Morgenstæmning på verandaen – (en slags repost)

 

Han slenger seg ned i baststolen på verandaen og skjenker en skarp gin og tonic. Et øllglass gjør nytten. De rosa skjorteflakene flagrer. Tweednikkersen er innklint med matrester, den ene sokken har glidd ned og avslører en blåhvit, usunn og svarthåret legg. Hendene skjelver, han stryker den grånende Jim Morrison manken bakover, solen smiler lavt over trekronene og frostrøyken driver ut neseborene mens han downer en god halvliter spritsøl i ett drag. Rapen er øredøvende og han får bobler ut nesen.

Faen heller !! han snyter seg i neven og kliner gørra på den hvite lammeullsgenseren som henger skeivt over skuldrene. Så oppdager han at han ikke er alene og blir stående og myse, han er langt fra edru etter sist kveld og ser ikke blid ut.

Hvem faen er du for ei fitte og hva i helvætte gjør du på min royale *rap* veranda ?
Jeg er Frida Krisefryd fra “Drit & Dra”,.. ukebladet
Åja, jaja, nå husker jeg. Det var den dritten ja !

Han klør seg i skrevet og slipper ett stønn av en fis. Det tomme glasset suser over trekronene og knuser inne i skogen. Så raver han baklengs og velter bordet, men klarer å gripe ginflasken før han går på baken i gulvet. En kjapp reaksjon, finslipt av mange års brennevinsfyll. Han karrer seg opp på stolen og haler en krøllet joint ut av brystlommen. Lungene fylles i lange, hese drag bare avbrutt innimellom av en god støyt ren Bombay Saffire 50%. Sprithufset skjelver gjennom kroppen hans og han flirer mot et punkt i luften rett foran seg.

Ja så spør meg om noe da for faen !!!

Journalisten klarer halsen og tar frem spørsmålslisten, – Jeg tenkte å begynne med forfatterskapet ditt *kremt* Har du noe nytt på gang for tiden ?!

Noænyytt !! Jo det skal jeg si deg ditt utspjåka fittetryne, jeg skal skrive om engleskit for faen !! Engleskit fra langt inni mørpulte englerævva !!! Sprutende fontener med tynn ENGLESKIT!! *host*

Har noen tittel meldt seg enda ?
Jadda, den skal hete “det skal du drite i” !!
Skal boken hete det ?

Blikket blir igjen ufokusert, han hører ikke etter og graver frem et lite sølvetui og en sammenrullet tusenlapp fra brystlommen, så vipper han lokket opp med et klikk, kobler snuten til og freser opp det ene nesebordet, himler med øynene, så det andre.

Skal boken hete det ? gjentar journalisten og er klar til å notere.

Han står med nesen rett opp og snuser inn pulversnørret.

Hvilken jævvla bok, jeg har ikke skrevet en dritt. Jeg driver research, følger du ikke med eller ? *snerf*

Research ? Da mener du kanskje tallerkendekor, påfugler ?!

Et ømt punkt tydeligvis.

Ditt nek !! Måtte du nevne det ?! Hælveteeeee !!!

Han holder på å kaste ginflasken til skogs men tar seg i det, så snur han seg langsomt mot journalisten, truende, plutselig blir ansiktet slapt og øynene vidåpne, meth’en ruser gjennom kroppen hans og han har små ticks i ryggraden som han nyter i små mentale orgasmer. Han snakker støtvis med et smil som kommer og går.

Påfuglkuker … hæsteræver … englefitter !! Hæhæhæhæhhæææ!!

Han virker ustabil og journalisten flytter seg nervøs i stolen. Etter en lang pause og mange ticks roer han seg ned og får igjen øye på henne.
Nå sitter morraskuddene endelig og han er glatt og røff på en gang, klør seg i balla og måler kvinnen småfult. Han er forfatteren igjen. Ørnen i gullburet. Blikket.

Spør meg heller om noe rocka !

Javel, hmm, Hvor mange har du pult og hvor mye dop har du tatt ?

Han flirer macho, retter seg i ryggen og tygger litt på svaret, slenger ned en skvælp og stønner hemingwaysk mens spriten brenner ned gjennom halsen. Så setter han hendene i siden og skyver haken frem. Fit for fight.

Er man forfatter så kan man snu på spørsmålet. Det er det vi forfattere gjør med tekst. Man kan spørre seg om vi gjør stort annet, hehe men det lar jeg leserne mine avgjøre !

Han ser kledelig betenksomt i gulvet, så hever han blikket igjen og gjør en håndbevegelse i retning skogen.

Vi smaker på teksten, eller rettere sagt tekstene, før den endelige går i trykken. Som alle egnens forskjellige Beaujolais nouveau bare vi får drikke, forfatterne, før vi bringer den perfekte til deres bord. Beruset av skapelsesånden så og si !! Essensen

Journalisten ser forvirret ut og avbryter, – Skal jeg skrive det ?

Nei for faen !! Du skal skrive at jeg er rocka, at jeg på kjøret !! Det er faenmeg sant, til avveksling fra alt det mølet dere ellers har i den der fitteblekka deres !!!

Ja, men har du pult femti, hundre, to hundre ?
Jeg skulle jo komme til det !! Du skal bare holde kjæft og lese kroppsspråket mitt, se mitt egentlige jeg. Forfatteren, villdyret for faen !! . Og beskrive det !!!

Beklager mye altså, men jeg er helt ny i jobben og jeg fikk dette oppdraget bare fordi jeg er hot ! Hvordan mener du.. beskrive ?! Jeg skjønner ikke helt …?

Hun retter nervøst på den rumpekorte kjolen. Forfatteren stirrer ned mellom lårene hennes og blir blid igjen.

noe annet, primitivt, farlig og sensuelt…
Du skal skrive sånn “jeg føler forfatterkraften buldre som fra en dyp vulkan som lenge har lengtet etter å trenge opp til overflaten, jeg ser ham og føler en ærefrykt, ikke som for en kongelig, men noe annet, primitivt, farlig og sensuelt…” !!

Han har løftet stolen sin foran hennes og holder henne på knærne mens han stirrer forførerisk på hårfestet hennes. Så begraver han hodet mellom lårene hennes og sovner.

Inne fra stuen høres skritt som nærmer seg.

Juhuuu !! Aribassen, slemme lille basunengelen min ! Juhuuuuu !!

4
 
 
 
 

21 Responses

  1. Satire bør vel gå litt over kanten for at det skal bli noe gang i det. Nå kan vi jo følge med på roadtrips og greier på TV og “folk” får brette seg ut i ruta enda en gang, bare fordi de er de de er, om ting og tang og tull og vas. Veldig mange kunne gjort slikt, og dette er mitt bidrag, for denne gang .. :)

   PS: Tommelen er en luring, – ved første klikk så er det byebye nettleser, ut på nettet og rett i databasen, once ! Noe annet vlille blitt very complicated 😛

 1. Nei.. “ondskapsfullt” var det ordet jeg brukte fordi jeg ikke fant det rette.. ¤stokker seg av og til¤ Det var denne hangen til grafsing og utbretting jeg tenkte på… Har vi rett til å vite alt? Utlevering er ondskapsfullt..! Ble det bedre vett i det nå? 😉

  1. Takk Leyla 😉 det er jo fristende, men repost må begrenses. Akkurat nå tilgir jeg meg selv siden jeg ikke har hatt tid til å skrive annet enn noen bisetninger her og der, innimellom bugchasing og gedapogikken.. eh podabe.. ahh.. tar en skive med fiskepudding, det hjelper :)

 2. Nå vil jeg gjerne få bemerke at jeg forsatt har en rød julekjole med litt for vid utringning – og av en eller annen grunn tenker jeg på en blogger jeg aldri har møtt når jeg ser den i skapet.
  Red må ha gjort et sterkt inntrykk på klesskapet mitt.

  Du har gjort en flott jobb, Sjalle – så nå kan du skrive mer, mye mer !

  1. Rød utringing, Red. Jahaja… De slemme guttene har alltid dræget, og det på de de søteste, snilleste pikene for de er så snille at de tror de kan omvende slaskene. Og så, senere i livet når de har høstet en del bitre erfaringer så vet de at alle menn er slemme. Akkja.
   Fylla er jo universell. Alle burde skrive mer om den, det fortjener den.

   Jeg skal prøve å få skrevet noe mer, men i dag skal jeg ta bilder, klargjøre og sende inn til Statens Høstutstilling. Det er viktig å ikke gå glipp av enhver sjanse til å bli refusert.

Legg igjen et svar