forbud

Hva er blasfemisk ? Jo det er rævva det !

dopapirMette Karina Thorp skulle akkurat til å tørke seg bak da hun oppdaget at lambi-flaket hun hadde i hånda bar påskriften “God Jul”. Dermed ble det dusjen som måtte ta oppgaven som ad-hoc bidét, antar jeg, for dette kunne hun ikke finne seg i. Det var blasfemisk må vite.
Har litt trøbbel med akkurat den der.

Ikke bare er blasfemi et slags enveiskjørt begrep der det utelukkende er den krenkede part som legger premissene, men i tillegg er min ræv noe jeg er født med, helt uskyldig,  og jeg har fått tålmodig opplæring av min mor i hvordan bepleiningen av denne kroppsdelen skal foregå.
Tørking med dopapir og påfølgende håndvask er en integrert del av denne disiplinen. Hun nevnte aldri et ord om gudenes preferanser hva angikk valg av tørkeredskap (med unntak av hender eller håndklær) eller hvilke påskrifter som ikke kunne tolereres å bli tilgriset. Continue reading

Fakkeltog mot mobbing ?

Jeg tipper, med veldig gode odds at det er omtrent like nyttig som fakkeltog mot IS.  De som stiller opp og fakler går nok til sengs med litt bedre samvittighet men jeg har ingen tro på at det blir noen bedring av den grunn.

mobbefakkel

Mobbere kommer til å holde på helt til de bli stoppet.  Enten ved at mobilabonnement, facebook konto eller hva det skulle være blir stengt,  skolen utviser de eller rett og slett at pappaen til mobbeofferet begår selvtekt og denger livskiten ut av mobberen, eller mobberens foresatte. Continue reading

Et forbud mot dårlige nyheter ?

.. eller i det minste et påbud som begrenser medias mulighet til å velte seg i alsken ulykke, -høres det ut som en god idé ?

Krisefryd:

Eksessivt fokus på, og overdrivelse av betydningen av deprimerende, sjokkerede og grelle nyheter. Gjerne nyheter som er såpass lokale/sære at de ikke har noe å gjøre i riksdekkene mediaoppslag.

Det er nå innført i Sør-Afrika og mediaaktørene der brokker seg i vantro.  Det strider mot absolutt alt og særlig ytringsfriheten den heilage.

Godt mulig det, men nå er det engang slik at ingenting er så galt at det ikke er godt for noe.  Man kan f.eks. spørre seg om det er særlig formålstjenlig at en regjering eller et bystyre gjør sitt ytterste for å bedre på ett eller annet som alle ønsker å få skikk på, og faktisk får det til, når samtidig avisredaksjonene  har førsteprioritet på å fortelle alle at det ikke er tilfelle.

I en av sørstatene i USA (jeg husker ikke hvor og har ingen link heller) hadde myndighetene over en fireårsperiode klart å redusere kriminalstatistikken betydelig.  Det var snakk om mer enn en halvering.  Da skulle man kunne forvente at den gjengse følelsen av trygghet i befolkningen skulle vist en bedring, men faktisk var det motsatte tilfelle.  Årsak; I den samme perioden hadde media økt dekningen av kriminalitet med over 400% og alle trodde følgelig at det fremdeles gikk stort sett til H.

Dette er selvfølgelig ren markedslogikk.   Mediaaktørene lever av å  fange oppmerksomhet og å selge aviser og nyhetssendinger og de har  funnet ut at dårlige nyheter, sjokkoppslag, krigstyper etc. etc. gir mer museklikk og høyere seertall enn gode nyheter.  Dermed forleser hvermansen seg på krisefryd (se faktaboks) i en slik grad at det ganske sikkert gjør utslag på helsestatistikken.

MEN, en slik lov blir garantert ikke innført her i landet.  Til det har et slikt forbud altfor mange kjipe implikasjoner.  Knebling av det frie ord har jeg allerede nevnt, og selvfølgelig det politiske selvmordet det ville innebære for et parti/en regjering som ønsker å pålegge landets journalister å levere solskinnshistorier.  “Nu går alt så meget bedre, basta !” …. liksom.

En helt annen sak er at en slik lov rimeligvis vil være nødt til å legge føringer for hva som er gode og hva som er dårlige nyheter, og det er en umulig oppgave.  I alle fall i et demokrati.

 

Minstepris på alkohol ? Noe for Norge ?

Statsminister David Cameron vil gjøre det dyrere å kjøpe alkohol i England og får jublende tilslutning fra den rusfrie ungdomsorganisasjonen Juvente, faktisk 100%. Av en eller annen grunn gir det meg hverken hakeslepp eller blackout.

Eksempel på øl (ikke smurfeøl)

Det er noe med det der at folk som sikkert aldri har betalt fem flate øre i sitt voksne liv for drammene sine skal diktere prisen arbeidsfolk skal betale for sin velfortjente børst. Ok, i England kan de skjenke døgnet rundt og det har blitt mange drita fulle folk i gatene der etterhvert. Jeg ser slett ikke bort fra at jeg kunne vært en av disse desillusjonerte uten håp om arbeid noensinne i “Thatchers 2. rate nation”, og bare gitt blanke. Det er det folk gjør når det ikke spiller noen rolle fra eller til.

Men en minstepris i Norge ? Jeg nevner det fordi vi garantert kommer til å høre de som jubler for slike “tiltak” her i landet også. De  som tilber nulltoleransens enøyde evangelium og får ekstatiske nullvisjoner kommer garantert på banen. Juvente har allerede tatt strået de har i statskassen ut av munnen et øyeblikk for å gi sin tilslutning mens de skåler med smurfeøl (eplesaft med krem).

Nei takk. Det vi trenger er en makspris. Jeg foreslår dagens, med paddeflat indeksregulering.

Ikke akkurat skam, men noe som ligner på det.

Det er det jeg føler når jeg i disse dager kan lese om forferdelsen som beskrives i Stavangers lokalpresse.

Saken gjelder mc-klubben Joker som i disse dager er blitt medlem i Gypsy Joker MC.  Her er et bilde fra inngangspartiet til klubben.


Legg merke til fotografens vinkling her, med et stort søppelspann i forgrunnen…. kreativt.

Legg også merke til den røde pilen.  En meter til høyre for den var min inngangsdør.  Huset til høyre var altså  min bolig og der bodde jeg i over 15 år (frem til 2006), hvorav minst 10 av disse var med Joker MC som naboer.  Så dette er min erfaring med Joker:

Årlig arrangerte de vår-fest (selvfølgelig med høflig nabovarsel til alle i nærheten), med oppdekning, grillsnacks, telt, bord og innleid band og jeg var selv på noen av disse.  Det svingte det. En gang da de ville en ha en privat liten rotbløyte husker jeg at politiet dukket opp og beslagla ca. en lastebil med øl.
Øllet, og bilen måtte politiet pent levere tilbake igjen, omsider, men de greidde i alle fall å føkke opp den festen.

En gang i løpet av disse 10 årene hadde de et uhell på en slik fest, og en flaske klarte å lage brist i frontvinduet på bilen min som stod parkert like ved.  Etter en henvendelse til ledelsen i klubben ble reparasjonen betalt prompte, uten sure miner av noe slag.  De var også behjelpelige en gang da jeg hadde problemer med en ødelagt lås i ytterdøren.  Gratis.
Joker MC var mao en drømmenabo, hjelpsom, sosial og  en som aldri laget bråk og surr.  Verven i Stavanger er både óg den, det er et røfft nabolag, så jeg foretrakk å parkere min kliss nye konsulent-Volvo så nær inngangspartiet deres som mulig.  Den fikk stå i fred der.

Så leser jeg at denne Gypsy organisasjonen som Joker nå sogner til har vært slemme i Australia og har ingen grunn til å tvile på det.  Uansett, – politiet i Stavanger strever med å dokumentere kriminalitetsgehalten hos innehaverne og at det skjer noe slemt i lokalene deres, men sier at de nå skal ha et “forsterket medlemsfokus”.  De skal gi de litt pes, slik som de allerede har fått i årevis.

Jeg syns dette virker hysterisk, og uten annen backing enn skikkeligheten, den som ikke trenger hjemmel for å skrike opp om ditt og datt, eller for å trø litt utenfor det som har ryggdekning i lover og forskrifter.

Hvorfor er det så vanskelig å anvende godt gammeldags politihåndverk, ETTERFORSKING f.eks. ?  Hva med å ligge lavt, holde kjeft og så heller komme på banen når man har noe å slå i bordet med, og ikke bare huffameg-fortellinger fra down-under.

ÅNeida,   dette er STAVANGÅRR, – og nå er det Joker som skal herpes. De er de slemmeste i hele byen, garantert.  Politiet skal bare bevise det først, men kjenner jeg byen rett er kanskje ikke det så viktig.

Det er mange steder der man kan forvente å finne mange med urent mel i posen, med svin på skogen og skit på vingene.  Steder med en, … hva skal jeg si, – statistisk sett høyere forekomst av skurker.  Hva med finansinstitusjoner ?   Når jeg finleser “etterforskingsresultatene” mot Joker MC så er det meste på plass, huffameg og fysj og uff… og jadda.  Men så var det resten da ?


PS: Vi så det samme her i byen da “Love Shop” ble offer for hylekoret.  Egentlig kunne innehaveren hatt et par kontainere i bakgården, fylt opp av mishandlete, utnyttetede og smulglete kvinner fra øst-Europa etter hva jeg kunne lese den gang.  De ble selvfølgelig ikke funnet, men like fullt ble det fremmet forslag i bystyret som ville krevd radikale ommøbleringer i kommunelovgivningen.  Helt kykkeliky mao, men de ville “markera seg”.

foto: Rogalands Avis/Erik Holsvik

Siste nytt i innovativ krim og terror -bekjempelse

Den internasjonale juristkommisjonen i Norge har jeg aldri hørt om.  Men det har jeg nå for de har gjennomgått PST sine forslag til endring av terrorloven og kommisjonen syns visstnok dette  er sjabre greier, eller “mer alvorlig enn tidligere antatt”.  Jeg kan ikke annet enn å være enig.

Og tenk, det er jeg til og med bare på grunnlag av informasjonen jeg har fått via én side tekst-tv.

Selvfølgelig vet jeg ingenting om dette.  Jeg er hverken politi, terrorist eller advokat og selvfølgelig burde bare politifolk, terrorister og jurister har rett til å uttale seg om saken.  Det har etter alll sannsynlighet PST glemt i sitt forslag; et forbud om å uttale seg om ditt og/eller datt hvis man ikke kan fremlegge de rette jeg-har-noe-jeg-skulle-ha sagt – dokumentene.

Det som juristkommisjonen har reagert på er at PST har sett for seg flere gjenstander som det bør bli kriminelt å være i besittelse av.  Det som nevnes er blant annet; avbitertenger, gummihansker, overaller og finlandshetter.

Forresten.. jeg glemte jo psykologiaterne (er ikke helt sikker på stavemåten).   De har selvfølgelig hvert sitt ord, eller rettere sagt hver sin diagnose med i laget, men da etter at avbitertangterroristen er tatt, på fersk gjerning med gummihansker, overall, finlandshette og ryggsekken full av dødslister, kart og bombeoppskrifter.  Og selvfølgelig etter at tullingen har sittet 3-4 måneder i fullstendig isolasjon, god og mør og helt på grensen til å tørne fullstendig.  Psykosnacks.  Diagnose ?  No problem, da er det bare å velge fra øverste, ravende gale hylle.

Dette blir nok vedtatt.  Det er noe norsk det der; jo mer innbitt folk gir til kjenne sin motstand, og jo mer dustete og potensielt farlig et lovforslag er, desto mer innbitt arbeider de styrende kreftene for at loven skal gjennomføres.

Vi vanlige folk skal ikke komme her og komme her.  Og absolutt ikke der.

Jasså ??! Så du skal liksom ha GUMMIHANSKER du ???  Vi har et skjema for slikt.  Fyll ut her og kom tilbake tidligst om 7 måneder !!!

Christer Falck gir ansikt til de …

…… ja, altså,  jeg gadd ikke lese mer enn overskriften.  Orker ikke sån rus-herping mer fra folk som er redd for seg selv inne på dassen.  Slitsomt.  Velger heller å bli sur enn å lese det.

Christer Falck ja … han gir de som  har funnet ut at de ikke tåler alkohol et ansikt.

Og de som tåler alkohol skal i fengsel sier Falckegutten.  Fol de el kliminelle…  Han har Robbinsonprogram og kan si sånne ting så mange hører det.   Altfor mange.  Det burde egentlig ikke vært noen flere enn de han har på øya.  Tenk å kutte linken, og logistikken der ute og latt de fått teste skikkelig øde og forlatte vibber.  Et års tid.

Men ok Christer.   Men hva om jeg nå gir alle de som ikke tåler liksom-liksom opplegget ditt  et ansikt ?  Eller, nei forresten. Det ble feil.

Det må vel være  … hva om jeg nå gir alle de som ikke tåler trynet ditt lenger  en svær feit ræv ??

Jeg har aldri sett et eneste av dine program, og fortsetter sterkt med å drite i det du mener om alkohol også.

Med menneskehandelsbriller i kvinneforaktinnfatning …

… blir alt så klinkende klart. Da er det bare å kreve sin opphøyde, moralske rett !!

En fyr i Sandnes har åpnet strippeklubb men Stavanger klarer seg godt uten sånt, mener byens politikere … leser jeg i Rogalands Avis. FrP er selvfølgelig på banen og understreker at dette er lovlig.

De som vil sitte halvt snøblinde og se Strammirova vrenge av seg jakke, og genser og sko og bh og truse vil ikke oppleve at Atle Simonsen stiller seg i vegen og vifter med armene og sier “Se vekk !! Fyyy !!”.

Han mener de bare kan “hålla på” og det er jo jeg selvfølgelig enig i. Dette til tross for at jeg aldri har vært på en strippeklubb. Stripping har jeg selvfølgelig sett en del av. Jenter liker det, når vibbene er de rette. Noen liker det litt mer enn andre. … Som Fie f.eks. Hun strippet alltid før kl. 10 om kvelden. Målet på om en fest var kul eller ei kunne omtrent oppsummeres som: “Jøvla dritkjedelig fest, – Fie strippa ikke engang”.

En kvinnelig kollega av meg hadde samme problemet, hvis det kan kalles det. Ikke sånn at hun strippet hver gang anledningen bød seg. Neida, det var typen hennes. “Faen heller, fyren e’ jo heilt umulige !! Før de andre har fått i seg fysste velkomstdrinken så e’ han i gang med strippingå allerede !!“.

Så, etter denne massive argumentasjonen for hvor vanlig og ufarlig stripping er så slår jeg et slag for nakne damer på podier !! Og skjenkesteder der det eneste jeg ser over kanten på øllglasset mitt er nakne damer som gjør som om de liker å være nakne en halvmeter fra pilsen min !! For en lykke.

Men, jeg tror jeg måtte ha vært temmelig dritings for å kunne havne en slik plass uten å skjems, og ganske stinn av penger også. Og så hadde jeg nok ikke klart å holde kjæften heller så det hadde vel blitt på hue og rævva ut etter kort tid. Jada.

Kontrollører har vært inne i bula på Sandnes og sett. Der kjøres det visstnok helt “Reperbahn”, med rødlakkantrukne vertinner som tvinger impotente, skallete og tannløse menn til å kjøpe champagne til 8000 kr. flasken. Og når de har kylt ned den så går damen rett til neste bord !!!

I reportasjen i Stavanger Aftenblad (alle avisene her har kastet seg over strippingen), var det to avsnitt som hadde en overskrift der ordet “politi” var uthevet.
Den første var “Politirapport”: Kan se ut som champagnekveldene arrangeres for å knytte kontakter mellom damene og “pengesterke, pratesyke menn

I det andre avsnittet under overskriften “Politi” kan vi lese at innehaver kunne fortelle at han har begynt på et nytt “konsept”, – han skal tiltrekke seg pengesterke kunder fra oljeindustrien og damene skal prate med kundene så lenge de spanderer dyr champagne !!

Med utropstegn. Utenom det var det endel beskrivelser av hvordan “kvinnelige gjester kom inn, alene og gikk rett bort til menn ved baren … og var vennlige med de.

Dette vil ikke Sandnes’ ordfører Wirak ha noe av. Kan vi ikke inndra skjenkebevillingen, så kan vi bruke ord. Jeg ønsker ikke denne virksomheten i byen vår ! slår Stanlet Wirak fast

Men ord er ikke nok. Cluet er brudd på skjenkebestemmelsene, og uten det så blir Wirak bare stående utenfor og gaule. Akkurat som Ottar ble stående utfor “Love Shop” i Stavanger, da de ikke fant konteinerne med utsultede, polske 13-åringer på lageret.

Så Wirak må ta de på fersken, med pikken i hånda og penger i omløp. “Money Talks”, i Kirkegaten kommer nok til å få hyppige besøk av nidkjære kontrollører som stikker hodene inn i samtaler ved baren og snuser i urinalene, diskrét selvfølgelig. Og sikkert til stor underholdning for resten av klientellet, en stund.

Jeg skjønner ikke hvor man finner mennesker som er villige til å gjøre en slik jobb. Tenk, -sitte, på jobb, blant mennesker i festlig lag, med skyld&synd -antenner stikkende ut av sin paranoide skalle ? Hvilke “barndomsvariabler” kan det være som har gått rett i dass for slike stakkarer ? Hvem er den mest harmoniske, – jeg som sitter halvdrita og flirer som en dust til en dame som viser meg rumpen sin eller han der inni det mørke hjørnet, med den femte kaffekoppen den kvelden ?

 

 

 

Foto: Skjermbilder fra RA og SA

Alkoholreklame, skal vi skåle for det eller … ?

Bø ! Nei det er det ingen som vil ha sier sentrale personer jeg aldri har hørt om. Årsaken til denne skråsikkerheten er at det nå kan “glippe” for det norske forbudet mot reklame for alkoholholdige drikker, det skjer allerede på TV, og det er EØS sin skyld.

Gina Barstad fra SV mener dette “er et klassisk eksempel på at EØS-avtalen innfører politikk som ingen i Norge vil ha”. Med andre ord er jeg en ikke-person, eller rettere sagt ingen.

Screenshot fra drikkeglede.no

For meg henger det ikke på tolv møkkagreip at vi noe vi kan kjøpe så mye vil av, lovlig, skal være forbudt å reklamere for. Etter hva jeg skjønner får vi allslags byråkratisk drit tredd nedover hodene våre av dette EØS systemet, og det er så greit så. Men når disse kontorrottene i Brussel sier at eksempelvis Hansa skal få lov til å fortelle oss om hvor mye flid det ligger bak disse skammelige sixpacksene våre, da blir det ramaskrik.

Jeg er nesten overrasket over at noen i det hele tatt får lov til å kalle et nettsted for drikkeglede. Det må jo være i strid med forbudet mot alkoholreklame å indirekte påstå noe så uhyrlig som at det overhodet er noe gledelig med drikking…..

Alkoholskader og reklame for alkohol henger nøye sammen. Garantert, og da er tiden inne for den store generaliseringen: Hva om vi forbød reklame for alt som beviselig skader folk som ikke vet sitt eget beste, eller rettere sagt, – ikke vet det “alle andre vet” på vegne av oss ikke-eksisterende ?

Det hadde blitt stygt. Da hadde det nok vært lettere bare å forby hele sulamitten og bare tillatt reklame for grønnsaker, verneutstyr og bleier … og det partiet som hadde kjempet frem noe slikt (KrF f.eks.) hadde stått for det mest groteske politiske selvmordet i moderne tid. Jeg tror nemlig det er en ganske røff grense for hva folk liker av “hjelp”.

Reklameforbud fører til en ensretting av folks handlevaner. Jeg har sett det i praksis. På tidlig 70 -tall jobbet jeg et års tid på en bensinstasjon og hadde bl.a. ansvar for innkjøp av stash til kiosken. Det omfattet også sigaretter. Listen kunne se slik ut: to kartonger B&H, en kartong Rothmans, to kartonger Prince .. etc etc. Så kom forbudet mot tobakksreklame og etter et par måneder så handlelisten omtrent slik ut: en kartong B&H, en kartong Rothmans (under tvil), ti kartonger Prince… en kartong ….

Da folk ikke lenger ble fortalt hva de skulle røyke så falt valget på den sigaretten som hadde absolutt høyest “oktanverdi”. De som i dag røyker rullings og ikke røyker Petterøes er særinger. De vekker nesten oppsikt. Slik hadde det ikke vært med tobakksreklame. Tiedemanns Tobaksfabrik er nok heftige motstandere av tobakksreklame vil jeg tro.

Jeg syns det er pinlig å leve med slike forbud og jeg kjenner jeg blir aldri så lite førbainna når politikere står frem og taler på vegne av “alle”. Men de kan føle seg ganske trygge. Det er slik den norske moralen fungerer; Er du for tobakksreklame ? Din jævla barnemorder !!… Er du for legalisering av cannabis ?? Din hælvetes narkis !!! … Er du for alkoholreklame ? Ditt satans fyllesvin !!!.

Poker som valgfag …

…. i videregående ? Eller kanskje en del av forberedende… Ex. Sphil. f.eks ?

Det internasjonale tankesportforbundet, som attpåtil forkortes til IMSA og som jeg ikke ante eksisterte har omsider anerkjent poker som et smart spill for smarte personer (IMSA sitt slagord). På linje med sjakk og bridge. Til og med svensk høyesterett har is i magen; I alle fall har de ved en eller annen anledning fastslått dette ved dom.

De spesielle av oss som først spiller skjorta av seg i løpet av noen nattetimer og som så topper det hele med en telefon til spillnødslinjen en gang utpå morgenkvisten støtter dette synet. I alle fall indirekte siden bare 30% av disse innringingene dreier seg om OD på poker.

Mesteparten av de som går til hundene gjør det med å spille automatspill og sportsspill, samtidig som de selvfølgelig ringer “Stodlinjen”. Så seier statistikken i Sverige for tiden. Og når hunder allerede er nevnt kan jeg ikke hjelpe for at tankene går hen til Pavlov og hans siklende settere, basale reflekser og lite mosjon.
Sånne så vi mange av før, da enarmede banditter var linet opp overalt. De bare stod der, på to bein, stive i blikket og visste at alle så de; “jaja, der er enda en sånn spilloman på veg til helvete. Stakkars jævel… heheh..” Men de ga F i om de ble sett. De satte fiksene sine som æreløse junkies og kvittet seg med ukebudsjettet uten å blunke. Så skygget de banen med likegyldige zombieblikk og veldig liten handlepose. Livet harde realiteter, live, på Rema. Ubetalelig, og derfor helt forbudt.

Det er igrunnen trist. De ga meg litt basehopper vibber og en følelse av spenning og vanvidd der de stod, men nå er de vekk og det er kjipt. Den dempede, fortettede stemningen av total økonomisk likegyldighet. Å se pokespillere på TV er ikke på langt nær det samme. Der er det snakk om brains på levvel med sjakk og bridge og de skal ha seg frabedt merkelappen “lykkespill”.

Lykkespill ?? Sånn sier man bare i Norge og Albania, og alt som bare skjer her og i Albania er selvfølgelig helt på trynet, det er det vi har Albania til. Landet er den utlimate måleenheten for det totale el-kjipo. Colombo, han liksomsmarte detektiven med øynene i kryss og uteliggerfrakk, var albaner. Det sier sitt, og der óg er det forbudt å spille poker.

Slike forbud kan bare oppstå i det stalinistiske bunnslammet vi og alle albanerne vasser i, som gjør alle dager grå og griser til adidasene våre.. Totalitært og gledesløst. Knebeskyttere, støttehjul og hjelm til hele befolkningen. 40 km/t på motorvegen. Ansiktsgjenkjennende fotobokser hver tiende meter, også på fortauene. Leggetider, åpningstider, importert fuck-beeping, clausthaler og røykeforbud i tettbygde strøk, – to mils alkoholfri sone rundt alle barnehager….

Det var en avsporing. Beklager. Det var poker dette skulle dreie seg om. Det intelligente spillet som ikke har noe med flaks å gjøre. Det er bare brains. Saken er altså den at når Northug eller andre forbilder stavrer staurblakke ut av casinoet etter et knusende milliontap så er det slett ikke snakk om UFLAKS. Nei, de har bare vært tjukke i pappen, og det burde ikke være forbudt.