Fakkeltog mot mobbing ?

Jeg tipper, med veldig gode odds at det er omtrent like nyttig som fakkeltog mot IS.  De som stiller opp og fakler går nok til sengs med litt bedre samvittighet men jeg har ingen tro på at det blir noen bedring av den grunn.

mobbefakkel

Mobbere kommer til å holde på helt til de bli stoppet.  Enten ved at mobilabonnement, facebook konto eller hva det skulle være blir stengt,  skolen utviser de eller rett og slett at pappaen til mobbeofferet begår selvtekt og denger livskiten ut av mobberen, eller mobberens foresatte.  Det siste kan sorteres under samlepotten “et skrik om hjelp” evt. “en springskalle som gjengjeld”.  Trolig vil det ikke være særlig mer effektivt enn fakling, men så var det med den gode nattesøvnen da.

Når det gjelder mobbing  på sosiale medier er det noe jeg lurer på;  Vi leser at skolene der dette skjer risikerer å måtte stå til ansvar.  Årsaken til det er at det skjer i skolegården som er skolens ledelse sitt ansvarsområde, så den saken er grei, – rent anvarsmessig.  Men med mobiloperatører og leverandører av annet, som forskjellige fora på nettet så er det ingen som trenger å engste seg, unntatt mobbeofferne.

Det henger ikke på greip.  De fora som tillater at slikt får fortsette skal også ansvarliggjøres.  Ved grove tilfeller burde ikke bare politianmeldelse, men også utestenging fra nettet som helhet bli en konsekvens.  Hvis det er så forbaska stort engasjement, også politisk, hvorfor kan vi ikke få regler som tillater ISP’er å samarbeide slik at de drittforaene der dette får skure blir sjaltet ut ?  Mobilleverandører burde også kunne bli pålagt å stenge ute de som ikke kan oppføre seg som folk.  Tre års telefonnekt, med løfte om enda strengere reaksjon for de som prøver seg på en fordekt omgåelse.

Vi har slike regler i trafikken allerede.  Folk mister lappen og blir i verste fall bura inne for å sette andre sitt liv i fare på veiene,  så hvorfor kan vi ikke få lovfestet de samme reaksjonsformene for de som gjør sitt beste for å skape dødsulykker på nettet ?

Fakkeltog er ute.  Det nytter ikke.  Det er omtrent like nyttig som å komme sammen, erklære stor enighet om at IS er fæle folk og så gå hjem igjen.

Så er det bare å vente på kommentarene (om noen i det hele tatt) som lovpriser “holdningsendringer”, ett av vår tids mest fluffy begreper.

1
 
 
 
 

2 Responses

    1. Lønnskamp og motstand mot zionisme og amerikansk rasisme har nok bedre nytte av gatemobilisering enn kampen mot mobbing og hatefulle, fordekte idioter. Når det gjelder det som skjer på nettet, så er det der, på nettet kampen må tas. Holdningene som trengs er der allerede, men det trengs sterkere lut. Formatter drittsekkenes harddisker, gang på gang.

Legg igjen et svar