Gravemaskintenner bearbeidet med stålbørste.

Det man ser er et ROM der gulvet er pyntet med gravemaskintenner som “er bearbeidet med stålbørste” ifølge ekspertisen.

De er med andre ord blanke. Rommet er veldig goldt og hvitt og installasjonsaktig og her har kunstneren Matt Bryans gjort sin tour de force.  Alt jeg ikke har skjønt med gravemaskintenner, for ikke å snakke om kassert murstein.  Det er en skam.  Jeg gjentar: gravemaskintenner og kassert murstein  ..tenk på det..  woooaaaa !!! .. huhn ? .

Matt Bryans bearbeidete Tenner - think fast ....

Trond Borgen, vår lokale kunstkritiker, prominensen som av prinsipp ikke besøker en hel rekke gallerier her i byen, har skjønt at dette ikke er gjort av en kunstner som er fra Stavanger, det er ikke gjort av en nordmann engang.  For Matt Bryans har stilt ut på Tate i London og i et museum for samtidskunst i Beijing, så det så….. men nå bor han mest på Ålgård.  Men Tate for F !  og Beijing 😯

Da er det bra. Sånn er det. I Stavanger.

Bare hør hva Trond Sier:

Gamle kasserte murstein er formgitt for hånd med hammer og meisel. De henger på veggen nærmest som et fremmed månelandskap og minner om et arbeid som de fleste av oss ville forkaste som forgjeves og nytteløst. Men noe sisyfosarbeid er det likevel ikke, for det livløse og helt døde forvandles til interessante objekter hele tiden i denne utstillingen. Bryans demonstrerer hvordan den konseptuelle kunsten kan frigjøres fra sin materialtretthet, sin vegring mot materielle manisfestasjoner, og hvordan den istedet igjen kan gjøres helt konkret gjennom omgang med materialer som har sterk affinitet til de foretrukne materialene i den italienske arte povera-kunsten.

DuuuåDuuu

Resultat av nytteløst og frigjort, men vegrende arbeid manifestert i velkjent månelandskap

foto: Trond Borgen, ill: Sjalvador Gali

 
 
 
 

57 Responses

 1. Ska sei! En høytsvevende og pompøs kunstkritiker som sår om seg med med ord man aldri kommer borti…nesten aldri. Jeg forstår dem iallefall ikke, og har ikke engang tenkt å google dem 😀 Akk ja, noe må de jo ha å gjøre 😆

 2. åh himmel – håper jeg slipper å måtte høre på han der Trond noen gang.
  Men vi har hatt en interessant passiar om kunstkritikere før vi Sjalle, så vidt jeg husker – så tar ikke den på nytt nå.
  Men gleder meg heller til å besøke et visst galleri i oljebyen utpå våren!

  1. Well, han har selv påstått at han kan si hva han vil om hva det skal være så lenge det utgir seg for å være kunst. Hardcore synsing…

   Utpå våren ja, det blir enten i atelieret mitt eller i ett galleri i nærheten.

 3. Har Sjalle frigjort seg fra sin egen materialtretthet, sin vegring mot materielle manisfestasjoner, og blitt konkret?

  Min egen kunst har etterhvert utviklet seg dithen at jeg i bestrebelsene etter å redusere kunstnerens innflytelse over prosessen nå nøyer meg med å tenke lavt at “det der kunne jeg også ha gjort” når ser noe jeg selv kunne ha gjort. Uten å ødelegge magien ved å fortelle det til noen. Senest i dag gjorde jeg ferdig et større verk. Som jeg ikke vil si noe om.

  1. Jeg holder meg til flatene enn så lenge. Å trashe rom i 3D med børstet skrap og kakka mursteiner må jeg la vente. Er ikke rede. For mye jobbing, på pr-siden. Drekka bøttevis med rødvin sammen med kritikere og andre evenukker …

   Men.. konseptet med påtenkt, men utsatt kunst… hmm. Kanskje man skulle arrangere en kunstutstilling uten bilder på en-ikke eksisterende adresse… det har sikkert ikke blitt gjort enda.

  1. Alle byer med respekt for seg selv må ha en slik en. Vårt lokale orakel har ligget litt lavt en stund nå, og bare vært misfornøyd. Men det begynner å ta seg opp. På fredag viste han somsagt lovende takter. Det må være våren.

 4. Oral-kunstner, det er det han prøver å være, jeg ser det nå
  😉

  Og så noen spørsmå Sjalle :)
  – hva er ukens tema?
  og
  adressen til galleriet (Pedersgata eller Nymannsveien)?
  + åpningstider?
  :)

  1. Oralronkofren eller noe i den duren. 😆

   Tema gikk rett vest. Rutiner du vet, og moi .. går ikke broa.

   Jeg har kansellert dealen med de jeg leidde av i Pederstrasse. De lå 40% over “gjengs leie”. Galleriopplegget kommer allikevel. Jeg tuner det med breiflabben :)

   1. Supert. Har veldig lyst til å se arbeidene dine. Kikket litt på det jeg kunne få frem på Facebook (uten å være medlem). Hadde tenkt å stikke innom tidligere, men kan godt vente til bloggtreffet.
    Har du ennå de bildene som ligger på Facebooksiden, eller er de solgt?

  1. Go`morn Flabben :)
   Vert du moderert ? Kva gale har du no gjort 😉
   Er det fordi eg har endra frå emte til eMTe ? Det har gått bra med andre altså.
   (fann ut at eg kunne ta tilbake storebokstavane mine :))

   1. Har nettopp vore inne hos Hans H Bjørstads fotoblogg, på hans innlegg Himmelen over Tanzania.Der skriv han i ein kommentar noko ang trøbbel med kommentering. Kan det vere noko av det same her, eller?

    1. Etter hva jeg ser har de innført en kontroll på uinnloggede kommentarer hos WordPress; emailen som oppgis sjekkes mot registrerte blogger-emails. Hvis den eksisterer hos wordpress må brukeren logge seg inn for å kommentere (forhindrer at noen “maskerer” seg med andre sin ID) Det kunne vi forsåvidt ha gjort her også. Men etter all sannsynlighet er det Akismet som bugger dette til her og der.

   1. Det Trond skriver er egentlig ganske morsomt. Det var akkurat samme typen swada vi brukte på videregående hvis vi skulle imponere læreren – og han, stakkars, trodde vi hadde forstått noe han ikke hadde forstått. Da ble det topp karakter. :)

   1. Rajo, Naturglede og jeg har havnet i spambøtta til Effy og jeg har blitt moderert rundt omm, men ikke alle vegne.
    Nå er det jo ikke så stor rørlighet her om dagen og jeg vet ikke om det innbefatter andre, men Jadajada stilte også spørsmål om han ble moderert et sted.

   1. Jeg har en annen teori. Hvis det er noe surr med tilgangen til Akismet servere, så Akismet ikke kan få godkjent en kommentar, så vil Akismet la den bli liggende til godkjenning (men ikke i spam-mappe!). En ting som ikke passer med denne teorien er at testing av tilgang til servere (under Plugins-Akismet configuration) viser at disse er oppe.
    Det beste er om bloggere som må godkjenne kommentarer melder fra om de har Akismet eller ikke, og om kommentarene bare blir liggende til godkjenning (dvs. synlige i høyrekolonnen i Veikrysset) eller om de er lagt over i Spam-mappen.

     1. De havnet faktisk i spam-mappa? Du måtte flytte dem ut fra Spam-mappa før du godkjente? Isåfall har Akismet klassifisert kommentaren som spam uten at den burde være det. Kan være at Akismet har en dårlig dag :)

    1. Tror du er inne på noe. Det skjer hos meg også.
     Kommentarer blir liggende til moderering, men jeg får ingen e-post om det, som jeg vanligvis gjør når kommentarer inneholder flere enn to linker. Jeg bruker engelsk, alltid, så det har neppe noe med språkversjonen å gjøre.

  1. Det ser ut som mange har dette problemet. Hos meg havnet Kattens kommentar i Spamboksen. Håper det ordner seg etterhvert. Rivjernet tror det kan være Aksimet som “troller” litt, så det er nok ingenting på dashen det er feil på, jeg har sjekket min og der er alt in ortnung! 😀

 5. Som rivjernet sier så ser det ut til at dette bare kan være forårsaket av en “dårlig dag for Akismet”. Da jeg nevnte språkversjonen var det den ufrivillige utloggingen jeg hadde i tankene. Det kan ikke Akismet klandres for, for det ville krevd at Akismet hadde mulighet for å manipulere cookies her på portalen. Og det kan den ikke.

  Jeg har ikke gjort noen endringer i Bloghog-koden de siste par månedene. Jeg har lagt til feeds og bygger nå opp Bloghog Medialib (i en foreløpig avsperret seksjon av portalen). Men ingen av disse tilleggene har nubbesjangs til å kunne springe i beina på modereringsfunksjonen her på portalen. Det er snakk om funksjonelt helt forskjellige segmenter av koden.

  Derfor er jeg litt i stuss om hva jeg evt. kan gjøre med situasjonen slik den er nå.

  Den versjonen av Akismet som kjører her er ikke den nyeste, for den streiket for denne versjonen av wordpress, så vi måtte bruke en litt eldre versjon. Det er mulig det er denne som nå opplever å bugge ut siden Akismet utviklerne ikke lenger ivaretar bakover-kompatibilitet.

  Jeg planlegger å oppgradere til siste versjon av wordpress ganske snart nå. Den har endel nytt snacks (bl.a. drag & drop ved bildeopplasting og opplasting av flere bilder om gangen), og vil da også oppgradere vår Akismet versjon.

  Det tror jeg kan hjelpe, men jeg trenger noen dager.

Legg igjen et svar