Klimaforskerne sier mye rart ….

… og skremmende, men uansett tyder  mye på at vi  må ta deres advarsler på alvor.   Scenariene de skisserer  for fremtiden er ikke bra.

 

Omtrent en kvart del av Svein Tveitdal

Enten så kommer våre fremtidige generasjoner til å trenge solfaktor “kalk” eller et skikkelig stash med Bergans, fra innerst til ytterst.  Gjennomsnittstempen kommer uansett ikke til å være som i dag.

MEN, det siste jeg kunne lese i dagens db.no, en ytring fra klimaforsker Svein Tveitdal er … litt uklart.  Der sier han bl.a.;

“Nesten halvparten av mannen i gata tror at forskerne er kjempeuenige, og en del av den oppfatningen kommer av hvordan media håndterer det.”

 

Foto: NINA HANSEN/Dagbladet

 

 

 
 
 
 

11 Responses

 1. Hvorfor krangle om hvem som har skapt hva når alt vi trenger enes om et at vi alle får det bedre med mindre forurensning.

  Hjelpes… men folk skal gjøre det innviklet tenker jeg når jeg leser diskusjon etter diskusjon – og uttalelser fra enkelte klimaforskere. Som han klimaforskeren over her. Om han blir enig med seg selv først, så går alt sikkert mye bedre 😉

  1. Jeg tror han er inne på noe når han sier at det er media som bidrar til at mange har den oppfatningen at klimaforskerne er “kjempeuenige”. Kan virke som journalister først og fremst er ute etter sjokkeffekter og feite overskrifter, og så får sannhetsgehalten og ikke minst relevansen komme diltende etter, hvis det er plass til det. Påstanden om at klimaet blir kaldere og ikke varmere er jo uansett FrP-mat rett i grisetrauet. Oink ! Nøff Slafs ! 😛

   1

    1. Jeg tror ikke jeg tar mye feil når jeg påstår at det er det de lever av. Hadde de hatt rett så hadde vi f.eks. forlengst hatt et kjernefysisk ragnarokk utløst av den ondskapsfulle lille pølsa fra Nord-Korea.

     Klypene med salt som vi trenger å skylle kakafonien ned med har forlengst blitt helsefarlige 😛

     1

   1. Media er opptatt av å virke seriøse, dvs presentere alle sider av en problemstilling. Derfor får for eksempel avislesere i Norge inntrykk av at klimaendringer er et kontroversielt tema, noe det jo ikke er.

    Og så har vi stutumene som noterer ned temperaturen på gradstokken utenfor kjøkkenvinduet, og bruker sine egne lokale målinger fra Knotstad som fasit på verdens gang. Slike er det desverre mange av.

 2. De sier vel mer enn de kan gå god for..
  Ser i Dram. tidene. Elva tørker ut, er det Klimaendring eller er det Kraftverkene som synger på den gamle visa, “Det har vært så lite regn..” Og så sender de vel vannkraft til.:O) eller har klimaendringene skylda..
  polene smelter og det blir høyvann, kaldere vann og varmere sommre. Nei jeg vet ikke hva eller hvem en skal tro på…

Legg igjen et svar