Nye løsninger, eller ideer eller …

… hva det nå var  denne parodien på en regjering skulle komme med.  Det er noe mystisk som skjer her.  Som å reke rundt i  ei  skute der vokalisten i dansbandet på  3.dekk innimellom vikarierer som kaptein, losen er dritings og 1. styrmann har forsvunnet på dass.

Sånn som den saken om asylbarna.  Hører ikke den inn under justisdepartementet ?  Det er i alle fall ikke en sak for landbruksministeren, samferdselsministeren eller … finansministeren.  Eller jo, det er det visst.  Er dette kanskje en av de nye  løsningene ?

 Suleiman (6), Shaimaa (11) og lillebroen Haron (3) er forvist til et land i borgerkrig.
Suleiman (6), Shaimaa (11) og lillebroen Haron (3) er forvist til et land i borgerkrig.
Siv sier noe tilbakevirkende
Siv sier noe tilbakevirkende

Siv Jensen leker law & order bitch innimellom oljeinjeksjonene sine  og  fjeser seg i media.  Der leverer hun bombastiske uttalelser om “forskrifter” som ikke kan gis “tilbakevirkende kraft” og dermed umuliggjør en gjenopptakelse av disse barnas saker.  Det nytter ikke hva KrF eller noen andre måtte mene om det.  Som en ekte FrP’er lar Siv seg aldri rokke når det påpekes faktiske feil i det ulogiske, obstruktive og avsporende vrøvlet hennes.  Som en ekte FrP’er bare “konstaterer” hun at andre er uenige og ferdig med den.  Det høres så saklig ut liksom. Veloverveid og ministersk.

MEN, dette gjelder selvfølgelig bare de  FrP’erne som er inne i departementsvarmen. For de andre, de  nede ved  partiets brune  grasrot der  persandbergerne og martinschankerne uler frådende rundt i kulda  blir sånt prat uutholdelig femi. Der i gården regnes tannbeskytter som obligatorisk utstyr i enhver debatt.

ufyseligUnntaket fra denne regelen er selvfølgelig ufyseligheten Mazyar Keshvari   (Frp’s  innvandringspolitiske talsmann når Anundsen er sur og Siv skjønner det er best å skygge unna) som aldri går glipp av en sjanse til å påføre oss kollektiv kvalme.  Han liker åpenbart å være i media.

Som den gangen han etter en debatt i NRK truet med å skyte programleder Ingunn Solheim.  Han truet ikke slik han opplevde det, neida, men han beklaget “slengbemerkninger” (hei Krekar ! sjekk den).   Eller da han, for et par uker siden  i NRKs “Dagsnytt 18” (over telefonlinje) startet sin første replikk til Jan Egeland med aggressive finter om Egelands “arroganse”, og siden fortsatte med åndssvakt tullprat i en så hårreisende skala at både Egeland og programlederen ble sittende igjen og himle med øynene, hoderystende.

At FrP som regjeringsparti ser seg tjent med å ha noe slikt som talsmann for noe som helst sier egentlig det meste om hvordan det står til med dømmekraften.  Han burde dra tilbake til Iran.  “Politikere” av hans kaliber kan gjøre bedre nytte for seg der.

Dette var altså et par digresjoner, men relevante sådanne.

For meg høres finansministerens oppstylta pjatt om tilbakevirkenhet ut som dilettant-justis  halt frem fra der sola aldri skinner, eller enda verre.    Men, det er vel det beste vi kan forvente oss siden justisdepartementets alfa-hann har gjort så ettertrykkelig i broki at dette kontinuerlige  bleieskiftet snart må settes ut på anbud, for eksempel til et nord-koreansk skipsverft.  Kim Jong Un tar sikkert jobben han.  Han trenger spenna.

Man trenger ikke være jusprofessor for å skjønne at  disse forskriftene finansministeren snakker om egentlig er en retorisk avsporing i Siv-klassen  for å røyklegge brudd på en  vedtatt asylpolitisk handlingsregel etablert for å ivareta lengeværende barns rettigheter.  Så vidt meg bekjent ble disse forskriftene vedtatt langt på overtid og de var et resultat av konvensjoner Norge som stat har sluttet seg til for lenge siden.

Konvensjoner som også de rødgrønne ga blaffen i for å tekkes de hjerteløse.

Dessuten, prinsippet om at lover og regler ikke skal ha tilbakevirkende kraft har vi for at det ikke skal være til byrde for de som rammes.  I denne saken er forholdet helt omvendt.

I løpet av denne overtiden benyttet Anundsen anledningen til å gå berserk i “lageret av asylbarn”, som om konvensjonene om barnerettigheter ikke eksisterte.  Forskriftene var jo ikke tredt i kraft må vite, og alt stresset med å sende ut en og annen kriminell drittsekk stod ikke i forhold til de fine tallene som ble generert når politiet trødde inn dørene til forskremte barnefamiler og deporterte de til Nacht und Nebel.

Han visste, mens dette foregikk, at situasjonen ville være totalt uspiselig for KrFog Venstre og lot være å opplyse om det som foregikk til Stortinget.   Han fulgte altså opp sine brudd på vedtatte konvensjoner med å servere løgn.

Tilbakeholder man viktig informasjon i den hensikt å gi andre et feilaktig inntrykk av hva som foregår så er selvfølgelig den egentlige hensikten å lyve.  Det er løgnens plan B.  

Det finnes ikke spor av noe som helst tilbakevirkende i det å si at her er kovensjonene om barns rettigheter brutt og at vi derfor må  rette opp feilene som er begått.  Feilene som har resultert i at flere titalls unge liv er kastet ut i den ytterste usikkerhet og nød for å pynte opp i karakterboka til en forfengelig, empatiløs grunnlovsbryter.

Og midt oppi dette sitter Hareide og Grande og gumler bærsjekameler mens de gurgler ett og annet “fy deg !” innimellom munnfullene. Det er skikkelig øggli.

grabber
For et mas ! Kan vi ikke heller snakke om gønnere ?

 

Erna Solberg er tilnærmet ikke-eksisterende der denne saken diskuteres.

She is obviously not amused.

I dag kunne hun fortelle oss at hun ønsker seg et par slanger som kjæledyr, men akk,  reptilregelverket står i veien.

Jahaja. Med det hun omgir seg med av politiske håndtlangere så kan det se ut som hun allerede har forbrutt seg på det området.

orm

God natt.

Foto: NRK.no, db.no, wikipedia

 

5
 
 
 
 

Legg igjen et svar