Facebook, en ID-tyv ?

Eller en ID-tyv på Facebook ? Noen eller noe har i alle fall klart å utgi seg for å være meg.

hanne-nabintu-herlandEtter en ukes rekonvalesent sofatilværelse, godt oppstøttet av puter både her og der satt jeg i dag tidlig, rak i ryggen (!!!)  og leste nettaviser.  I Dagbladet var det en artikkel; “USA som fallende stjerne” av Hanne Nabintu Herland.  Javel.  Får vel lese den der da.  Mhmm, jahaja. Greit nok det der, men ikke mer enn en treer på terningen.   Bakoversveisen uteble.  Den kom ikke før jeg hadde nådd helt til  bunns og myste motvillig på den evinnelige feisbukknappen, den med “den og den og så og så mange liker dette”…

Du, (en annen bloghog’er) og 38475 andre liker dette

… kunne jeg lese der.  Hva behager ?  Jeg leste artikkelen for første gang i dag og kunne aldri tenkt meg å laike dette.  Det skal adskillig mer grapsprat til før jeg gjør sånt, så nå sitter jeg her og lurer på hvordan dette har skjedd.  Det er fem mulige årsaker slik jeg ser det;

 1. Den andre bloghog’eren er en av mine FBfrender og hun har allerede laiket artikkelen så derfor laiker jeg den også (FB-bonehead-logic)
 2. Hanne har shoppa likes på en korrupt clickfarm i India.
 3. db.no har shoppa likes på en korrupt clickfarm i India
 4. FB er en eneste svær bug.
 5. FB owns my ass

Hmm …

2
 
 
 
 

12 Responses

 1. Hørtes ikke bra ut. Det er nesten like “morsomt” som når de ringer fra et eller annet og takker for gaven man givetvis skal ha gitt til ditt eller datt og de håper at jeg vil fortsette. Jeg har sagt løgn, flere ganger og da legger de på, eller påstår like fullt at jeg HAR gitt dem penger en gang. Liker slett ikke sånt. :) Men hva gjør man?

  1. Hva man gjør ? – Hva med å hacke en svær “dislike” knapp fast i baken på facebook ? De har oss med hud og hår. Bare prøv, f.eks. å skrive “tenker på å kjøpe ny vaskemaskin” i ett innlegg eller på FB, og sjekk så hvilke reklamer som dukker opp for deg her på bloghog.

    1. Hvordan vårt digitale dna brukes er uansett ikke noe vi kan velge. Her er det makta, dvs penga som rår. For meg tilter det når jeg plutselig ser at jeg “liker” noe før jeg har lest det. En kjip følelse av å ha blitt mibrukt … mens jeg sov liksom.

     1

  1. Artikkelen var grei den, men noen nyhet kan jeg ikke beskrive innholdet som. Strengt tatt bare en oppsummering/statements of the obvious.

   Jeg bruker ikke facebook en gang, men jeg har en fb-id. Det er to grunner til det; autentisering hist og pist (som fb har gorillagrabbet til seg) og for å holde kontakt med mitt avkom i inn og utland. Hva blir det neste ? Levere selvangivelsen på facebook. Helsike.

Legg igjen et svar