Ikke akkurat skam, men noe som ligner på det.

Det er det jeg føler når jeg i disse dager kan lese om forferdelsen som beskrives i Stavangers lokalpresse.

Saken gjelder mc-klubben Joker som i disse dager er blitt medlem i Gypsy Joker MC.  Her er et bilde fra inngangspartiet til klubben.


Legg merke til fotografens vinkling her, med et stort søppelspann i forgrunnen…. kreativt.

Legg også merke til den røde pilen.  En meter til høyre for den var min inngangsdør.  Huset til høyre var altså  min bolig og der bodde jeg i over 15 år (frem til 2006), hvorav minst 10 av disse var med Joker MC som naboer.  Så dette er min erfaring med Joker:

Årlig arrangerte de vår-fest (selvfølgelig med høflig nabovarsel til alle i nærheten), med oppdekning, grillsnacks, telt, bord og innleid band og jeg var selv på noen av disse.  Det svingte det. En gang da de ville en ha en privat liten rotbløyte husker jeg at politiet dukket opp og beslagla ca. en lastebil med øl.
Øllet, og bilen måtte politiet pent levere tilbake igjen, omsider, men de greidde i alle fall å føkke opp den festen.

En gang i løpet av disse 10 årene hadde de et uhell på en slik fest, og en flaske klarte å lage brist i frontvinduet på bilen min som stod parkert like ved.  Etter en henvendelse til ledelsen i klubben ble reparasjonen betalt prompte, uten sure miner av noe slag.  De var også behjelpelige en gang da jeg hadde problemer med en ødelagt lås i ytterdøren.  Gratis.
Joker MC var mao en drømmenabo, hjelpsom, sosial og  en som aldri laget bråk og surr.  Verven i Stavanger er både óg den, det er et røfft nabolag, så jeg foretrakk å parkere min kliss nye konsulent-Volvo så nær inngangspartiet deres som mulig.  Den fikk stå i fred der.

Så leser jeg at denne Gypsy organisasjonen som Joker nå sogner til har vært slemme i Australia og har ingen grunn til å tvile på det.  Uansett, – politiet i Stavanger strever med å dokumentere kriminalitetsgehalten hos innehaverne og at det skjer noe slemt i lokalene deres, men sier at de nå skal ha et “forsterket medlemsfokus”.  De skal gi de litt pes, slik som de allerede har fått i årevis.

Jeg syns dette virker hysterisk, og uten annen backing enn skikkeligheten, den som ikke trenger hjemmel for å skrike opp om ditt og datt, eller for å trø litt utenfor det som har ryggdekning i lover og forskrifter.

Hvorfor er det så vanskelig å anvende godt gammeldags politihåndverk, ETTERFORSKING f.eks. ?  Hva med å ligge lavt, holde kjeft og så heller komme på banen når man har noe å slå i bordet med, og ikke bare huffameg-fortellinger fra down-under.

ÅNeida,   dette er STAVANGÅRR, – og nå er det Joker som skal herpes. De er de slemmeste i hele byen, garantert.  Politiet skal bare bevise det først, men kjenner jeg byen rett er kanskje ikke det så viktig.

Det er mange steder der man kan forvente å finne mange med urent mel i posen, med svin på skogen og skit på vingene.  Steder med en, … hva skal jeg si, – statistisk sett høyere forekomst av skurker.  Hva med finansinstitusjoner ?   Når jeg finleser “etterforskingsresultatene” mot Joker MC så er det meste på plass, huffameg og fysj og uff… og jadda.  Men så var det resten da ?


PS: Vi så det samme her i byen da “Love Shop” ble offer for hylekoret.  Egentlig kunne innehaveren hatt et par kontainere i bakgården, fylt opp av mishandlete, utnyttetede og smulglete kvinner fra øst-Europa etter hva jeg kunne lese den gang.  De ble selvfølgelig ikke funnet, men like fullt ble det fremmet forslag i bystyret som ville krevd radikale ommøbleringer i kommunelovgivningen.  Helt kykkeliky mao, men de ville “markera seg”.

foto: Rogalands Avis/Erik Holsvik

3
 
 
 
 

16 Responses

 1. Det kunne ha skjedd her også, på den bløde kyststriba. Her er jo bedehusa tettere enn casinoer i Las Vegas, eller noe i den duren, og forutinntatthet florerer.

  Gidder ikke google Braut, men tenker det er langtvekkistan i de indre bygder 😉

  1. Her skjer det i ett bankende kjør, og hovedhurpa er Rogalands Avis. Eks.: En liten innvandrergjeng hadde et lokale der de samlet seg og etter sigende ga blanke Høybråtens 11. bud. RA var der straks, laget et smakløst skvalder i pressen og fikk slutt på “syndå”.

   Braut er et tettsted sør for Stavanger, mye John Deere, Harley og Davidson :)

  1. På samme vis som sentrum i et uendelig univers er over alt, så er det som er inni Vestlandet også over alt. Jeg tror ikke det nytter å hause opp folkeopinionen til å si at “der inne, i det mc-lokalet er det krim !”, – uten at det kan belegges med bevis, the “Derrick-way”.

   På Joker-festene hilste jeg på advokater, sivilarkitekter, matprodusenter.. etc. og selvfølgelig noen litt røffere også, men det er politiets sak å bunte hele gjengen i en krim-bunt. Klarer de ikke det så blir det noen skikkelig falske overtoner dagspressens hylekor.

   Uskyldig til det motsatte er bevist ? Det er visst ikke så viktig når man gir ut aviser.

   1

 2. Denne tomler som bare det.
  Har sett meg lei på medias (særlig RA’s) foruintatte holdning. Stavanger er ikke USA eller Australia. Vi har fremdeles litt mer gjennomsiktige forhold her. De som er i motorsykkelgrupper lokalt, skal ikke lastes for hva andre i utlandet har gjort, eller ikke gjort.
  Jeg har forstått at naboer på Braut (det jeg har hørt da) opplever det slik du opplevde å ha en MC klubb til nabo. Altså ikke som noe negativt.

  1. Takk Hilde :) RA kan være skikkelig iffne innimellom. Krisemaksimerende synsing og skikkelighet, og det som skinner gjennom er “les her ! se! se! vi driver etterforskende journalistikk“, bare så synd for de at skikkelighetens blleiesure stank river i nosen for oss som kan lese….

 3. Der har du samma som med HA – Hells Angels, hvor vi (mens jeg var gift) leide garasje i Trolla hos HA i Trondheim. Vi var med på noen fester men opplevde aldri at det var noe gæernskap – verken på festene eller i leieavtalen. Naboene plagdes aldri og det er heller snakk om forhåndsdømming über alles…
  Føkk heller, jeg tar en HA-kis framfor en kontorrotte når som helst 😆

  1. Ye ! De har noen ganske velholdte bikebabes også :)
   Når skal polisen egentlig raide årsfesten hos NHO ? 😛 Kanskje den dagen en av gutteklubben blir tatt med hånden langt nedi der krimmen begynner ? Men.. er ikke det allerede lenge siden, flere ganger ? ..Åja, det var bare han der ene det, ikke alle sammen. Selvfølgelig ! Kollektivavstraffelser var det bare våre fordums perverterte folkeskolelærere som drev med….

 4. Synes slikt er både trist og det viser at noen bare må legge seg opp i og ødelegge noe som var veldig bra! Jeg blir opprørt over slikt, at det skal være noen kommunepamper og andre pamper som skal sitte der og bestemme i vilden sky, bare fordi de vet de kan! Huff!

  Ellers vil jeg ønske deg en god og fredfull jul Sjalle og så sniker jeg til meg en juleklem 😀

  1. I denne saken kan de egentlig ikke bestemme en gang. Det som skal bestemmes må de nødvendigvis finne i lovboka, ikke i rotet sammen med sine egne små tightassed engstelser og fordommer.

   Ok, en juleklem herfra også, coming up :)

Legg igjen et svar