namedropping

Jordfolk, helsebror …. ?

Da jeg i dag med stor iver stakk nesen ned i dagens Aftenblad kom jeg over en liten notis. Den var klippet fra Dagbladet:

Slutt på gravide sjømenn

Folk som jobber til sjøs skal heretter ha den kjønnsnøytrale betegnelsen “sjøfolk”, ifølge en lovendring. Dermed forsvinner også begrepet “gravide sjømenn” ut av loven. Slik kommer man ikke bare i takt med tiden, men også med biologien.

 

Takt og takt fru …herr … ehh jeg mener person Blom.

En bekjent av meg har jobbet i mange år, som helsesøster. Det hjelper ikke om han er født med en utovertiss som den dag i dag er intakt. Han står i alle fall oppreist når han later vannet. Det skal hete helsesøster. Ingen kjønnsnøytralisering der nei. Helsebror, helsefolk … glem det. Skal man smykke seg med en tittel der “helse” inngår så får en værsågod se til søstre seg.

Slik har det vært siden 1925 og slik skal det fortsette å være. For en helsesøster er en autorisert sykepleier med videreutdanning innen helsefremmende og sykdomsforebyggende arbeid. Basta.

Igrunnen merkelig at ordet sykepleier får lov å eksistere. Har man sagt a så får man si b… helsesøster = en spesialisert sykepleierske. Konsekvent, ryddig og vaginalt etterrettelig.

Jordmor er et “begrep” som ifølge wikiwiki oppstod fordi fødselen tidligere foregikk på jordgolvet, og derfor ble fødselshjelperen kalt “jordmor”. Ok.

Den kjøper jeg, men bare halvparten. Og igjen er opphavet en sykepleier som har tatt toårig spesialutdannelse. Et par menn som jobber med fødselshjelp er altså “jordmødre”. Ikke jordfolk. Hahaha. Jordfolk liksom.

Denne sykepleieren må være utdanningssystemets svar på berggylten, – fisken som endrer kjønn etter noen år…

Men sjømann er ikke noe begrep. Det er slemt og sjåvinistisk så her har man (….) sett seg nødt til å trø til med loven i hånd. Det ble så køddent å snakke om “gravide sjømenn” i loven. Så derfor.

Dette syns jeg var rart og jeg ble sittende å myse på artikkelen en lang stund mens jeg forsøkte å resonnere. – Hvorfor skal menn være nødt til å jobbe som -mor og -søster, mens kvinnene får mekket det til slik at det passer kjønnet ?

Etter en ekstra kopp te og enda en rullings skjønte jeg det; skal man få noen dreis på ens yrkestittel så må man fylle kravet om å kunne bli gravid. Eureka !!

Men … er det ikke noe i loven som omhandler ordninger for gravide fylkesmenn, og høres ikke det også veldig feil ut ? Kanskje ikke, siden de som innehar slike stillinger somregel er langt forbi forplantningsdyktig alder. Det er nok forklaringen ja.

kdjføalkfjsøalsfk

Jeg skjønner at folk av og til er møkk lei, eller glemmer seg ut, eller gir F eller … det de måtte føle for.

 

 

 

Ja, kanskje de til og med mener at Ryfast ikke er helt på trynet. Det er lov det.
Uansett ser det ut til at SV, her representert ved hr. kdjføalkfjsøalsfk hatt fått en farlig opponent som ikke går av vegen for å bruke alle midler h*n har til rådighet….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilde: klipp fra Stavanger Aftenblad 7. sept. 2011

Euroen sprekker ! Hva med en ny valuta ?

Ja, for euroen den er visstnok helt stinn, av gjeld. Hellas bør etter mange finanshoders mening gå ut av det økonomiske samarbeidet for å får den friheten landet trenger til å kunne gjøre de rette økonomiske rokeringene og annet tjafs. De må mao si bye bye til euroen. Skal de dermed gå tilbake til … ehh.. drakmen ?  Nessjj, ingen god idé. Drakme er en kjip sak og betyr visstnok og omtrentlig det samme som “å gripe en håndfull”.

Neinei. Glem euroen og drakmer. Nå er tiden inne for……

UROEN

Ye !

PS:  Har aldri stemt for EU nei ….

De mangehånde betydninger….

Jeg sjekket her og der og fant både fine og også noen mindre fine betydninger i forbindelse med portalens nyervervede navn, særlig for ordet “hog”. Ett øyeblikk lurte jeg på om det skulle være to “g”-er, blogghogg, bloghogg .. men det ble litt for mye “hogg” (au!). Så jeg landet på den engelske stavemåten.

Så var det guggel og sånn:

Denne utledningen hadde jeg særlig sansen for (fra urban dictionary) der verbet “to hog” utbroderes:


“Hog Hard or Hog Home” a.k.a “HHOHH” is a phrase used to describe the act or process of “Hogging”. The phrase dictates that the individual involved in the act of “Hogging” must either “Hog Hard” (i.e. perform the act of “Hogging” to the fullest extent physically possible) or “Hog Home” (i.e. return to said individuals dwelling if he fails to participate in the sport of Hogging actively and competatively).

If the individual chooses to not participate in the sport or fails to compete he is required to “Hog Home”. Alternatively, the individual that chooses to “Hog Hard” typically becomes the embodiment of all that is great in the eyes of his gentlemen competitors. The individual who “Hogs” the hardest, usually the individual who goes home with the most unpleasant hog as determined collectively among his gentleman counterparts, is the ultimate winner in this gentleman’s sport.

Alfred: “Winston, old chap, did you happen to see the Hogging match last night at the Tavern?”

Winston: “Indeed I did, and quite a performance it was, to much the dismay of many gentlemen who were forced to hog home Theodore hogged hard and won the match with minimal difficulty!”

Alternatively, prior to the beginning of the match one gentleman may turn to the other and say, “Hog Hard or Hog Home” which indicates that the match has begun.

Så er det de mer enkle

“its like a really really big pig

Are ground hogs hogs?”
No. Ground hogs are rodents.”

H.O.G. – Homosexual Online Gamer ...

Og så er det selvfølgelig en del som går på litt ufine .. ehh.. avskygninger av… penis, men alvorlig talt. Den har jo så mange kallenavn at det er uunngåelig å snuble oppi en eller annen kobling til .. den, samma hvilket ord man bruker…

“He had his hog hanging out the barn door” …

(han hadde glemt å ta inn pilten og dra opp smekken)

Så er det en liten liste til (fremdeles urban dictionary):

  1. Short for warthog, or any kind of pig.
  2. Affectionate term for one’s motorcycle, especially a Harley..
  3. Unofficial name for the A-10A Thunderbolt II ground attack jet, becoz its HARD and butt ugly..
  4. The Recon Vehicle in the game Halo..
  5. Hogs are my distant brothers, all I need are tusks to dig out them grubs..
  6. Ya like mah hawg, boy?.
  7. The Hogs never let us down in OIF… they tore up everything with iron bombs, CBUs and of course that big-ass 30mm cannon!.
  8. I’ve got the Hog, you’re gonna be a speedbump!