Med menneskehandelsbriller i kvinneforaktinnfatning …

… blir alt så klinkende klart. Da er det bare å kreve sin opphøyde, moralske rett !!

En fyr i Sandnes har åpnet strippeklubb men Stavanger klarer seg godt uten sånt, mener byens politikere … leser jeg i Rogalands Avis. FrP er selvfølgelig på banen og understreker at dette er lovlig.

De som vil sitte halvt snøblinde og se Strammirova vrenge av seg jakke, og genser og sko og bh og truse vil ikke oppleve at Atle Simonsen stiller seg i vegen og vifter med armene og sier “Se vekk !! Fyyy !!”.

Han mener de bare kan “hålla på” og det er jo jeg selvfølgelig enig i. Dette til tross for at jeg aldri har vært på en strippeklubb. Stripping har jeg selvfølgelig sett en del av. Jenter liker det, når vibbene er de rette. Noen liker det litt mer enn andre. … Som Fie f.eks. Hun strippet alltid før kl. 10 om kvelden. Målet på om en fest var kul eller ei kunne omtrent oppsummeres som: “Jøvla dritkjedelig fest, – Fie strippa ikke engang”.

En kvinnelig kollega av meg hadde samme problemet, hvis det kan kalles det. Ikke sånn at hun strippet hver gang anledningen bød seg. Neida, det var typen hennes. “Faen heller, fyren e’ jo heilt umulige !! Før de andre har fått i seg fysste velkomstdrinken så e’ han i gang med strippingå allerede !!“.

Så, etter denne massive argumentasjonen for hvor vanlig og ufarlig stripping er så slår jeg et slag for nakne damer på podier !! Og skjenkesteder der det eneste jeg ser over kanten på øllglasset mitt er nakne damer som gjør som om de liker å være nakne en halvmeter fra pilsen min !! For en lykke.

Men, jeg tror jeg måtte ha vært temmelig dritings for å kunne havne en slik plass uten å skjems, og ganske stinn av penger også. Og så hadde jeg nok ikke klart å holde kjæften heller så det hadde vel blitt på hue og rævva ut etter kort tid. Jada.

Kontrollører har vært inne i bula på Sandnes og sett. Der kjøres det visstnok helt “Reperbahn”, med rødlakkantrukne vertinner som tvinger impotente, skallete og tannløse menn til å kjøpe champagne til 8000 kr. flasken. Og når de har kylt ned den så går damen rett til neste bord !!!

I reportasjen i Stavanger Aftenblad (alle avisene her har kastet seg over strippingen), var det to avsnitt som hadde en overskrift der ordet “politi” var uthevet.
Den første var “Politirapport”: Kan se ut som champagnekveldene arrangeres for å knytte kontakter mellom damene og “pengesterke, pratesyke menn

I det andre avsnittet under overskriften “Politi” kan vi lese at innehaver kunne fortelle at han har begynt på et nytt “konsept”, – han skal tiltrekke seg pengesterke kunder fra oljeindustrien og damene skal prate med kundene så lenge de spanderer dyr champagne !!

Med utropstegn. Utenom det var det endel beskrivelser av hvordan “kvinnelige gjester kom inn, alene og gikk rett bort til menn ved baren … og var vennlige med de.

Dette vil ikke Sandnes’ ordfører Wirak ha noe av. Kan vi ikke inndra skjenkebevillingen, så kan vi bruke ord. Jeg ønsker ikke denne virksomheten i byen vår ! slår Stanlet Wirak fast

Men ord er ikke nok. Cluet er brudd på skjenkebestemmelsene, og uten det så blir Wirak bare stående utenfor og gaule. Akkurat som Ottar ble stående utfor “Love Shop” i Stavanger, da de ikke fant konteinerne med utsultede, polske 13-åringer på lageret.

Så Wirak må ta de på fersken, med pikken i hånda og penger i omløp. “Money Talks”, i Kirkegaten kommer nok til å få hyppige besøk av nidkjære kontrollører som stikker hodene inn i samtaler ved baren og snuser i urinalene, diskrét selvfølgelig. Og sikkert til stor underholdning for resten av klientellet, en stund.

Jeg skjønner ikke hvor man finner mennesker som er villige til å gjøre en slik jobb. Tenk, -sitte, på jobb, blant mennesker i festlig lag, med skyld&synd -antenner stikkende ut av sin paranoide skalle ? Hvilke “barndomsvariabler” kan det være som har gått rett i dass for slike stakkarer ? Hvem er den mest harmoniske, – jeg som sitter halvdrita og flirer som en dust til en dame som viser meg rumpen sin eller han der inni det mørke hjørnet, med den femte kaffekoppen den kvelden ?

 

 

 

Foto: Skjermbilder fra RA og SA

 
 
 
 

24 Responses

 1. Nåja, Stavanger har iallefall hatt offisiell stripping i minst 20 år.., -resten av landet også.
  Utringningene nå til dags går så langt ned, at de har slått seg sammen med franske åpninger. Siden de også er like interessert i å vise hemorroidene sine, går splitten videre derfra, og opp i nakken også. Det er mao. bare klær på sidene av norske fruntimmer..

  Savner tia jeg kunne bruke fantasien litt.. 😉

  1. Fantasien ja. Men hva med de gamle, nærsynte og tunghørte. De som må ha dette med store bokstaver, daier og romper ? Ingen nød med oss som på et blunk kan hensette oss selv i brunstig koma og fråtse i alskens siklende fantasier. Vi klarer oss vi, det er vi nødt til. Men disse ødelagte som har pult flensen av seg i Thailand, flere ganger og har pådradd seg et mye høyere toleransenivå enn oss som har levd på norske krigsrasjoner et helt liv. De må jo få lov til å ha et sted å være ? 😛

 2. Disse selvrettferdige som ikke ser lenger enn sin egen trange nese… Gikk ikke stripping inn under kunst og ikke under prostitusjon, da? At rike, ensomme menn får døyvet noe av sin lengsel etter kvinnelig bekjentskap på en slik måte, hvem faen blir skada av det? Jeg driter i det så lenge de som stripper gjør det frivillig og trives med jobben. Selv om jeg – slik du ikke kunne tenke deg å besøke et slikt sted – ikke kunne tenkt meg å jobbe der.
  Hvem er vel jeg til å dømme om ensomhet…

  1. Ja, det er nettopp det. Grunnen til at jeg ikke hadde dukket opp et slikt sted er fordi det for meg hadde vært en slags falitt.

   Men jeg blir provosert, hver bidige gang disse moralens voktere hyler opp og krever innskrenkinger og forbud mot noe som ikke er forbudt uansett. “Min moral skal være loven for alle, selv om den ikke er det, på papiret !!”. Noen burde vise de rompa, minst !

   1. Jeg tror det som avholder meg fra å strippe på en slik club er at jeg ville følt meg litt… som om jeg var noe å se på, liksom. Jeg tror jeg ville fått noen rare tanker om at folk kanskje følte seg lurt når de så at jeg ikke hadde noe spesielt spennende å vise frem. At jeg bare var en naken jente.

    1. Det hadde nok vært en del av mine tanker også, – her sitter jeg og drekker sammen med mange andre og der står hun og kler av seg. Beklemmende liksom. Det blir litt ansleis under fire øyne, hehe.

     Vi må kanskje snu på det og si at “nød lærer naken kvinne å danse” … Akkurat det der med å ikke føle seg spesiell er helt sikkert en øvingssak. Bortsett fra det er jeg er temmelig sikker på ekshibisjonister er overrepresentert oppå slike podier, vel så mange som fembarnsmødre som sliter med papmpersbudsjettet og jenter med shoppingvaner som de ikke har dekning for.

     1. Ekshibisjonist er jeg. Jeg elsker å vise meg frem. Men ikke for penger. Da blir det alvorlig. Det jeg byr på gratis er det ingen som kan klage på… :)

      Jeg har vært på strippeklubb i London. På Stringfellow. Og jeg har møtt de tomme blikkene hos jentene som står og vrir seg rundt strippestanga i bordhøyde, mens blaserte dressmenn sitter og snakker bisnis uten å reagere på annen måte enn å trekke til seg drinken så hun ikke skal sparke til den. Det var riktignok i 2003, men jeg tviler på at det har forandret seg. Og jeg tenkte der og da på om jeg kunne ha tålt den nedverdigelsen å ikke engang være verdt et blikk.

      1. Det er nok ganske nedverdigende ja, men når jeg tenker meg om er det adskillige andre (….) serviceyrker der de ansatte må tåle ganske mye som ikke er godt for selvfølelsen. Ikke det at det rettferdiggjør strippebusinessen, for det trenger den ikke, men jeg vet ikke hva som er verst; bedritne bemerkninger fra borskjemte pensjonister eller en klaps på rumpa og en hundrelapp i truse fra en halvsnydens “Don Juan” :)

       1. Joda, det er mange yrker hvor man ikke blir nedverdiget et blikk, men da viser man seg ikke frem. Man trenger ikke kle seg naken. Det finnes en grense hos mennesket, en bluferdighetsgrense. Den er riktignok kulturelt betinget, men den finnes. Den grensen krysser man nå man viser seg frem naken.
        Ikke tro et sekund at jeg er en prippen hyse med rosa svelg (som Red kaller det) for det er jeg ikke. Jeg har ikke noe imot at folk både kler av seg mot betaling eller har sex mot betaling. Jeg kommer tross alt fra et land der begge deler er lovlig, og jeg har selv brukt mine assets. Ikke mot betaling i form av penger, men i bytte mot samtaler og kunnskap, og det er like mye prostitusjon. Jeg tror faktisk mesteparten av prostitusjonen foregår innen for familien, men det er en helt annen sak.
        Det jeg syns var litt trist med min egen opplevelse på Stringfellow, var at jentene helt tydelig var dopa. De var liksom ikke til stede. Bevegelsene var mekaniske og innlært, og de gjorde det på en måte helt “riktig”. Men for publikum ble de bare en del av underholdningen, på linje med en jukebox. Og jeg møtte som nevnt noen blikk, og de var tomme. De så på meg uten å se meg.
        Jeg liker å se på jenter, det er neppe noen hemmelighet, men jeg følte meg ganske utilpass, akkurat som du er inne på. Og det har ingenting med at det var jenter å gjøre. Jeg ville følt meg like utilpass om det hadde vært menn jeg opplevde på samme måten.

        Jeg kan godt innrømme at jeg ikke enser veiarbeidere eller hotellportierer. Jeg overser dem. De blir en naturlig del av bildet, akkurat som en hver annen rekvisitt. Men jeg tror neppe de føler seg oversett på samme måten som et menneske som kler seg naken på en strippebar og ikke høster det miste oppmerksomhet. Og det er derfor jeg tror de doper seg. Fordi de skal klare å gi faen :)

        1. Jeg har selvfølgelig ikke hatt deg og de grensene du setter for din bluferdighet i tankene her. Selvfølgelig er dette med å stå naken foran andre en anstendighetsgrense å krysse for mange, og spesielt når det inngår utfordrende bevegelser og sjølgrabbing i skrevet mens det ageres nytelse. Det er derfor folk blir betalt for å gjøre det.

         Men jeg tror det at alle disse er dopa på smack o.l. for å klare jobben er litt mytebefengt, for jeg er ganske sikker på at slike uvaner er en karrierekiller også for denne yrkesgruppen. Jeg tviler imidlertid ikke på at stoffmisbruk er overrepresentert i bransjen, som det er det ellers i showbiz.

         Jeg så forresten en reportasje fra pornoindustrien i California og den fjernet endel illusjoner da vi fikke se “hingstene” og “hoppene” sitte i dølle morgenkåper langs langbord i kantinen og spise medbrakt niste, i lunchpausen. Så nyktre som som bare det. Og så var det på’an igjen etterpå.

         Men altså, det jeg mente med nedverdigende yrker er ikke akkurat som du fremstiller. Det er ikke noe mindreverdig ved å være portier eller veiarbeider og jeg tror ikke det ødelegger disse folka sin dag at folk ikke “enser” dem. Det er mer den behandlingen som man i enkelte serviceyrker kan bli utsatt for av folk som tror de kan si hva de vil til mennesker som tilfeldigvis er satt til å betjene dem en stakket stund.

         Som et apropos kan jeg nevne at jeg har jobbet endel på kjøkken i Nordsjøen. Tidlig på 70 -tallet så hadde vi endel amerikanere ombord på riggen, og de var av den oppfatning at alle på kjøkkenet var “bitches”, “faggots” o.l. og de selv var macho roughnecks som jobbet på drillflooren og tøffe ting. Drittbemerkningene fløy og det ble så stygt at jeg og resten av crewet på kjøkkenet nektet å servere de. De ble rett og slett nektet adgang til messa. Jeg var talsmann og bar budskapet frem for riggsjefen, med kjøttøks i beltet. “If you guys can fuck around with wrenches in your belt then why can’t a cook carry a meatcleaver ?”. Så fremsatte jeg kravene: alle som kom i messa skulle være rett fra dusjen, i rene klær, og en eneste nedsettende bemerkning til så gikk hele cateringen på første og beste supplybåt. Det funket det.

        2. Jeg ser poenget ditt. Jeg konsentrerte meg kun om det nedverdigende i å ikke bli sett. Og det spesielt nedverdigende i å bli ignorert når poenget er å underholde.

 3. Ja hva skal jeg mene om dette mon tro?
  Hmmm la meg se…
  Næh, gidder ikke.

  Huff, det høres litt vel kynisk ut. For selvsagt bryr jeg meg om mennesker som blir utnyttet, presset eller truet til å gjøre ting de ikke vil. Jeg unner ingen å oppleve slikt.
  Men før jeg vet om det skjer her, så klarer jeg ikke la meg provosere eller opprøre. Hverken av dem som ønsker å gå på en slik klubb, eller av dem som ønsker å opptre.
  Så lenge alt er frivillig… så får folk gjøre som de lyster. Tenker jeg.
  😉

  1. Det er no big deal for meg heller, akkurat det er det avisene som har sørget for. Men det hadde blitt en stor deal hvis plutselig KrF’ere, Ottar folk og skikkelighetstilbedende politikere plutselig hadde fritt frem for å diktere hvordan andre mennesker velger å leve sine liv. Derfor kaster jeg meg rundt hver gang disse nekene hufser seg og er indignerte.

   Strippingen er lovlig og de overholder skjenkebestemmelsene, til tross for champagne til 8000 kr. :)

 4. Det tristeste i denne saken, slik jeg ser det, er vel at menns ensomhet eller kåtskap eller hva det nå er skal utnyttes så til de grader. Foruten kvinnene som er lokkeduer for mer lyssky og uovlig virkeomhet. Formyndere, voktere og kontrollører finnes overalt, det er kanskje bittelittegranne synd på dem også? 😉

  1. Jeg vet ikke helt om jeg syns det er så veldig trist. Opplegget med damer som vrikker seg rundt en stang oppå et podium og menn som står og glor på syns jeg mest av alt er ganske teit, men det syns jeg fotball er også. Vi kan nok si at det er sørgelig at mennesker ikke har bedre ting å fylle tilværelsen sin med, som forball eller stripping, men vi kan ikke komme med pekefingeren heller.

   Kvar med sitt :)

 5. sjalle,

  er dette show for menn
  elller en jobb for visse jenter
  ser ut til å være begge deler
  (selv om det alltid er mennene somm får skylden)
  enten man er ekshibisjonist eller liker det eller ikke har noe i mot det eller liker pengene

  og hvordan er man sikker på at det ligger ulovligheter i alle slike klubber ?

  her er det såkallt moral som ruler ……..

 6. Selv om vi dannede og strengt gifte herrer sjelden kommer i tanker om å forlyste oss med besøk på strippeklubb, kan vi ikke si annet enn at vi likevel guterer eksistensen av slike etablissementer, både her og der, og kanskje endatil her i Oljebyen. Det er noe med den der politisk korrekte hønemor- og barnepikementaliteten som vi ikke får oss til å akseptere. På samme vis som at vi fortsatt ikke kan få oss til å støtte den kjønnsdiskriminerene loven mot kjøpesex. Akk ja. :-(

Legg igjen et svar