Det er selvfølgelig forskjell på folk …

… og noen er mer forskjellige enn andre.

Er det O.J. som går der ?

Dermed er vel snart  denne karen igjen uniformert og spankulerer eller triller rundt, med lett tilgang til skarpladde våpen. Årsaken til dette er at Tønsberg tingett  ikke har funnet “skjellig grunn” til å mistenke han lenger.

Det som har fremkommet i saken, i det minste det vi har kunnet lese i pressen må ha møtt en formidabel motstand og tunge argumenter i rettssalen for at han nå skal bli løslatt.

Hendelsesforløpet, slik det er beskrevet av den tiltalte er såpass utrolig at hvis historiene om selvmord skulle skrives så vil den han forteller måtte plasseres i en egen, veldig sjelden kategori.

Hans egen rolle i etterforskingen reiser så mange rare og ubesvarte spørsmål at det nesten er meningsløst å vurdere et skyldsspørsmål ut fra kriteriene for “skjellig grunn til mistanke”,  – men det er altså disse argumentene som er så svake at han ikke kan varetektsfengsles lenger.  Dette til tross for at han er tiltalt en forbrytelse som kan medføre  10 års soning eller mer (forsettlig drap under skjerpende omstendigheter). Loven presiserer i så fall at det må foreligge tilståelse eller andre forhold som i særlig grad styrker mistanken.  Her vasser påtalemyndighetene i “andre forhold“.

Forklaringer fra rundt 100 vitner har bidratt til at mannens forklaring er svekket, sier politiadvokat Dalhaug.  Det virker absolutt ikke slik.  I saker som denne er den norske hovedregelen at tiltalte blir sittende i varetekt.  Denne saken er av en eller annen grunn et unntak, ser det ut til.

Med respekt for allminnelige folks rettsoppfatning burde også vi fått høre hva som ble lagt frem i det rettsmøtet, – hva forsvarets motargumenter var,  men den respekten får vi visst ikke i dette tilfellet.

Respekt ja..  Ideélt burde det også bety tillit.   Jeg vil tro at akkurat dét har denne politimannen i godt monn hos dommerne i tingretten.

Det er slett ikke alle som har det.


les også:

Politimann siktet for forsettlig drap

Drapssiktet politimann fengsles i fire uker

Politiet slipper siktet politimann fri   – og dette har forhørsretten kommet frem til  før rekonstruksjonen…. Forhåndsfrifinnelse (nytt begrep ?)

Rekonstruerer kvelden på brua

Her viser drapssiktet politimann hva som skjedde natta Linn Madelen forsvant 

Frykter de skal møte politimannen på gata

2
 
 
 
 

9 Responses

 1. Tja, med tanke på den behandlingen politiet utsatte en bilmekaniker for nylig, uten annen begrunnelse enn at han kjente hovedmistenkte og at et lik lå ved et lokale han disponerte, kan vi definitivt slå fast at man opererer med to forskjellige regelverk her.

  1

  1.  Selvfølgelig gjør man det, og hvis tiltalen trekkes tilbake så er moralen den at skal man først drepe noen, så må man helst være politi, og aller helst være dypt og aktivt involvert i den etterfølgende mordetterforskingen, med full tilgang til elektroniske spor og delete-knapper og så holde på så lenge som mulig.

   Dette jævlig grellt.

 2. Mulig jeg har misforstått, men slipper han ikke fri fordi det ikke er fare for bevisforspillelse? Han er vel fortsatt mistenkt/tiltalt. Det at forsvarsadvokaten forventet en løslatelse er jo bare noe han må si.
  Jeg håper den drepte og familien hennes, og resten av oss, får rettferdighet.

  1.  Du har ikke misforstått, men det hadde vært så greit hvis dette hadde vært en gjennomført praksis i norsk justis. Det er det ikke og det jeg reagerer på er at det ser ut til at noen (antatte mordere) nyter godt av spesialforpleining. En yrkesmessig tilknytning til påtalemakten ser ut til å være godt å ha.

Legg igjen et svar