likestilling

Jordfolk, helsebror …. ?

Da jeg i dag med stor iver stakk nesen ned i dagens Aftenblad kom jeg over en liten notis. Den var klippet fra Dagbladet:

Slutt på gravide sjømenn

Folk som jobber til sjøs skal heretter ha den kjønnsnøytrale betegnelsen “sjøfolk”, ifølge en lovendring. Dermed forsvinner også begrepet “gravide sjømenn” ut av loven. Slik kommer man ikke bare i takt med tiden, men også med biologien.

 

Takt og takt fru …herr … ehh jeg mener person Blom.

En bekjent av meg har jobbet i mange år, som helsesøster. Det hjelper ikke om han er født med en utovertiss som den dag i dag er intakt. Han står i alle fall oppreist når han later vannet. Det skal hete helsesøster. Ingen kjønnsnøytralisering der nei. Helsebror, helsefolk … glem det. Skal man smykke seg med en tittel der “helse” inngår så får en værsågod se til søstre seg.

Slik har det vært siden 1925 og slik skal det fortsette å være. For en helsesøster er en autorisert sykepleier med videreutdanning innen helsefremmende og sykdomsforebyggende arbeid. Basta.

Igrunnen merkelig at ordet sykepleier får lov å eksistere. Har man sagt a så får man si b… helsesøster = en spesialisert sykepleierske. Konsekvent, ryddig og vaginalt etterrettelig.

Jordmor er et “begrep” som ifølge wikiwiki oppstod fordi fødselen tidligere foregikk på jordgolvet, og derfor ble fødselshjelperen kalt “jordmor”. Ok.

Den kjøper jeg, men bare halvparten. Og igjen er opphavet en sykepleier som har tatt toårig spesialutdannelse. Et par menn som jobber med fødselshjelp er altså “jordmødre”. Ikke jordfolk. Hahaha. Jordfolk liksom.

Denne sykepleieren må være utdanningssystemets svar på berggylten, – fisken som endrer kjønn etter noen år…

Men sjømann er ikke noe begrep. Det er slemt og sjåvinistisk så her har man (….) sett seg nødt til å trø til med loven i hånd. Det ble så køddent å snakke om “gravide sjømenn” i loven. Så derfor.

Dette syns jeg var rart og jeg ble sittende å myse på artikkelen en lang stund mens jeg forsøkte å resonnere. – Hvorfor skal menn være nødt til å jobbe som -mor og -søster, mens kvinnene får mekket det til slik at det passer kjønnet ?

Etter en ekstra kopp te og enda en rullings skjønte jeg det; skal man få noen dreis på ens yrkestittel så må man fylle kravet om å kunne bli gravid. Eureka !!

Men … er det ikke noe i loven som omhandler ordninger for gravide fylkesmenn, og høres ikke det også veldig feil ut ? Kanskje ikke, siden de som innehar slike stillinger somregel er langt forbi forplantningsdyktig alder. Det er nok forklaringen ja.

Dom: tre år – forbrytelse: ? – hva skjedde: MENED

 

 

Hvor er egentlig loven når slikt som dette skjer ?

Er det slik at ethvert fjols kan finne på hva det skal være ut fra moralen: “det er jo lov å prøve seg” ? Vel og merke bare når det gjelder påstander om voldtekt ? Og når det går rett vest, som i dette tilfellet, så kan anmelderen, LØGNEREN, bare trekke på skuldrene og … gjøre noe annet. Sminke seg f.eks.

Det kan virke slik.

Jeg forklarte meg falskt i går. Det stemmer at jeg har gjort det selv (anm: hun rispet seg i ansiktet). Jeg har vært så desperat etter å få tiltalte i fengsel for det han har gjort, sa kvinnen i retten og gråt.

(uthevelse av meg)

Merk dere det: hun gråt. Ingen lurer på om han som ble dømt til tre års fengsel fellet en tåre eller to. Han er jo bare en mann.

Dette gjør meg forbanna. Det er mened, falskt vitnesbyrd. Beregnende og kriminelt, MEN, det er mened begått av en kvinne. Det gjelder liksom andre regler da.

Igjen tørker jeg meg bak med “likestillingen” av kjønnene. Så lenge denne likestillingen ikke har vimset seg inn i rettsstatens lokaler så har jeg bare hån til overs for hele balletten