Dagnes ovreskirft ?

Det må det jo bare være.  En innertier, eller rettere sagt en yttertier.utlovligheter  Her er det vår næringsminister som uttaler seg, så hvorvidt dette er korrekt sitat eller ei er dermed uvisst.

Nå skal jeg ikke sette meg på min høye hest og hovere over de stakkars små journalistene som gjør så godt de kan, sikkert med tidsklemma skvisende både her og der og gudvethva.  Jeg skriver sånn selv også av og til, i hyrten og styrten sent på fredagchkweldehn …

Eller kanskje dette er journalistisk/blåbrun newspeak;

Utlovlig(e): adjektiv, handlinger som er ulovlige ihht norsk lov, men begått i utlandet.  Jvnfr.: Frp-pulingforpenger i Baltikum.

Handlign(er): substantiv,

  1. Handel der deler av, eller hele transaksjonen gjøres manuelt, dvs med handa, fortrinnsvis under bordet.
  2. Noe som ligner på handel, men ikke er det.

 

Usbekistans økonomi er helt på trynet, her er ett
Usbekistans økonomi er helt på trynet, her er ett

MEN, spøk tilside.  Leser at næringsministeren er godt fornøyd med svaret hun har fått fra Telenors ledelse.  Så kjekt da.  Hva med å stille spørsmålet om hva i granskauen norske statlige eierinteresser har å bestille i Usbekistan ?  Etter hva jeg leser er det kav umulig for selskaper å gjøre business der, i alle fall business i den størrelsesorden det er snakk om her, uten en spesiell (og fyldig) utgiftspost merket korrupsjon.  Med det som utgangspunkt er enhver på-bakrommet-sammenkomst mellom Telenors ledelse og næringsministeren om dette bare tull.  Usbekistan er nono med en økonomisk styring som er helt på trynet. Kutt det ut.  Ingen skal komme og påstå at et engasjement der er et være eller ikke være for Telenor.  Ikke for selve selskapet Telenor i alle fall.

Korrupsjon har alltid et element av kickbacks også, slike penger går ikke bare en vei, …. men det er nok en annen sak.  Uansett ser det ut til at Telenor her etterforsker seg selv.

bilde: skjermskot fra db.no, 26.nov 2014

5
 
 
 
 

2 Responses

Legg igjen et svar