15 Responses

 1.   
  Jepp, “söta bror” er i det hele tatt et merkelig folkeslag.
  Halvarsson hänger med, medan .. jo, nu släpper Northug! Nu släpper nordmannen, och Halvarsson er redan i kapp med franskmannen! Det kan bli svensk guld och fransk silver. Vilken otrolig utveckling… ai-ai-ai, Northug glider i kapp.”
  Jeg har jo arvet litt av min mors sans for skisport, og ettersom dekningen av VM er ganske elendig i dansk media ( selv om vi faktisk har skiløpere med i VM (hele seks stykker, tro det eller ei! )), har jeg tydd til SVT og Eurosport. Jeg ville selvsagt helst fulgt nrks sendinger, men statskanalen er stengt for oss som ikke kan skilte men norsk nettabonnement. Og det vil jeg si, at de svenske kommentatorene enten må være overlegent åndsforlatte, eller så har de enda dårligere syn enn meg ( og det skal litt til), for maken til manglende forståelse og innsikt skal man lete lenge etter.
  De er ikke bare dårlige tapere, de er også verdensmestere i å bortforklare tapene sine. “ Ai-ai-ai, hvilken otur! Vad otur dom har, svenskorna! Utan fallet hade vi varit med och kämpa om guldet! Ai-ai-ai!”
  Ai-ai-ai!
  Nå skal jeg ikke påstå at de norske kommentatorene er upartiske, men de har i hvert fall en viss respekt for konkurrentene, der söta bror bare messer og messer med begredelig monotoni om de svenske utøvernes “egentlige” fortreffelighet, som bare ikke kommer “till ytan just i dag”.
  “Northug rykkar… men Halvarsson svarar! En fantastisk spurt af Halvarsson, han ger allt! Han ger Northug kamp enda tills mållinjen. Och Sverige tar silver! Vilken skidlåkare, Calle Halfvarsson! Jättolikt!”
  På norsk? Hva sier de norske kommentatorene?
  “Kalla tar gullmedaljen, og beviser igjen hvilken fantastisk skiløper hun er. Gratulerer, Sverige, og gratulerer Charlotte Kalla! I dag er du verdens beste, og det er deg så vel unt!”
  Hvem er Charlotte Kalla?
  http://www.charlotte-kalla.se/wp-content/uploads/2011/08/image1.jpg
  Noe av det søteste “söta bror” har skapt. Selv min mor ble glad da Kalla tok gullet.
  Jepp.

  2

  1. Eller hva med den gangen da Secret Garden vant MGP og søtbrodern gikk av skaftet og mente det norske bidraget skulle diskes, pga for lite tekst ? Å hevde at det heter Melodi Grand Prix var selvfølgelig nytteløst. Det er alltid fett å vinne over dårlige tapere, men svenskene er så dårlige på det området at det kan bli litt i beiskeste laget.

   Kalla søt, joda, Bjørgen har litt å ta igjen akkurat der hehehe

   1. SKAM DEG PETTER, SKAM DEG!

    aftonbladet.se:
    “Arrangörerna har inte lyckats skapa jämna förhållanden för åkarna”

    Nei. Sånn er det i Sverige: Ikke engang når det er fellesstart, klarer arrangørene skape like forhold. Hvor var folkene fra Guinness Book of Records? Her har de svenske VM-arrangørene faktisk begått en bragd uten sidestykke! Å klare å skape ulike forhold under en fellesstart, må jo være en fullstendig uslåelig verdensrekord.

    Expressen.se:
    ”Rösta: Tycker du att Johan Olsson blev bestulen på guldet?”

    Jajjemen! Visst blev han bestulen! Det er ikke bare frekt, det er direkte ufint av Northug! Å spurte inn til gull på den måten etter å ha gått fem mil på ski under elendige forhold, hører ingen sted hjemme. Skam deg Petter!

    Det er noe stusselig ved svenskegenet – noe stusselig… :)

    3

    1. De sportspolitiske analysene til den svenske idrettspressen fallerer veldig brått når kriminelle norrbaggar får ta seg tilrette, og det uten diplomatisk immunitet engang.

     Rart at Nortjuv, Nortok eller lignende ikke har dukket opp enda.

     Kanskje vi skulle råde de til å legge om treningsopplegget; Invester i noen høystatus-audier, legg så turen innom Systembolaget og bare trø flatt etterpå. Det kan uansett inte gå verre…

     Men nu, nu måste søta bror trøstas… dakar :)

     1. Søtiga bror er nok for lengst ubehjelpelig etterlatt hinsides trøst. I sin nye rolle som servitører og oppvaskhjelp for oljerike nordmenn, opplever svenskene omsider at ordet “tjänare” äntligen har fått tilbake sin opprinnelige betydning.
      “Du tronar på minnen från fornstora dar…” … og så videre (vidare).
      Jepp.
      Gunde Svan har for lengst møtt sitt sportslige Waterloo, og Vassberg er i ferd med at chunka (sjunka) i sin egen vassne fortreffelighet:
      – Min spetskompetens är inte utmanad!
      Neida, overhodet ikke: Alle ondsinnede påstander i media skal tas med en klype salt.
      – Salt? I skidsporet? Ahem… altså…

      Trøste & bære…

      1

  1. Tydeligvis. Jeg kjører den samme koden her nå uten redigeringsproblemer. Når elementer “forsvinner” eller “relokeres” slik som på bildet du linker til tilsier erfaringen at det kan dreie seg om feilpasserte/ulukkede html-tags lenger oppe i html-strømmen til siden.

   Har sett det på andre sites som jeg har laget og synderen har i mesteparten av tilfellene vært tinyMCE, editoren vi benytter her. – Av en eller annen grunn klarer den å legge igjen
   <div> eller </div>

   tags uten påviselig grunn.

   God dag :)

   PS: er problemet der enda ?

   1. Nope, det virker som om problemet er borte nå.

    Ingen “big deal” egentlig, men jeg skulle så gjerne ha rettet opp navnet til Halfvarsson, ettersom jeg av erfaring vet hvor irriterende det er å få navnet sitt feilstavet i media.
    Men pytt… det er ikke større forskjell på Cecilie og Cecilia enn på Ole og Ove, og hvem gidder egentlig bry seg? Dark or dork – no difference :)

Legg igjen et svar