Mediene er ute etter FrP …

… sier Sandberg etter at partikollega Bård Hoksrud er blitt avslørt som sexkunde i Latvia. Han er sikker på at partiet hans, FrP ikke er verre enn andre når det gjelder sexskandaler.

Det tviler jeg ikke på. Akkurat på det området tror jeg vi har en ganske jevn fordeling av forseelsene, men ikke av skandalene. FrP klarer alltid å ende med rompa på tallerkenen så bestikk og vinglass flyr veggimellom. Det er vel det som er den egentlige skandalen, – den som begynner å minne om ett hakk i plata.

 
 
 
 

58 Responses

 1. Hm… hva med følgende sitat:

  – Det har alltid vært en del av Frp-kulturen at det finnes viktige lover og dumme lover. Det følger naturlig at de dumme lovene er det ikke så farlig å bryte. Dette er en del av FrP-opprøret mot ulike typer av moralisme, sier Snoen, som mener at sexkjøploven er en slik «dum» lov i Frp.

  Det sier vel alt om FrP. :)

  1. Jeg syns også at sexkjøploven, særlig den med sexkjøp i utlandet er ikke bare en dum lov, jeg mener til og med at det ikke holder rent rettslig. Hvis en person velger å inngå en handel med en annen person, i et annet land, samma F om det de handler med er lovlig i Norge og så lenge det er lovlig der handelen inngås, – så kan norsk lov gå og ta seg et fast tak i rævva. Det er min ærlige mening. :)

   1. Hm da har jo FRP en gylden anledning til å få den prøvet, han du vet nekter å vedta forelegget og anker helt til Høyesterett.
    Ellers er jeg enig at det er betenkelig at en skal ha en tjeneste som er lovlig å selge men ikke å kjøpe. En løsning er å definere kjøp av prostituerte som er tvunget inn i “yrket” som voldtekt, trolig noen utfordringer på definisjon men ellers….

   2. Jeg er enig i at den loven er helt undermåls, men når en politiker avfeier en lov med begrunnelsen at den er “dum”, så får jeg tanker om en trailersjåfør som syns det er dumt med enveiskjøring, og driter i det.
    God helg :)

     1. Nei. Norske regler bør gjelde i Norge.
      Men jeg syns det sier noe om en politikers intelligens at han forsvarer brudd på gjeldende lov ved å henvise til at han syns loven er “dum”. Da setter han seg i en posisjon der han må forsvare enhver borgers rett til å bryte lover de syns er “dumme”. Såpass intelligens bør de som tross alt ønsker å styre oss besitte.

 2. Hmmm ja…Jeg er fullstendig enig med deg sjalle i det du sier om “hakk i plata” greia og Frp.

  Naa vil jeg ogsaa tillegge at det blir igrunnen litt mystefistisk dersom TV2 og/eller andre medier driver med skjult kamera opplegg. Det blir liksom litt KGB/overvaakning etc etc over det hele 😀

 3. Det har kanskje mer å gjøre med hvordan man håndterer slike skandaler sentralt?
  Og så langt er det lite som kvalifiserer til å skrive “lærebøker”! (hvordan kan nå egentlig dette være så vanskelig?)
  Man forebygger ved å trekke opp et regelverk hvor retningslinjer er helt udiskutable. Omtrent som for barn hvor enhver handling som bryter med regelverket skal ha en helt udiskutabel konsekvens.
  Og man håndhever det samme regelverk uten avvik hver gang et regelbrudd finner sted. (Sånn er det bare!) Her må “forbrødring” vike. Regelbrudd er regelbrudd og konsekvens er konsekvens!
  Høyst forutsigbart!”

   1. Denne loven og loven om prostitusjon er vel omtrent like håpløse å håndheve?
    Og når Staten hanker inn prostituerte og setter dem på “tiltakslønn” (som ikke er i nærheten av hva de pleide å tjene) så er vel pr definisjon de prostituerte ansatt av Staten?

    Hvor lenge går det før de får “hjelpepleierstaus” og sendt hjem til hadikappede mon tro?
    Eller skal de bare sitte og strikke eller pakke julegaver resten av livet?

     1. Bør jo kunne gjøre noe ut over det å pakke julepresnager til nødstilte gjennom hele året for de pengene de mottar? Særlig kanskje erfaringsbasert virksomhet? Eller skal handikappede ( i tillegg til å være handikappet) være dømt til et liv uten sex?

      Alle skal med ! ?

 4. sjalle…

  selfølgelig er det slik…
  alt som kan dra ned FRP er viktig for pressen – ref pressestøtten og generell politisk oppfatning.
  .senest i dag var en ordfører anmeldt for utuktig omgang med en mindreårig…. hadde det vært en fra FRP hadde det vel stått over 4 sider…..

  1. Men så var det fra Oppland i Gudbrandsdalen hvor SP og Ap er i overvekt hva angår kjekke ordførere. Men sannheten kommer vel frem. Hvor mange telefoner skal det til før man finner ordføreren som har tatt deg 14 dagers ferie?

 5. sjalle…

  helt off topic :

  i og med at kontaktlink ikke er installert enda tar jeg det her :

  i og med at jeg er bruker på en adresse (neidaneida) som ikke finnes i basen – hvordan blir jeg da kvitt meg selv ?
  dessuten har jeg angret meg og vil gjerne bli jadajada igjen – with lisence to write :)

    1. Det er kun ett tabellsett som tilhører ditt login. Om det har bloggnavn/bloggnummer som rent logisk tilhører login: jadajada eller login: neidaneida er ett fett. Hvis jeg har forstått deg riktig vil du altså logge deg inn som jadajada og bruke dette settet.. ?

     I så fall er det ikke så veldig mye jobb, men du får si fra.

        1. Nå skal det være gjort. jadajada er eier av tabellsettet som nå har som domene ‘jadajada.bloghog.no’. Jeg ser imidlertid at nicket ditt i kommentarene fremdeles linker til ‘http://neidaneida.bloghog.no’. Det skulle det egentlig ikke gjøre, og jeg skal se om jeg ikke kan klare å ‘fikse på fortiden’ for de stedene der dette fremdeles skjer…

        2. men nå kommer jeg ikke inn i admin/dash’n i det hele tatt…. det ligger fortsatt en link til neida et sted som sperrer…..ev at det mangler en link et sted…

         nå skal vi se om denne kommentaren kommer fram…..

        3. Denne kommentaren kom fram, og nicket ditt linker rett til jadajada.bloghog.no

         Det finnes nå ikke noen referanser til neidaneida i hele databasen….

         Hvis jeg skal teste “real” så må jeg enten resette passordet ditt eller du må sende meg det, slik at jeg kan logge meg inn som ‘jadajada’. Går jeg inn med admin privilegier så får jeg ikke sett ‘sannheten’….

        4. Jeg tror du må logge helt ut og og så inn igjen. Den cookien du ble tildelt under innlogging er ‘out of date’ hvis du har vært innlogget mens jeg gjorde disse endringene. Hvis dette mot formodning ikke funker kan du forsøke med å slette cookies i nettleseren.

 6. Det som irriterer meg med denne saken, er den satans fordømte politisk korrekte og hysteriske moralske kjerringoffentligheten som blåser dette opp noe voldsomt. Fyren gjorde noe dumt, men da vil jeg si mot sin kone/samboer og sine barn. Det er da riktig at han trekker seg tilbake, ia alle fall midlertidig. Sexkjøpsloven gjelder, og må da håndheves. Imidlertid er jeg sterkt uenig i at den ble vedtatt.
  Noe annet er TV2 sin snikejournalistikk, som er totalt moralsk forkastelig. Det var det første JEG reagerte på.
  Jeg klarer ikke å se på TV2, og jeg prøvde å se på en debatt på NRK1 om dette. Klarte ikke det, da den ene etter den andre politisk korrekte journalisten sa akkurat det samme gang på gang. Det var faktisk bare en som sa noe fornuftig: Bl.a. sammenliknet han denne saken med brudd på innkjøpslovene i kommuner, noe som jo i noen tilfeller kan lukte korrupsjon. Det koster skattebetalerne mye penger, og er langt mer alvorlig.

  1. Vi er totalt kjempeenige der. Den loven er noe skikkelig moralistisk drit, og de som er de egentlig skadelidende er hans familie. “Collateral damage” i hykleriets navn ! Og når jeg er vitne til hvordan dene ene etter den andre gjør dydige “lydighetsøvelser” og “FyÅFy!” på debatt-TV så er det rett før jeg trenger en bøtte å spy i.

 7. Jeg synes ikke denne saken er en “nyhet” som hører hjemme på førstesidene. Ok så har vi en lov mot sexkjøp, om den er rett eller ei får andre diskutere. Selv er jeg lite imponert. Det er ikke bare er han som kjøpte sex som blir klint utover førstesidene, men hans familie blir også det, indirekte. Og det er jeg kraftig imot.
  Om så at noen mente denne saken burde bli meldt til “rett instans”, ja så burde de gjøre det direkte, ikke bruke avisa/ TV til det.

  1. Det kan jeg til en viss grad være enig i, men det havner mellom barken og veden. På den ene siden har media en plikt til å holde våre folkevalgte under oppsikt og på den andre siden har vi hensynet til de uskyldige skadelidende i den uthengtes egen familie. – Det siste er noe rovdyrene i pressen gir totalt blaffen i.

   Slik er mediavirkeligheten her i ytringsfrihetens høyborg (…) og da kan man diskutere hvem som har skylden for at det har skjedd. Jeg mener det er denne FrP’eren som er å klandre. Jobben hans er ikke å selge “kalka vrak” i en bruktbilforretning, han er en politiker og har selv valgt å være det.

   Jeg er ganske sikker på at denne avstanden mellom liv og lære ikke er noe særegent for FrP. Det som er det særegne med FrP er at det ikke virker om det helt har demret for dem hva de egentlig driver med og hvor de ferdes – på landets hovedscene nr.1 … avisenes forsider.

Legg igjen et svar