En stor seier for KrF

… og de forstokkedes moral.  Nå viser det seg at KrF sjef Hareide har, gjennom lange og harde forhandlinger faen i vold uti blåmyra fått gjennom et krav om mer kristendom i skolen.  Dette i strid med Den europeiske menneskerettighets-domstolens kjennelse fra 2007 der det ble konstatert at de dagers KRL fag brøt  med menneskerettighetene.  I Hareides verden er dette åpenbart en domstol som ikke har sett lyset og derfor ikke er verd å lytte til nå som han er den STORE valgseiersherre, så nå skal RLE som før var KRL gjenoppstå som KRLE med et krav om minst 55% mer kristendom  i undervisniningen.

Andre hjertesaker, eller rettere sagt forbudssaker som avgiftsøkninger på tobakk og alkohol og leggetider for voksne  gikk nok rett vest denne gangen, det er forståelig, men de har pinadø fått banket igjennom en K for Kristus i undervisningsplanen.  Dette i bytte mot at de trør dansen til akkomagnement av Erna og Sivlingarnas blådunkle reportoar i årevis.

En hestehandel i god gammel KrF-stil altså,  der de med bare 5,6 % opplsutning pålegger 100% av landets oppvoksende slekt til å stoppe ut faget som skal dekke religion og livssynskunnskap med 55% kristendom. Ikke verst. Ikke i  KrF-målestokk i alle fall.  Samma fan om det følger menneskerettighetene så lenge det er kristent.

De har visstnok også fått gjennom amnesti for asylbarn, men selve asylteknologien ser det ut til at FrP skal ta hånd om.  Med låser, gjerder og overvåkning, og dessuten kommer det ikke til å være asylbarn her om ikke lenge så det amnestiet blir det etterhvert ingen som trenger.

Men KrF’erne trenger at vi alle får litt mer kristus tredd nedover hodet, enten vi vil det eller ei.  – For vi vet ikke vårt eget beste.

Når i helvette skal vi alle ta til fornuften og innse at politikk og religion ikke hører sammen, og forby denne stanken av hestehandla, gammal gamperæv  ?

 

2
 
 
 
 

12 Responses

 1. Jævla irriterende med sånne ting. Det tar fokus bort fra faktisk politikk. Om det var noe som provoserte meg, så var det kristendomsfaget.
  Og så så jævla unødvendig, når de skrotingene feiga ut og strengt tatt ikke trengs for å få flertall til noe som helst.

  1. Mine medelever på realgymnaset måtte fremvise bevis for utmelding av statskirken for å bli fritatt fra kristendomsundervisning med bønn attåt. Jeg for min del ble fritatt der og da, da jeg hevdet at nattverden var det samme (et tyveri ?) som kannibalismens matoffer. Læreren ga meg tillatelse til å forlate timen, siden jeg ikke hadde skjønt “noenting av noe som helst”, og på eksamensbeviset stod det “fritatt”.

   Det er merkelig, men ingen stor overraskelse å se hva dette partiet egentllig står for etter måneder med Torsdag-kveld-i-nydalen-hareide sine slapsticks. – Livssynsfascisme, overstyring og det umiskjennelige budskapet om at vil vi ikke så skal vi .

   Måtte de for evig vandre i sprerregrensens mørke dalstrøk. Det kan fremdeles skje.

 2. En kan jo ikke annet enn undre seg over det som skjer nå både det ene og det andre.
  Ang mer kristendom i skolen, mer timer eller mer krd i timene som er der, hørte jeg ei dame(journalist og mor) si på TV i går at det jo ikke var så farlig vi blir jo mindre og mindre kristne uansett. Og kanskje er det det som er farlig? At troen på verdier erstattes med troen på penger? At tro, religion og livssyn, blir for de få men med adskillig makt bak seg?

  1. Tanken bak reformen for syv år siden var bl.a. den at synet på åndelige verdier ikke er noe én særskilt religion eller filisofi har enerett på. Hadde det ikke vært for tankene og ideene fra andre bidragsytere enn kristenfanatikerne og deres prester, biskoper og paver så hadde vi fremdeles vært i den mørke middelalder opplyst her og der av sporadiske heksebål.

   Jeg er ikke kristen og reagerer derfor på holdninger som, til tross for pen og pyntelig innpakning fremhever kristendom som en slags mal for det som er den rette tro på de rette verdier. Jeg har ingen forhåpninger om at det i kristen praksis ligger en løsning på storkapitalismens grådighet og naturgriseri. Svaret på problemene i verden i dag er ikke religiøse dogmer, – de er vel heller en del av problemet.

   2

 3. Det var intervju med ei på radioen i går og hun påstod at det nye KRLE ikke er i konflikt med dommen i Strasboor, ettersom det er en kristen tradisjon her i landet, kan vi ha mer kristendomsundervisning enn andre religioner :-(
  Jeg er glad mine unger forlengst er ute av skolen.

  1. Blant de 5,6 % som stemte på KrF er det nok helt riktig at det er mye kristen tradisjon ute og lusker. Men, de som kan bruke det til å tilsidesette en kjennelse i EMD har religiøse skylapper på size med parabolantenner.

   Alle vet at dette er et kjøttbein som ble slengt til puddelen Hareide så han ikke skulle komme hjem til imamene i KrF uten noe å vise til, stakars.

   Dette blir festlige greier når det skal innføres på skoler der det omtrent ikke finnes en dråpe kristenmanns blod, men om undervisningsministeren ler seg forderva av dette er heller tvilsomt.

   1

 4. Jeg klarer ikke bli så veldig opprørt om det blir litt mer kristendom i RLE faget. Det er tross alt mulig å unngå det for dem som ønsker det.
  Jeg lar meg heller opprøre en smule mer over at det nå snus i saken leger og reservasjonsrett. Med den fastlegeordningen som er i dag så blir det tungt om du skal fortsette å gå til samme fastlege som bare vil tilby hjelp og behandling… om den gjeldende sak passer legenes egen religiøse/moralske overbevisning.

  1

  1. Akkurat de to sakene ser for meg ut til å være to alen av samme stykke. Det er slikt som skjer når religion blander seg i politikken og havner i lykksalig vippeposisjon.

   KRLE er ett fag, ikke flere, men det skal altså gi plass til kunnskap om en rekke religioner i tillegg til livssyn og etikk. Disse skal dele på tiden som er igjen når læren om Jesus Kristus har fått sine 55%. En klar forringelse av faget etter min mening.

   Og de hedningelevene som allikevel vil lære noe om islam, buddhisme, hinduisme, filosofi … skal mao gå inn og ut av klasserommet når læreren gjør kristentegnet ? Eller skal særskilte timer være forbeholdt K ? I så fall snakker vi om to fag; K og RLE minus K, men det er ikke en opsjon etter hva jeg leser.

   Jeg trives ikke alltid i rollen som prinsipprytter, men her gjør jeg et unntak. Dette er bakstreversk, religiøs sjåvinisme. Det rettferdige hadde vært å tildele K 5,6% istedet for 55%

   Og en ting til; når jeg ser konfirmanten og lyseblårussen Hareide smile helt rundt i fryd over sine moralske, menneskevennlige og kristne seire (les:hestehandler) så blir jeg irritert… for å si det mildt.

   1

 5. Så lenge man ikke utvider timetallet, er det greit for meg. Av de store religionene er tross alt kristendommen den minst farlige, og erfaringene fra den gangen vi hadde forkynnende kristendomsundervisning tyder ikke akkurat på at tvungen opplæring i skoletiden fører til vekkelsesluft over landet.

  http://www.youtube.com/watch?v=m4LYBESDvIY

  Forøvrig burde religionsundervisningen flyttes over i andre fag, bibelkunnskap hører hjemme i norskfaget, det er ingen bok som har hatt mer å si for norsk litteratur enn den røverboken, og resten av faenskapet går i historieundervisningen. Da blir det naturligvis 0 om kamelskjenderens religion, det er også greit.

  2

  1. For meg kunne de godt ha utvidet timeantallet til fordel for etikk og livssyn og på bekostning av nynorsk, og gitt mulighet for selv å kunne velge ditt eller datt.

   Jeg er heller ikke redd for hva læren om JC kan føre til av tungetale i skolegården og sånt. Det som er føkked er at det fortrenger greier som unge mennesker har bruk for å lære om. Motargumentene fra de som bedriver slik undervisning er sunt folkevett for folk flest.

   Bibelen inn i norskfaget ? Da blir det ikke lenger bare Ibsen, Kielland og Lie, men også Lukas og røverbanden ? Mye bra horror & fanatsy derfra, derom ingen tvil.

   1. Halvparten eller mer av ordtakene våre stammer direkte eller indirekte fra Bibelen, litteraturen er gjennomsyret av referanser til Bibelen eller til andre bøker som i sin tur har hentet sine referanser fra Bibelen, litteraturhistorien er ikke den samme etter å ha slitt seg gjennom den møkka. Bibelhistorie bør absolutt inn i norskfaget dersom vi har høyere mål med faget enn å lære elevene å stave.

    Religion i seg selv har vi ikke bruk for å lære om i det hele tatt, etikk og moral har absolutt ikke noe som helst med noen av de store religionene å gjøre så den biten kan vi se helt bort fra. Det vi trenger er en forståelse for hvordan vi tar valg og hvordan disse valgene påvirker oss selv og verden omkring oss, og det kan ikke et sett regler satt dit av et allmektig overvåkingskamera i himmelen fordi han VIL ha de reglene der hjelpe oss med.

    Religion og etikk/moral har like lite med hverandre å gjøre som moral og jus. Ja jeg mener at jus i seg selv alltid og uten unntak er umoralsk, nødvendig men altså umoralsk, det mener jeg fordi jeg er en moralfilosofisk kverulant som liker å slå runt meg med bombastiske konklusjoner som ikke har noen som helt reell betydning what so ever.

    Men religionsfag og etikk bør ikke være et felles fag. Heller ikke religion og filosofi, og ingen av de to siste har noe i skoleverket å gjøre.

    1. Når du nevner “en forståelse for hvordan vi tar valg og hvordan disse valgene påvirker oss selv og verden omkring oss” som noe vi alle trenger, så høres det for meg ut som en omskriving av det vi allerede kaller etikk og filosofi. Disse fagene klarer seg godt på egen hånd selv om det er umulig å unngå at religiøse aspekter fletter seg inn.

     Religioner er her for å bli, og jeg tror det er nyttig å skjønne hva de forskjellige består i og hva som forener/skiller disse. Men det blir latterlig når et miniparti skal trumfe gjennom en slags Animal Farm bestemmelse der religionen kristendom anses som mer religiøs og viktigere enn andre.

     Det hadde vært mer fornuftig å skille ut hele K’en som eget valgfritt fag. Opplegget til Hareide legger opp til å fortrenge de andre fagene og det er så bakstreversk at det lukter mannskit lang vei.

Legg igjen et svar