reklame

Er det rart jeg hater reklame ?

Det får være så sin sak at disse løpOgKjøp-boksene danser og svinser i margen så jeg får problemer med å konsentrere meg om det jeg vil gjøre, nemlig lese artikler.

Men nå kan det se ut som søppelindustrien har tatt rev i seilene, for nå er det blitt andre boller….

… før eller siden ja, da kommer det nok til å si pang både her og der.  Det skjer den dagen reklamen dynger ned mediet den opptrer i såpass ettertrykkelig at folk tilslutt ikke gidder.  Og hvem skal da se på disse invaderende, brutale splashene av inkjevetta … drit.

Selv har jeg konsekvent sluttet å se filmer på kanaler med reklame.  Vurderer også sterkt å gi F i hele resten av kakkelet og bare kule ned med TCM og NRK.

bilde: screenshot fra db.no 8/12 2011

Hæææh !!?? Er dette det jeg tror det er ?

Javisst er det det.

I dag var postkassen helt pakka og jeg måtte lirke ut innholdet uten å ødelegge noe  eller rive postkassen ned fra veggen.  Det gikk sånn noenlunde bra.  Noe deprimerende utvaska rosa greier fra Kids gikk i filler, men siden disse alltid finner veien ned i søpla og aldri havner i hus så gikk det ikke særlig inn på meg.

Egentlig er all denne reklamen noe herk, men jeg må bare innrømme at jeg er svak for duppeditt reklame med alskens elektronikk og dingser.  Denne gangen fra “Teknik magasinet” førståss… med undertittel “meningen med livet”.

Det er utrolig hva enkelte ser på som gode forretningsidéer.  Hva med sorte spesialhansker med hvite fingertupper for bruk til smarttelefon ?  Ikke det nei.

Men hva med denne ?  “Clone a Willy” ?? … eller “Klon en Kuk” på godt norsk.  Well, “willy” betyr vel mer “pilt” mener jeg å vite, men det er bedre benn i min oversettelse.  Helt klart.

Jeg er usikker på om dette er en egnet julepresang.  Etter hva jeg leser ser det ut som man kan lage flere.  Bl.a. selvlysende (de luxe modellen) eller med sjokoladesmak, men skulle jeg forært en slik til noen… eller rettere sagt, hvis jeg hadde fått en slik kopi i presang så hadde det for meg vært klar beskjed; fuck you….

For kvinner vil det naturligvis være andre tolkningsmuligheter.

ill: faksimile fra teknologi.no sin brosjyre

Alkoholreklame, skal vi skåle for det eller … ?

Bø ! Nei det er det ingen som vil ha sier sentrale personer jeg aldri har hørt om. Årsaken til denne skråsikkerheten er at det nå kan “glippe” for det norske forbudet mot reklame for alkoholholdige drikker, det skjer allerede på TV, og det er EØS sin skyld.

Gina Barstad fra SV mener dette “er et klassisk eksempel på at EØS-avtalen innfører politikk som ingen i Norge vil ha”. Med andre ord er jeg en ikke-person, eller rettere sagt ingen.

Screenshot fra drikkeglede.no

For meg henger det ikke på tolv møkkagreip at vi noe vi kan kjøpe så mye vil av, lovlig, skal være forbudt å reklamere for. Etter hva jeg skjønner får vi allslags byråkratisk drit tredd nedover hodene våre av dette EØS systemet, og det er så greit så. Men når disse kontorrottene i Brussel sier at eksempelvis Hansa skal få lov til å fortelle oss om hvor mye flid det ligger bak disse skammelige sixpacksene våre, da blir det ramaskrik.

Jeg er nesten overrasket over at noen i det hele tatt får lov til å kalle et nettsted for drikkeglede. Det må jo være i strid med forbudet mot alkoholreklame å indirekte påstå noe så uhyrlig som at det overhodet er noe gledelig med drikking…..

Alkoholskader og reklame for alkohol henger nøye sammen. Garantert, og da er tiden inne for den store generaliseringen: Hva om vi forbød reklame for alt som beviselig skader folk som ikke vet sitt eget beste, eller rettere sagt, – ikke vet det “alle andre vet” på vegne av oss ikke-eksisterende ?

Det hadde blitt stygt. Da hadde det nok vært lettere bare å forby hele sulamitten og bare tillatt reklame for grønnsaker, verneutstyr og bleier … og det partiet som hadde kjempet frem noe slikt (KrF f.eks.) hadde stått for det mest groteske politiske selvmordet i moderne tid. Jeg tror nemlig det er en ganske røff grense for hva folk liker av “hjelp”.

Reklameforbud fører til en ensretting av folks handlevaner. Jeg har sett det i praksis. På tidlig 70 -tall jobbet jeg et års tid på en bensinstasjon og hadde bl.a. ansvar for innkjøp av stash til kiosken. Det omfattet også sigaretter. Listen kunne se slik ut: to kartonger B&H, en kartong Rothmans, to kartonger Prince .. etc etc. Så kom forbudet mot tobakksreklame og etter et par måneder så handlelisten omtrent slik ut: en kartong B&H, en kartong Rothmans (under tvil), ti kartonger Prince… en kartong ….

Da folk ikke lenger ble fortalt hva de skulle røyke så falt valget på den sigaretten som hadde absolutt høyest “oktanverdi”. De som i dag røyker rullings og ikke røyker Petterøes er særinger. De vekker nesten oppsikt. Slik hadde det ikke vært med tobakksreklame. Tiedemanns Tobaksfabrik er nok heftige motstandere av tobakksreklame vil jeg tro.

Jeg syns det er pinlig å leve med slike forbud og jeg kjenner jeg blir aldri så lite førbainna når politikere står frem og taler på vegne av “alle”. Men de kan føle seg ganske trygge. Det er slik den norske moralen fungerer; Er du for tobakksreklame ? Din jævla barnemorder !!… Er du for legalisering av cannabis ?? Din hælvetes narkis !!! … Er du for alkoholreklame ? Ditt satans fyllesvin !!!.

Snydens McDridahs – En ny smooth whisky ….

… single cask & single malt til en overkommelig pris. Dette edle brygg lages kun ett sted i verden, ved “The McDridahs destilleries, – Schcnotland” og kun av de kjevhendte etterkommere av Shaitosch McDridahs himself. En hedersmann som døde av naturlig årsaker i 1737.

*sekkepipemusikk og flyby over skoddelandskap og vakre middelalderborger, – en blek sol lyser opp, sterkere og sterkere og der kommer whiskyglasset frem fra disen. Det stiger opp over åskammen og solens stråler splintres gjennom krystallet i tusen farger. Så tømmes det sakte og man hører et svakt “ahhh!*

Dommedag er her !!! (snart)

Dette kan snart bli en realitet i norske tv reklamer og da kommer alt til å gå rett til helvete. Klart det gjør det. All regjeringssponset forskning har forlengst bevist det hinsides enhver tvil. Så det så.

Nå er vi alkiser snart alle sammen.