regler

Den eneste straffen vi har er frihetsberøvelse.

Well, bortsett fra samfunnstjeneste og bøter eller inndraging av rettigheter og lisenser. Det holder det. Forslag om f.eks. å innføre soning på “vann og brød”, – og derved få straffen redusert til en tredjedel hører hjemme i det primitive idélandskapet der bl.a. en fordums sørlandsk politisjef pleidde å vanke. Han hadde innsett at for å lage omelett så måtte man knuse egg. – En erkjennelse man ikke trenger særlig stor horisont for å få øye på og som man helst bør unngå.

Men så var det denne morderfrosken der nede i brønnen. Han har pc på cella og ønsker å blogge. Ingen lurer på hva han kommer til å blogge om.

Og så var det den frihetsberøvelsen, eller mer presist innesperringen.

Eksempel på frihetsberøvelse

Slik jeg ser det så sitter man ikke innesperret hvis man kan blogge ut i verden. Det får ikke hjelpe om hvert komma som sendes ut eller kommer inn undersøkes og sensureres. Er man aktiv på nettet så er frihetsberøvelsen kraftig redusert. For personer som kan sitte hjemme i årevis og bare lever sitt liv på nettet vil forskjellen fra å være fri og det å være fengslet bare være av teknisk art.

I dag kunne jeg lese at etter domsavsigelsen i går så er pc-på-cella avtalen frosken hadde ikke lenger i kraft.

Da er det bare å gjøres som dommerne sa. Det vil si; Ut med pc’en. Gi han én blyant i året og et par kladdebøker anno 1962 (de grønne med brune ark), – og til nøds et viskelær.

Minstepris på alkohol ? Noe for Norge ?

Statsminister David Cameron vil gjøre det dyrere å kjøpe alkohol i England og får jublende tilslutning fra den rusfrie ungdomsorganisasjonen Juvente, faktisk 100%. Av en eller annen grunn gir det meg hverken hakeslepp eller blackout.

Eksempel på øl (ikke smurfeøl)

Det er noe med det der at folk som sikkert aldri har betalt fem flate øre i sitt voksne liv for drammene sine skal diktere prisen arbeidsfolk skal betale for sin velfortjente børst. Ok, i England kan de skjenke døgnet rundt og det har blitt mange drita fulle folk i gatene der etterhvert. Jeg ser slett ikke bort fra at jeg kunne vært en av disse desillusjonerte uten håp om arbeid noensinne i “Thatchers 2. rate nation”, og bare gitt blanke. Det er det folk gjør når det ikke spiller noen rolle fra eller til.

Men en minstepris i Norge ? Jeg nevner det fordi vi garantert kommer til å høre de som jubler for slike “tiltak” her i landet også. De  som tilber nulltoleransens enøyde evangelium og får ekstatiske nullvisjoner kommer garantert på banen. Juvente har allerede tatt strået de har i statskassen ut av munnen et øyeblikk for å gi sin tilslutning mens de skåler med smurfeøl (eplesaft med krem).

Nei takk. Det vi trenger er en makspris. Jeg foreslår dagens, med paddeflat indeksregulering.

Siste nytt i innovativ krim og terror -bekjempelse

Den internasjonale juristkommisjonen i Norge har jeg aldri hørt om.  Men det har jeg nå for de har gjennomgått PST sine forslag til endring av terrorloven og kommisjonen syns visstnok dette  er sjabre greier, eller “mer alvorlig enn tidligere antatt”.  Jeg kan ikke annet enn å være enig.

Og tenk, det er jeg til og med bare på grunnlag av informasjonen jeg har fått via én side tekst-tv.

Selvfølgelig vet jeg ingenting om dette.  Jeg er hverken politi, terrorist eller advokat og selvfølgelig burde bare politifolk, terrorister og jurister har rett til å uttale seg om saken.  Det har etter alll sannsynlighet PST glemt i sitt forslag; et forbud om å uttale seg om ditt og/eller datt hvis man ikke kan fremlegge de rette jeg-har-noe-jeg-skulle-ha sagt – dokumentene.

Det som juristkommisjonen har reagert på er at PST har sett for seg flere gjenstander som det bør bli kriminelt å være i besittelse av.  Det som nevnes er blant annet; avbitertenger, gummihansker, overaller og finlandshetter.

Forresten.. jeg glemte jo psykologiaterne (er ikke helt sikker på stavemåten).   De har selvfølgelig hvert sitt ord, eller rettere sagt hver sin diagnose med i laget, men da etter at avbitertangterroristen er tatt, på fersk gjerning med gummihansker, overall, finlandshette og ryggsekken full av dødslister, kart og bombeoppskrifter.  Og selvfølgelig etter at tullingen har sittet 3-4 måneder i fullstendig isolasjon, god og mør og helt på grensen til å tørne fullstendig.  Psykosnacks.  Diagnose ?  No problem, da er det bare å velge fra øverste, ravende gale hylle.

Dette blir nok vedtatt.  Det er noe norsk det der; jo mer innbitt folk gir til kjenne sin motstand, og jo mer dustete og potensielt farlig et lovforslag er, desto mer innbitt arbeider de styrende kreftene for at loven skal gjennomføres.

Vi vanlige folk skal ikke komme her og komme her.  Og absolutt ikke der.

Jasså ??! Så du skal liksom ha GUMMIHANSKER du ???  Vi har et skjema for slikt.  Fyll ut her og kom tilbake tidligst om 7 måneder !!!

Det er ikke lov å stemme i fylla…

… og det er jo bare rett og rimelig, men på den annen side så sies det jo at det er fra barn og fulle folk man får høre sannheten så i sånn valgurnesammenheng ville børst/fyll sikkert kunne gi seg merkelige utslag. Som at erkekonservative antisosialister plutselig fikk nærkontakt med sin indre Lenin, eller kanskje til og med Stalin og stemte blodrødt, eller omvendt… og hvordan skulle det gått ?

MEN, det som ikke er så lett å begripe er denne øl & vin nedstengingen på valgdagen. En mandag av alle dager. Jeg våger påstanden om at det bare er barka alkiser som MÅ ha sine sixpacks/pappviner/kalinkaer på en dag som den, og siden jeg mistenker alkis-logistikken for å være ganske lite forutseende og proaktiv så tar jeg nok ikke mye feil når jeg sier at disse da, når “alt” er stengt, vil innfinne seg på nærmeste restaurant/pub.

For der får man alkohol. No problemas. Barka alkiser er dessuten (somregel) ganske flinke til å holde maska så scenariet er mao at hvis såfremt i fall alkisen plutselig, etter den åttende halvliteren tenker at “faen heller, jeg må jo gjøre min bhorgepflickt” og så strener avgårde til sitt tildelte valglokale så er skaden skjedd… på ett eller annet vis.

Hmm. Så hvorfor denne shut-down av kolonialkjølere og polmonoviler ? Er det bare en arkaisk hersketeknikk fra den gang AP eide landet ? Jeg tror det.

Og så en ting til.

Da jeg kom til valglokalet (hylende edru selvfølgelig) var det en fyr som stod og passet på køen slik at ingen gikk seg vill. Med ca 30 sek. mellomrom forklarte han hviken veg vi skulle gå; Først til “avlukket” for å hente stemmesedler, så til sjekking av personalia og så til urnene. Hjelpsom fyr det der.
Men jeg hadde selvfølgelig med meg mine sedler. De hadde jeg fått i posten og de var klar til å bare dumpe rett i boksen, men den gang ei. Jeg måtte gå samme vegen som alle de andre. Bak i avlukket og så videre til …. jajaja.

Så der stod jeg med mine ferdigutfylte lapper, inne i avlukket en liten stund og følte meg litt.. hva skal jeg si.. hensatt. Så strenet jeg ut igjen og prøvde å se ut som jeg hadde tenkt meg om og tatt et VALG. Det funket det, meeen …