økonomi

China is bad for business

I alle fall min. For et par år siden kjøpte jeg ny oppvaskmaskin, på Lefdahl. Ekspeditøren viste meg rundt og la ut om de forskjellige modellene. Hun kunne fortelle at for dette varesegmentet var det stort sett samsvar mellom kvalitet og pris og at modellen Sandstrøm (Strømstad ?), som prismessig lå sånn midt på treet, var et fornuftig valg. Sandstrøm fõr tusan. Hvor er den laget spurte jeg, og fikk vite at dette var Lefdahls egen modell. Made in Lefdahl altså. Det vil si Kina. For et par dager siden sluttet den å fungere.

Da jeg stengte ute Kina fra Bloghog for et par måneder siden fungerte den. Er dette hevnen ? Det er jo fullt mulig å utveksle digital informasjon gjennom strømnettet og utføre infrastrukturelle og presise droneangrep; Sjalla-Dishwashah – Abboit !! Lurer på når de tar arbeidsstasjonen her i datakroken min ? Den har jo masse kinesiske dupeditter inni seg. Ikke sånne som kineserne har oppfunnet, langtifra. De har ikke oppfunnet en skit, hvis vi ser bort fra digital avføring. De har bare overtatt produksjonen fra våre høykostnadsland

Dette har skjedd over tid siden vi hele tiden skal ha alt så fordømt billig og fordi alle verdens blåruss og corporations vil tjene penger. Ulempen er at flere og flere av oss høykostnadslandsbeboere får mindre og mindre å ta oss til. Arbeidsledighet og stagnasjon er resultatet.

Og feighet. Olemic(key Mouse) Thommesen, regjeringens Fall Guy kunne i går sitte i fred og ro med en høflig intervjuer på NRK TV og legge ut om hvorfor han i dag selvfølgelig ikke kan mene det han mente i går, da han stod på barrikadene og hudflettet regjeringen for ikke å ta et klart standpunkt til Tibets fordel.

Årsaken er ifølge Olemic at da var han ikke i posisjon som nr. to, nest etter kongen, formelt sett. Den posisjonen er  så viktig at moral og mot må vike. Vi er visst så fattige og svake at vi ikke kan overleve hvis Kina er sure på oss.

Lurer forresten på hva kongen mener om den saken. Han burde jo egentlig mene noe om det siden han her, indirekte tas som en medløper i denne skammeligheten. Hadde Harald invitert Dalai Lama til slottet under hans besøk så hadde jeg pinadø blitt royalist på flekken.

Skei Grande er inne på noe vesentlig når hun sier at kineserne nok ville hatt større respekt for en nasjon som stod på sitt. Men neida. Istedet sitter vi her og ynker oss, unnskyldende og tannløse med landeskammen og lukter skit mens gøysen sprer seg over hele kloden.

Er det noe jeg virkelig hater så er det når min egen regjering får meg til å føle meg som en feig kjiping.


Les også:VG mener: Ynkelig knefall

En hel kilometer rett opp

Hallooo ???
Her er tårnet som prins Al-Waleed har fått lov av sin onkel,kong Abdullah til å bygge. Det skal bli 1000 meter høyt og fullstendig konke ut et annet symbol på total, snøblind pengebruk, – Burj Khalifa.

Bin-Laden gruppen er byggherre og skal reise det som prinsen sier “sender et finansielt og økonomisk signal som ikke må ignoreres“.

Det er jeg delvis enig i. Signalet kan ikke ignoreres, men budskapet som herved er sendt ut, og altså har nådd oss forteller ikke meg det som jeg antar prinsen mener.

Langtifra. Det vi her ser er en kilometer rett opp, det er riktig. Rett opp i hutiheita. Et signal som for meg sier “hold dere unna, folka her er ikke fra denne kloden“.

Euroen sprekker ! Hva med en ny valuta ?

Ja, for euroen den er visstnok helt stinn, av gjeld. Hellas bør etter mange finanshoders mening gå ut av det økonomiske samarbeidet for å får den friheten landet trenger til å kunne gjøre de rette økonomiske rokeringene og annet tjafs. De må mao si bye bye til euroen. Skal de dermed gå tilbake til … ehh.. drakmen ?  Nessjj, ingen god idé. Drakme er en kjip sak og betyr visstnok og omtrentlig det samme som “å gripe en håndfull”.

Neinei. Glem euroen og drakmer. Nå er tiden inne for……

UROEN

Ye !

PS:  Har aldri stemt for EU nei ….