modell

Norsk ?

Kanskje det er det.  For alt hva jeg vet er det å være glamour modell, altså det å være naken på bilder som publiseres helt normalt og ukontroversielt her i landet.  I Kjendis.no ser det i alle fall ut til at Helene Rask mener det.  Derfor er det litt merkelig at hun syns dette er noe stress.

helene-raskSitat: «Hvor lenge skal jeg «betale» for årene i modellbransjen? Hvor lenge skal jeg henge på «galgen» og betale for at jeg har vært ung og foretatt noen ukontroversielle valg? Er det slik at vi som går egne veier fortjener å betale prisen til evig tid?» Continue reading

Vil du bli et ikon ?

 

 

Hmm ? .. Svaret vil vel for de fleste avhenge av hvordan de ser for seg en ikontiværelse, hvordan livet arter seg i stort og smått, som ikon. Hva tenker ikoner på når de våkner om morgenen ? Tenker de i det hele tatt ? Er det overhodet noen vits i å reflektere over noe som helst lenger, når man er blitt et ikon ?

Jeg tror ikke det. Et ikon bare er. Tilstede, i fokus. Sånn er det i dag, men slik har det ikke vært særlig lenge, relativt sett. Ikonet har gjennomgått en evolusjon. Før var det ensbetydende med små bilder av salige åsyn til profeter og jomfruer som henført og stilisert måpet inn i himmelrike eller noe i den duren. Så kom windows og ikoner ble det folk klikket på for å starte programmer fra desktop’en. I dag er ikoner personer (men også ting), en slags essens av essensenes essens innenfor et eller annet. Mest innen mote. Sånn har det forresten vært en stund.

Vi snakker altså tryner, igjen, men nå er det fashionmodeller det dreier seg om, så dermed må vi nok ta med resten av skroget også; tryne, pupp (det er det ikke så mye av forresten) ræv (lite av det óg) og tynne bein. Sånn er det siden sjefa til disse jentene er homoer.

Til tross for dette er ca. 100% av disse .. ikonene… kvinner som egentlig er som alle andre kvinner, bare litt tynnere enn sunt er og med en motorisk forstyrrelse som gjør at de kommer gående med beina først, gampende. En stil som best kan beskrives som “jeg kommer her og kommer her og føkkU“. Tramp tramp, med bistert åsyn. Det salige er gone for lengst. Nå er det MOI for Faen og fløttdæ, ellers !!. Et ikon møter aldri blikket til sine (ærsj) medmennesker. Det bare braser frem, målbevisst og selvsikkert.

En drøm for de fleste. Ikke sant ? Det har minMote-klubben forstått og redaksjonen har selvfølgelig tatt konsekvensene av denne erkjennelsen.

For nå kan man bli kåret til månedens ikon der i gården. Jeg tipper dette er hardcore fashion for alle penga, hver dag en hel måned så ikonets tidsperspektiv ser ut til å ha skrumpet inn, men det skjer jo med alt omkring oss. Innskrumpingen altså. Bare se på en krones melkesjokolade. Den er vekk.

Hvordan gikk dette til ? Melkesjokolade ? ..


Se! … hun der !!
Hun der lange som går så rart ?
Jaaa !!
Jada, jeg ser. Hva er det med henne ?
Er du helt på tur ? Følger du ikke med !!?? Hun var minMote-klubbens ikon i oktober 2011 !!
Nææææh !!

.. særlig

 

 

Foto: min mote