Administrering

Den eneste straffen vi har er frihetsberøvelse.

Well, bortsett fra samfunnstjeneste og bøter eller inndraging av rettigheter og lisenser. Det holder det. Forslag om f.eks. å innføre soning på “vann og brød”, – og derved få straffen redusert til en tredjedel hører hjemme i det primitive idélandskapet der bl.a. en fordums sørlandsk politisjef pleidde å vanke. Han hadde innsett at for å lage omelett så måtte man knuse egg. – En erkjennelse man ikke trenger særlig stor horisont for å få øye på og som man helst bør unngå.

Men så var det denne morderfrosken der nede i brønnen. Han har pc på cella og ønsker å blogge. Ingen lurer på hva han kommer til å blogge om.

Og så var det den frihetsberøvelsen, eller mer presist innesperringen.

Eksempel på frihetsberøvelse

Slik jeg ser det så sitter man ikke innesperret hvis man kan blogge ut i verden. Det får ikke hjelpe om hvert komma som sendes ut eller kommer inn undersøkes og sensureres. Er man aktiv på nettet så er frihetsberøvelsen kraftig redusert. For personer som kan sitte hjemme i årevis og bare lever sitt liv på nettet vil forskjellen fra å være fri og det å være fengslet bare være av teknisk art.

I dag kunne jeg lese at etter domsavsigelsen i går så er pc-på-cella avtalen frosken hadde ikke lenger i kraft.

Da er det bare å gjøres som dommerne sa. Det vil si; Ut med pc’en. Gi han én blyant i året og et par kladdebøker anno 1962 (de grønne med brune ark), – og til nøds et viskelær.

Flyttesjau og temaer

Da jeg opprettet denne greia her så var jeg ikke 100% dreven superadmin, for å si det slik. Derfor havnet jeg i tuttelet på admin og kunne ikke lage mitt eget sjallesite. Jeg måtte gå i hans klær ….

Det var fine rags det, men jeg ville ha tilbake min gamle status, som vanlig bruker og ikke være en slags hybrid. Dessuten så er det lett å gjøre en bommert hvis man glemmer at man har diplomatpass over hele nettverket. Plutselig kunne jeg klikke “edit” på en kommentar jeg hadde lagt fra meg en plass, – hos en annen bruker og vips, så eidde jeg kommentaren, eller innlegget for den sakens skyld. det så i alle fall sånn ut i veikrysset.

Helt uholdbart. Jeg bet derfor tennene sammen, tok fra “sjalle” alle rettigheter og uttyddet ham.

Så laget jeg meg et eget tema. Noen fordeler skal man ha, -og her er det. Jeg er helt fersk på temabygging og dette temaet har omtrent 0 valgmuligheter. Jeg har ikke kommet så lang at jeg har kodet en spesiell dash for det, så ala VGB sitt standard-tema. Det var et bra tema. Sånn må jeg også få det til. Så dere kan mekke til deres egne layouts, akkurat som i gamle dager.

Well, ikke helt som i gamle dager….

Dette blir uten bugs :)