China is bad for business

I alle fall min. For et par år siden kjøpte jeg ny oppvaskmaskin, på Lefdahl. Ekspeditøren viste meg rundt og la ut om de forskjellige modellene. Hun kunne fortelle at for dette varesegmentet var det stort sett samsvar mellom kvalitet og pris og at modellen Sandstrøm (Strømstad ?), som prismessig lå sånn midt på treet, var et fornuftig valg. Sandstrøm fõr tusan. Hvor er den laget spurte jeg, og fikk vite at dette var Lefdahls egen modell. Made in Lefdahl altså. Det vil si Kina. For et par dager siden sluttet den å fungere.

Da jeg stengte ute Kina fra Bloghog for et par måneder siden fungerte den. Er dette hevnen ? Det er jo fullt mulig å utveksle digital informasjon gjennom strømnettet og utføre infrastrukturelle og presise droneangrep; Sjalla-Dishwashah – Abboit !! Lurer på når de tar arbeidsstasjonen her i datakroken min ? Den har jo masse kinesiske dupeditter inni seg. Ikke sånne som kineserne har oppfunnet, langtifra. De har ikke oppfunnet en skit, hvis vi ser bort fra digital avføring. De har bare overtatt produksjonen fra våre høykostnadsland

Dette har skjedd over tid siden vi hele tiden skal ha alt så fordømt billig og fordi alle verdens blåruss og corporations vil tjene penger. Ulempen er at flere og flere av oss høykostnadslandsbeboere får mindre og mindre å ta oss til. Arbeidsledighet og stagnasjon er resultatet.

Og feighet. Olemic(key Mouse) Thommesen, regjeringens Fall Guy kunne i går sitte i fred og ro med en høflig intervjuer på NRK TV og legge ut om hvorfor han i dag selvfølgelig ikke kan mene det han mente i går, da han stod på barrikadene og hudflettet regjeringen for ikke å ta et klart standpunkt til Tibets fordel.

Årsaken er ifølge Olemic at da var han ikke i posisjon som nr. to, nest etter kongen, formelt sett. Den posisjonen er  så viktig at moral og mot må vike. Vi er visst så fattige og svake at vi ikke kan overleve hvis Kina er sure på oss.

Lurer forresten på hva kongen mener om den saken. Han burde jo egentlig mene noe om det siden han her, indirekte tas som en medløper i denne skammeligheten. Hadde Harald invitert Dalai Lama til slottet under hans besøk så hadde jeg pinadø blitt royalist på flekken.

Skei Grande er inne på noe vesentlig når hun sier at kineserne nok ville hatt større respekt for en nasjon som stod på sitt. Men neida. Istedet sitter vi her og ynker oss, unnskyldende og tannløse med landeskammen og lukter skit mens gøysen sprer seg over hele kloden.

Er det noe jeg virkelig hater så er det når min egen regjering får meg til å føle meg som en feig kjiping.


Les også:VG mener: Ynkelig knefall

8
 
 
 
 

12 Responses

 1. Steike ! Skal vi være nødt til å leve med dette ?? Handelen med Kina har økt siden Nobelkomiteen var ulydige mot Kina i 2010. Så glem business, for på det området gir kineserne minst like blankt faen i prinsipper og moral som enhver norsk kapitalist.
  Problemet høres nå ut til å være at norsk diplomati lider under Kinas døvhet.
  Hæh ?
  Og kineserne fremsetter betingelsesløse krav, eller nei forresten… de forbyr Norge (Nobelkomiteen) å utdele fredsprisen til enhver kinesisk opposisjonell, for evver. Tidligere har de også ligget frempå med krav/forslag om at Kina heller burde dele ut fredsprisen. Akkurat det forslaget tror jeg faktisk ikke salige Nobel hadde brukt til toalettpapir en gang.

  1. Yess. Men da må jeg først få ryddet vekk de der sissy Amnesty og Leger uten grenser . plakatene i veikrysset, og få på plass noen H&M bikinier. Detta blir det pengeklikk av …. NOT :P

   Hmm… det nytter ikke å snakke med Børge. Uansett må noen fortelle Dalai Lama at han må registrere seg her før han forlater landet. Der Bloghog har jo permanent innvandringsstopp for alle, unntatt dansker og islendinger.


   … uff. Gruer meg til dette går av som en drittbombe rundt om på hele kloden, og vi sitter der i klisset og stinker, og blir velfortjent hånet av hele verden

  1.   
    
    
    
   Det vet de nok ikke før de har fått utredet hva de skal stå for. Hvilken vei de skal vende kappen avhenger jo av hvor det blåser fra der de havner.
   Fjotter er rette ordet. Det Kina nå gjør er bare et uttrykk for ønsket om å liksom trå trynet vårt enda lenger ned i søla. Se her verden ! Se på lille feige møkkaNorge der det ligger og trygler !! Vil dere vi skal gjøre det med dere også ??!! Hæhh !!?.
   Norge/Kina -forholdet er på frysepunktet uansett hva regjeringen gjør. Å hilse på Dalai Lama kommer ikke til å føre til noen merkbar forskjell.
   MEN, noen burde egentlig si klart og tydelig fra når diktatorene kommer her og kommer her og skal instruere oss i hvem vi skal tildele Nobels fredspris.

   3

 2. Dette er uten tvil en skam for Norge, og det verste er at dette neppe hadde vært annerledes med AP bak roret. Jfr. at det har vært bemerkelsesverdig tyst fra den kanten. Som en del av konfliktsakene i det siste viser (med unntak av reservasjonsmulighetrettrettretten + krl), går skillelinjene i Norsk politikk litt annerledes enn “Blåblå” mot “Rødgrønn”. Ofte er det de store rødblå mot de små røde, gule og grønne.
  Når det er sagt så kan jeg ikke i min villeste fantasi forstå hva vitsen er i å pisse Kina opp etter ryggen. All statistikk viser jo at det påståtte dårlige forholdet ikke har påvirket handelen negativt. Om vi mister våre prinsipper mht. frihet, menneskerettigheter og demokrati, hva har vi da igjen?

  1.   
   Ja, den skammen annonseres world wide for tiden, og ja, – AP ved roret hadde nok ikke gitt et annet resultat.
   Det kan virke som den eneste årsaken til denne ynkeligheten er at vår utenriksminister og hans hoff ikke kan reiste til Bejing.
   Ganske sjukt at man søker å komme i posisjon for samtaler med diktatorene om menneskerettigheter, og at man gjør det ved å drite i de samme rettighetene…. for en stund liksom. Som om det skal føre oss tilbake til de gode gamle dager da Kina lyttet interessert og lydig til norske ideer om menneskerettigheter…. Korttenkt, historieløst og feigt.

 3. Er det irritasjonen over å bli diktert av Kina, eller er det viktigheten av at regjeringen møter et folks religiøse overhode, som veier tyngst når man tar stilling i denne saken? Ville folkekravet om et offisielt møte mellom Dalai Lama og det offisielle Norge vært like stort dersom kineserne ikke hadde protestert?

  Hva er det egentlig som gjør det naturlig at representanter for den norske regjeringen møter Dalai Lama, en person som tror fullt og fast han er gjenfødt til stillingen sin som folkets overhode?
  Han fikk riktignok fredsprisen for å reise verden rundt og holde foredrag i intellektuelle fora om buddhistisk humanisme og viktigheten av å skape fred på jorden, men det var ikke den norske regjeringen som gav ham fredsprisen, det var Nobelkomitéen.

  Den kinesiske invasjonen av Tibet sørget forøvrig for at klosterveldet og de religiøse lederne mistet makten i landet. Man kan vel i så måte si at kineserne bragte fornuften til et folk som i utgangspunktet var isolert og fortapt i overtro.

  Bare noen kveldstanker… :)

  1

  1.   
   “Ville folkekravet om et offisielt møte mellom Dalai Lama og det offisielle Norge vært like stort dersom kineserne ikke hadde protestert?”.
   Rar problemstilling det der. Kinesernes protest, og krav er selve årsaken til at saken står der den står i dag. Hva med å diskutere klimakvoter og samtidig se bort fra at det er en klimakrise ?

   Inntil i år har det vært tradisjon for at regjeringsrepresentanter har tatt i mot tidligere fredsprisvinnere når de kom på besøk. Dette dikterer nå Kina at vi her i Norge skal la være, og de gjør det på diplomatisk bøllevis. Uansett sak eller person så er dette noe et fritt og demokratisk land ikke skal finne seg i.
   Har du hørt om det retoriske tjuvtrikset “guilty by association”. Her benytter du deg av akkurat det når du avsporer det hele med å trekke inn religiøse elementer og Tibets tidligere styreform.- Det blir bare å rote i små lorter som ligger himla langt vekke fra sakens kjerne.
   Hadde vært interessant å vite hvor du vil hen med det, for det du egentlig sier er at den som er mett skal bare holde kjeft, samma hvem som okkuperer og terroriserer hans folk.

   1

   1. Argumentet for å ta imot Dalai Lama må være å uttrykke støtte til det okkuperte Tibet.
    Det er ingen andre argumenter som holder.
    Tradisjonen med at stortinget tar imot tidligere fredsprisvinnere ( en tradisjon jeg aldri har hørt om), ble allerede ivaretatt da Dalai Lama gjestet stortinget i desember 2001. (Med mindre tradisjonen krever et møte hver eneste gang han kommer på besøk til Norge)
    Å argumentere for å ta imot Dalai Lama bare for å vise kineserne at Norge ikke godtar noen diktat fra Kina, er umodent og barnslig.

    Dette er bare politisk show-off, ikke noe annet, ellers hadde de tatt det på kammerset. Kina vil tvinge Norge, og de vil gjøre det i all offentlighet. Og det lar Norge dem få lov til.
    Kinas protester burde blitt ignorert og avfeiet med et skuldertrekk og en klar beskjed fra regjeringen om at det er den norske regjeringen som styrer Norge. Det hadde vært en voksen tilbakemelding.

    Det er interessant å se hvordan kappene snur seg etter vinden og hva som er stuerent det ene øyeblikket, men ikke det neste.
    Argumentene svinger seg vakkert i valsen, og kappene flagrer.
    Den norske kirken skal ikke finansieres av “våre skattepenger”, men man kan godt bruke noen kroner på en omreisende religiøs leder. Om det hadde vært Paven som kom, derimot… og ingen protesterte… da ville det bli feil å bruke “våre skattepenger” på å underholde en religiøs leder…. joda, religion kan brukes på begge sider, avhengig av hva som tjener den bakenforliggende saken.

    Jeg mener den norske regjeringen burde bruke anledningen til å uttrykke støtte til det okkuperte Tibet. Noen andre grunner finnes ikke til å ta imot en religiøs leder.

    1. Selvfølgelig dreier det seg om okkupasjon, undertrykking og også brenning av klostere (over 60 tilsammen) og drap på dissidenter. Både munker og andre. Dalai Lama er enten man liker det eller ei blitt et symbol på motstanden mot dette. Det eneste han har til felles med Paven er at begge er religiøse ledere, men såvidt meg bekjent er ikke Vatikanet blitt okkupert. Har forresten skrevet et innlegg om akkurat det der internasjonalt velsignede nazipedosenteret.
     Sett i det perspektivet er ikke Dalai Lama en man kan avskrive som bare en omreisende religiøs leder.
     Kappevendingen er jo en sak for seg selv, men når man etterspør hvorfor regjeringen gør som de gjør så viser det seg at dommedagspratet om norsk handel med Kina er løgn. Det eneste som er så forferdelig er at Børge og hans hoff ikke kan dra til Bejing, og dermed har mistet muligheten til å tvinge Kina til å bry seg om menneskerettighet. For sånn var det jo alltid før… not.
     Egentlig burde de forskjellige trosretningene og bedehusene finansieres av de troende, og alle med religiøst kakkel i partiprogrammet utestenges fra norske valg. Men frem til det er det nok et stykke. Og i mellomtiden kan KrF kose seg i vippeposisjoner og lage alskens kvalm.

Legg igjen et svar