Anders Anundsen er uenig med Lagmannsretten…

… når det gjelder instrueringen av politiet i Krekar-saken, for der vet han bedre enn Lagmannsretten.  KrF prøver å gjøre som de mener noe, da i saken om asylbarna.  Og Kontrollkomiteen har lagt for dagen at Anders har misligholdt sin informeringsplikt for Stortinget.

Trøbbelet med dette mennesket (minister Anders) topper seg gang på gang, men han blir altså sittende.  Fortsetter dette ender han opp som Krekars nabo.

1
 
 
 
 

9 Responses

  1. For de barna han sendte ut for å pynte på statistikken sin så er det dessverre blodig alvor. Var det ikke en dansk justisminister for noen år siden som gikk av etter at en utvisning resulterte i at den utviste ble drept ? Slikt noe kommer aldri til å skje her i røysa, for her betyr det å ta ansvar bare å legge seg flat/ta til etterretning/servere tåkeprat og løgn, … og bli sittende. For Anundsen ser det ut til at Høyesterett er siste strået han har å klamre seg til.

   Jeg skjems av den fyren og antar at hans juridikum er et resultat av papegøyeintelligens, han kan repetere ting uten å ha peiling på hva han snakker om. Dette, kombinert med innstuderte, maktarrogante miner, + at han var en av de ytterst få i FrP toppen som evner å snakke tilkjempet rolig flere setninger etter hverandre, var det som skaffet han ministerposten.

   KrF har servert ultimatum; barna må få sakene prøvd på ny. Dvs bli hentet hjem igjen. Skjer ikke det så blir det mistillit til grasnautet og de bærsjeblå ryker. – Hvis ikke da Erna gjør noe helt nytt; blir sittende som om ingenting har skjedd. Skulle slett ikke forundre meg.

   Egentlig mitt drømmescenario; politiet anker Lagmannsrettens avgjørelse, Høyesterett avviser anken (=Anundsen har overskredet sitt kompetansenivå med et skrik), – Erna gjør noe helt nytt – og blir sittende etter at hennes egen justisminister har fått fyken (hun kan ikke beholde han etter det) og vi sitter igjen med en regjering med koldbrann i taburettene. Ahhh :)

 1. Er det Morten Bødskov du tenker på? Jeg tror ikke han gikk av på grunn av flyktningeutsendelser. Bødskov var forøvrig mannen som sørget for å smugle inn hemmeligstemplede og sikkerhetsgraderte opplysninger i alle dokumenter som kunne diskreditere ham, slik at ingen fikk innsyn i hva han bedrev av uhumskheter.
  Brian Mikkelsen var det ikke, og før de to var det Madam Espersen, jernfitta i dansk politikk, hun som sørget for at politi og rettsvesen og hvem de nå enn finner det opportunt å samarbeide med, får fullt innsyn i vår private kommunikasjon, både pr. telefon og korrespondanse. Men hun satt lenge… altfor lenge, og gikk aldri av. Fru Hækkerup gikk jo av i fjor, ikke bare som justisminister, men som politiker på generell basis. Takk og farvel, og all ære til Karen for å demonstrere at prostitusjon er lovlig i Danmark, også blandt politikere. Hun blev tilbudt bedre lønn av en kremmerorganisasjon, og spredte benene tvert.

  Vel, jeg er ikke så bevandret i politikk, og spesielt ikke i dansk politikk – i hvert fall ikke før nå nylig. Det er i grunnen merkelig hvor raskt interessefeltene skifter. Jeg har aldri tidligere vært noen fan av ishockey…

  Jo, Anundsen ja, det var jo ham dette skulle dreie seg om, før jeg lot meg lede ud på digresjonsgaleien.
  Montro hva det var som fik Erna til å godta ham som justisminister. Jeg kan ikke med min beste vilje tenke meg at et parti som Høyre ikke hadde kunnet stille med en eneste jurist med både større faglig tyngde og ikke minst en innehaver av politisk “statemanship” – statsmandskunst, på dansk. Det heter kanskje det samme på norsk?
  Etter min mening er Anundsen så langt fra en statsmand som det er mulig å komme. Anundsen er en slik man treffer på fitnesssentere rundt om kring, og som i dypet av sin sjel betrakter seg selv som en alfahann. Hvis man ikke kan få en mann til å fatte at han driter seg ut, så gjør han det heller ikke – i egne øyne. Og det er akkurat der Anundsen befinner seg.

  Men når det er sagt:

  Anundsen kan jo være troendes til å (etter mildt påtrykk) trekke seg fra ministerposten – av “personlige” årsaker. I så tilfelle kan vel Erna og Jensen plante rævven på taburettene sine en stund til. Jeg vet ikke…?

  1. Har dessverre ingen linker å by på når det gjelder den danske justisministeren, men mener absolutt å ha blitt fortalt det for leeenge siden.

   Hvis Anundsen trekker seg pga “personlige” årsaker, som f.eks. Storberget så vil det for Anundsens del være enda mer patetisk gjennomskuelig enn for sistnevnte. Og når den driden nødvendigvis må toppes av Erna når hun sier noe sånn som “Det var en personlig avgjørelsæ Anundsen tok, uten at jei ba han om å gjøræ noooæ som hælst !” så vil selv ikke hennes og Siv sine ræver combined kunne legge lokk over møkkastanken.

   Ser slett ikke bort fra at det blir enden på visa hva gjelder regjeringens foreløpige skjebne i denne omgangen. Men, det er tett mellom cowboyene der i bingen så dette var nok i så fall bare første runde i en kamp som ikke er over, og gjenopptakelsen av grasnautets barneutvisningssaker (landeskammen) gjenstår. Der har jo KrF satt hele sin etiske troverdighet på spill. Blir det ikke noe av gjenopptakelser så er Hareide og Co. medskyldige i en politisk arvesynd. Men i borgerlig åndssvak ånd kan det godt være de bare lar det skure og legger seg ned og trykker som en forskremt rypeflokk, kurrer uhørbare fyfy og håper det går over. Ærsj.

   PS: “Anundsen og Statesmanship“, – nevnt i samme åndedrag høres det nesten profant ut.

Legg igjen et svar