tidligere vals til melodien av “Weapons of Mass Destruction” dette, og jeg får en ekkel følelse av å bli tatt for å være en idiot når disse krigsoverskriftene brøler til meg.

Det Kim Jong-un driver med er helt orwellsk; holder i live frykten for at landet er truet av ytre krefter for bedre kunne drive konsentrasjonsleiren Nord-Korea mer hårdhendt og effektivt. Og selvfølgelig også for å ha en upper hand i forhandlinger, men akkurat det ser imidlertid ut til å ikke være så bankers lenger.

Saken er den at hvis Nord-Korea hadde sendt avgårde noe kjernefysisk i en rakett så hadde den vært en “sitting duck” for anti-rakettsystemene som nå omgir landet. Diktatorens boforhold i Pyongyang hadde på et øyeblikk blitt ikke-eksisterende og enden på det hele hadde uunngåelig blitt regimets fall. Det er det ingen som tror Kim Jung-un vil risikere, men noen strever veldig med å gi inntrykk av det.

Og derfor  får vi daglig levert krigshyl i avisene. Det kan nesten virke som noen reder grunnen for drastiske tiltak, og pøser ut propaganda som en del av en forhåndsrettferdiggjørelse.

Langt ord det der, og vi har sett denne øvelsen før, har vi ikke ?

Er det rart jeg hater reklame ?

Det får være så sin sak at disse løpOgKjøp-boksene danser og svinser i margen så jeg får problemer med å konsentrere meg om det jeg vil gjøre, nemlig lese artikler.

Men nå kan det se ut som søppelindustrien har tatt rev i seilene, for nå er det blitt andre boller….

… før eller siden ja, da kommer det nok til å si pang både her og der.  Det skjer den dagen reklamen dynger ned mediet den opptrer i såpass ettertrykkelig at folk tilslutt ikke gidder.  Og hvem skal da se på disse invaderende, brutale splashene av inkjevetta … drit.

Selv har jeg konsekvent sluttet å se filmer på kanaler med reklame.  Vurderer også sterkt å gi F i hele resten av kakkelet og bare kule ned med TCM og NRK.

bilde: screenshot fra db.no 8/12 2011

Oss tjuvradder imellom … ?

Eksempel på tyv, anonymisert
Jeg liker ikke folk som stjeler. Det gjør sikkert ikke Dagbladets journalist Hilda Nyfløt heller; Hun kan fortelle oss om politiets nedprioritering av vinningsforbrytelser og butikkeiernes frustrasjoner, men noe skurrer.

På db.no sin forside fant jeg dette oppslaget. Sjekk teksten og min lille røde pil. Jeg har som seg hør og bør anonymisert den avbildede personen siden jeg ikke vil bli dradd inn i en eller annen kjip rettssak, – som vitne eller tyster.

For én ting vil jeg bare ha sagt: snakk for deg selv Hilda !. I fjor stal jeg ikke en dritt. Ikke i forfjor heller. Når jeg tenker meg om så var siste gangen jeg stjal en gang omkring 1962 da jeg for å være “med” lot meg presse av in-gjengen til å begå et butikktyveri.

Utbyttet var en pakke Zulu-kjeks med sjokolade. Den tok jeg med meg langt ut i skogen og prøvde å spise den, – uten å lykkes. Før den dagen likte jeg veldig godt Zulu-kjeks, men jeg har aldri spist det siden.

Uansett, jeg syns journalister bør slutte å kleise rundt seg med dette “VI” i alle sammenhenger og forbindelser.

Vi drar alle til hytta på fjellet i påsken. Vi drikker oss alle drita hver helg, minst. Vi skal alle ha de siste hotte gadgets. Vi elsker alle Bruce Springsteen. Vi puler sånn og sånn og så mye.

Vi er alle drittleile av norske journalisters svadaformuleringer 👿

 

 

Skjermbilde av foto av: Morten Brakestad, Propix, med tilføyelser

De kan ikke telle, men så er de jo journalister …

Her kan jeg lese at mannen til Selma Hayek er billionær. God for over tusen milliarder, nesten 1/3 oljefond. Jeg visste ikke at det fantes folk som eidde så mye. Bill gates ledet en stund med 400 milliarder, men det er jo lenge siden…

Duden til Selma er ikke bare millionær, han er BILLIONÆR skriver den ivrige journalisten.

Stakkars, han har vel bare lest rett fra en pressemelding fra Amerika eller Frankrike …

 

Wikipedia…

 

 

 

 

Foto: Luigi Costantini/AP Photo/Scanpix

Her ser det ut til at alle har skjønt det ….

… bare ikke journalisten som mener det er en story. Tenk; kongen måtte VENTE for at en person skulle få LOV TIL å komme til Oslo for å foreta en nyretransplantasjon ! Ikke bare vente, – han måtte “pent vente” . Næhh… Continue reading