Nord-Korea

ulv ! Ulv !! UUULV !!!

Den ondskapsfulle lille pølsa Kim Jong-un har nå truet verden med ragnarokk i lange tider. Samtidig kan vi lese at mesteparten av maskineriet i det nord-koreanske forsvaret daterer seg helt tilbake til 50-tallet. Vi blir også fortalt av flere eksperter at mye av det som trilles frem til paradebruk (som på bildet) er kulisser.

Og innimellom viser nord-koreansk tv “skremmende” reportasjer der bikkjer river struper av dukker som skal ligne sør-koreanske forsvarsministre, og godzilla flash der “New York” legges i ruiner.  Mer patetisk enn skremmende etter min mening.

I forigår fortalte pressen meg at “idag kommer Nord-Korea til å skyte opp en atomrakett”. Ingenting skjedde. I dag konkluderer Pentagon med at Nord-Korea kan ha produsert en styrt atombombe og at det nå hersker frykt for hva Kim kan finne på, enda en gang.

Minner litt om en tidligere vals til melodien av “Weapons of Mass Destruction” dette, og jeg får en ekkel følelse av å bli tatt for å være en idiot når disse krigsoverskriftene brøler til meg.

Det Kim Jong-un driver med er helt orwellsk; holder i live frykten for at landet er truet av ytre krefter for bedre kunne drive konsentrasjonsleiren Nord-Korea mer hårdhendt og effektivt. Og selvfølgelig også for å ha en upper hand i forhandlinger, men akkurat det ser imidlertid ut til å ikke være så bankers lenger.

Saken er den at hvis Nord-Korea hadde sendt avgårde noe kjernefysisk i en rakett så hadde den vært en “sitting duck” for anti-rakettsystemene som nå omgir landet. Diktatorens boforhold i Pyongyang hadde på et øyeblikk blitt ikke-eksisterende og enden på det hele hadde uunngåelig blitt regimets fall. Det er det ingen som tror Kim Jung-un vil risikere, men noen strever veldig med å gi inntrykk av det.

Og derfor  får vi daglig levert krigshyl i avisene. Det kan nesten virke som noen reder grunnen for drastiske tiltak, og pøser ut propaganda som en del av en forhåndsrettferdiggjørelse.

Langt ord det der, og vi har sett denne øvelsen før, har vi ikke ?