Muhammedtegninger, bare omvendt og opp-ned, på vrangen ?

Kanskje ikke den mest sofistikerte kunstvurderingen å komme med, men jeg er ærlig;  Dette var min første reaksjon da jeg så dette forsøket på kreativ selvtekt, signert  Barbora Kysilkova og Ståle Stenslie.  Tittel: “Nasjonens mødre“.

stenslieRegjeringsmedlemmer med rigor mortis og malerisk innstuderte dauingeblikk.

Dette skal få meg til bedre å forstå islamsk tro og kultur,  i alle fall er det en av hovedårsakene til at ministerne er malt slik sier kunstnerne.  De er martyrskikkelser fortelles jeg, en type skikkelse jeg har helt glemt i min kultur.  Jeg bør hente den skikkelsen frem igjen slik at jeg bedre kan forstå denne … skikkelsen, og islam og tro og kultur.

“Nasjonenes mødre” ?? Det  der er et annet ord for opphav, så jeg må gå ut fra at kunstnerne mener at Norge ble født i går eller toppen har nådd videregående.  Neida.

Dette er muhammedtegninger, bare omvendt, opp-ned og på vrangen.  Ekshibisjonistisk så det holder. SepåMEG!kunst med  den viktige, obligatoriske touchen av sjaukt, og egentlig bare hakk-i-plate-shocking  og safe som bare F.  Kjedelig.  IS kommer nok ikke til å sage av hodene til Barbora og Ståle langsomt og live på youtube for dette kvalmende stuntet.

Og de får omtale og presse og masse hufsing fra rundtomkring, og også herfra.  Min blogg er ikke noe unntak i så måte, men dette er helt på trynet.  Jeg er ikke minister, men mener at dette er over streken.  Det er krenkende.  Akkurat som kunstnerne ønsker at det skal være.   Det er det hele, og dermed … kjør debatt ….

Blæ

Foto: Barbora Kysilkova og Ståle Stenslie

 

1
 
 
 
 

2 Responses

    1. Akkurat denne kunsten skjønner jeg, men ikke utfra tolkningsbetingelsene som Barbora Kysilkova og Ståle Stenslie legger opp til. De har malt meget lett gjenkjennelige personer i en slags massakre-setting og skal ha det til at dette er noe som skal øke vår forståelse for barbarisk ideologi. Fyttihelsike ! Hvor banalt pretensiøs går det an å bli ?

      Det er ikke mulig å si at noe er kunst og noe er ikke kunst. Men å si at noe er drit går helt greit.

Legg igjen et svar