Jeg har problemer med å være enig med Støre …

 

…når han sier at “drapene og volden ikke kan rettferdiggjøres på denne måten”. Det han sikter til er FNs spesialutsending i Afghanistan, Svenske Staffan de Mistura som uttaler at pastor Terry Jones, initiativtakeren til koranbrenningen, er medskyldig i de drapene på uskyldige mennesker som fulgte i etterkant.

Jeg tror Støre bommer litt her. Han leser de Mistura feil etter min mening. Det er ikke en “rettferdiggjøring” som er blitt levert. De Mistura peker på noe så enkelt som årsak og virkning.

Denne bigotte rednecken av en pastor kan umulig ha gått glipp av det som skjedde i etterkant av publiseringen av Muhammed-tegningene. Han visste at slike episoder ville komme som et uunngåelig resultat, og at uskyldige ville måtte dø for at han skulle kunne fremstå som modig, fittalende og og gudebedre så murskalla kristen langt der inne i bibelbeltet. Voktet av amerikanske ytringsfrihetsarmeer.

Det er ingenting annet enn et livsfarlig pr stunt fra folk som sikkert kunne tenke seg å brenne Darwins bøker også, og de er skyldige så det holder.

I Terry Jones hode er de myrdede FN folka ganske sikkert martyrer som måtte dø for at han skulle få demonstrert kraften i sin overtro. Etikken i det han har gjort er etter min mening langt inne på det kriminelle området.

I USA har man ellers ingen problemer med å dømme og fengsle folk og jeg skjønner ikke hvorfor man ikke kan ta Jones ut fra et “rocking the boat” prinsipp.

Foto: EPA/Steve Johnson/Scanpix

 

1
 
 
 
 

20 Responses

  1. De kunne f.eks. forkludret, trenert og nærmest umuliggjort overføringer av det denne “kjerka” hans måtte få av statstilskudd. De kunne f.eks. krevd dokumentasjon på det han påstår, vitenskapelig sådan, og holdt han gående i rettsvesenet til han tørna (enda mer enn han allerede har gjort).

   1. Jeg slutter aldri å la meg forbause over hvor naive folk “over there” er.
    Mest av alt myndighetene og deres noe ensidige syn på verden.
    Pastor Terry burde bli utkommandert som sjømannsprest i Kabul.

 1. Man forsvarer ingenlunde de der komplette idiotene av noen pastorer, som gjennomfører et slikt stunt mot særdeles bedre vitende. Terry Jones ble for øvrig advart tidligere, av selveste Obama, men medvirket denne gangen til koranbrenningen. Handlingen er helt hinsides på trynet, ingen tvil om det.

  På den annen side har vi overhodet ingen sympati med hjernevaskede afghanerbarbarene, som i religionens, troens og fromhetens navn går løs på og dreper uskyldige, ubevæpnede mennesker som er der for å hjelpe, og som attpåtil våger å snakke om moral! Idiotpastorene brente en bok. Den bedritne afghanermobbens reaksjon står ingenlunde i forhold til dette. Mener nå vi. Det er nesten så vi skammer oss over å tilhøre samme art som disse rasshøla. 👿

  1. Der er jeg enig. Den rabiate mobben som bare må drepe noen når de vil prise sin egen elendighet er såpass langt vekke fra det jeg forbinder med sivilisasjon at vi omtrent snakker aliens. MEN, det visste altså Jones. Likevel gjennomførte han det. Han burde tas knallhardt.

 2. Nei, dette visste han. Han har jo i intervju innrømmet at aksjonen var planlagt og raseriet ventet!

  At du ikke er enig med “Gahr Støre Dialogue” i alle hans formuleringer er du sannelig ikke alene om! Join the club!

Legg igjen et svar