dannelse

Ikke akkurat skam, men noe som ligner på det.

Det er det jeg føler når jeg i disse dager kan lese om forferdelsen som beskrives i Stavangers lokalpresse.

Saken gjelder mc-klubben Joker som i disse dager er blitt medlem i Gypsy Joker MC.  Her er et bilde fra inngangspartiet til klubben.


Legg merke til fotografens vinkling her, med et stort søppelspann i forgrunnen…. kreativt.

Legg også merke til den røde pilen.  En meter til høyre for den var min inngangsdør.  Huset til høyre var altså  min bolig og der bodde jeg i over 15 år (frem til 2006), hvorav minst 10 av disse var med Joker MC som naboer.  Så dette er min erfaring med Joker:

Årlig arrangerte de vår-fest (selvfølgelig med høflig nabovarsel til alle i nærheten), med oppdekning, grillsnacks, telt, bord og innleid band og jeg var selv på noen av disse.  Det svingte det. En gang da de ville en ha en privat liten rotbløyte husker jeg at politiet dukket opp og beslagla ca. en lastebil med øl.
Øllet, og bilen måtte politiet pent levere tilbake igjen, omsider, men de greidde i alle fall å føkke opp den festen.

En gang i løpet av disse 10 årene hadde de et uhell på en slik fest, og en flaske klarte å lage brist i frontvinduet på bilen min som stod parkert like ved.  Etter en henvendelse til ledelsen i klubben ble reparasjonen betalt prompte, uten sure miner av noe slag.  De var også behjelpelige en gang da jeg hadde problemer med en ødelagt lås i ytterdøren.  Gratis.
Joker MC var mao en drømmenabo, hjelpsom, sosial og  en som aldri laget bråk og surr.  Verven i Stavanger er både óg den, det er et røfft nabolag, så jeg foretrakk å parkere min kliss nye konsulent-Volvo så nær inngangspartiet deres som mulig.  Den fikk stå i fred der.

Så leser jeg at denne Gypsy organisasjonen som Joker nå sogner til har vært slemme i Australia og har ingen grunn til å tvile på det.  Uansett, – politiet i Stavanger strever med å dokumentere kriminalitetsgehalten hos innehaverne og at det skjer noe slemt i lokalene deres, men sier at de nå skal ha et “forsterket medlemsfokus”.  De skal gi de litt pes, slik som de allerede har fått i årevis.

Jeg syns dette virker hysterisk, og uten annen backing enn skikkeligheten, den som ikke trenger hjemmel for å skrike opp om ditt og datt, eller for å trø litt utenfor det som har ryggdekning i lover og forskrifter.

Hvorfor er det så vanskelig å anvende godt gammeldags politihåndverk, ETTERFORSKING f.eks. ?  Hva med å ligge lavt, holde kjeft og så heller komme på banen når man har noe å slå i bordet med, og ikke bare huffameg-fortellinger fra down-under.

ÅNeida,   dette er STAVANGÅRR, – og nå er det Joker som skal herpes. De er de slemmeste i hele byen, garantert.  Politiet skal bare bevise det først, men kjenner jeg byen rett er kanskje ikke det så viktig.

Det er mange steder der man kan forvente å finne mange med urent mel i posen, med svin på skogen og skit på vingene.  Steder med en, … hva skal jeg si, – statistisk sett høyere forekomst av skurker.  Hva med finansinstitusjoner ?   Når jeg finleser “etterforskingsresultatene” mot Joker MC så er det meste på plass, huffameg og fysj og uff… og jadda.  Men så var det resten da ?


PS: Vi så det samme her i byen da “Love Shop” ble offer for hylekoret.  Egentlig kunne innehaveren hatt et par kontainere i bakgården, fylt opp av mishandlete, utnyttetede og smulglete kvinner fra øst-Europa etter hva jeg kunne lese den gang.  De ble selvfølgelig ikke funnet, men like fullt ble det fremmet forslag i bystyret som ville krevd radikale ommøbleringer i kommunelovgivningen.  Helt kykkeliky mao, men de ville “markera seg”.

foto: Rogalands Avis/Erik Holsvik