De kan ikke telle, men så er de jo journalister …

Her kan jeg lese at mannen til Selma Hayek er billionær. God for over tusen milliarder, nesten 1/3 oljefond. Jeg visste ikke at det fantes folk som eidde så mye. Bill gates ledet en stund med 400 milliarder, men det er jo lenge siden…

Duden til Selma er ikke bare millionær, han er BILLIONÆR skriver den ivrige journalisten.

Stakkars, han har vel bare lest rett fra en pressemelding fra Amerika eller Frankrike …

 

Wikipedia…

 

 

 

 

Foto: Luigi Costantini/AP Photo/Scanpix

1
 
 
 
 

9 Responses

 1. Tja, Oljefondet (eller rettere sagt ”Pensjonsfondet”) er vel nå i overkant 3000 miliarder. Så hvis han eier verdier lik 1/3 Oljefond så blir jo det 1000 milliarder = 1 billion! Jeg tror vel det finnes mennesker som er gode for enda mer, men da må vi vel til Saudi-Arabia, Brunei e.a. steder hvor man elegant blander personlig formue med statsfinanser . . .

  1. Jeg tror ikke slike lumre bandittformuer regnes med når det snakkes om verdens rikeste. Det er kanskje mest fordi de ikke lar seg telle, uten med risiko for liv og helse. Jeg har heller ikke hørt at noen har brutt billiongrensen (i NOK), og forresten då håper jeg at det aldri skjer. Denne planeten er ikke så stor.

   1. Det skjer nok! Idagens VG kan du lese om “de rikeste” som soler seg på Tjuvholmen i Oslo.
    Der nbor bl.a. Åge Storhaug – en ganske vanlig turner fra 50-tallet, der bor en frisørmester, der bor en og annen arving, meglere, næringsutviklere osv- og felles for alle er jo at de er oppført med årsinntekter fra 3-10 mill. og formuer fra 0 – 500 milliarder!!!

    Det er jo et tankekors at milliardærer har ‘null’ i formue når de nbhor i en leilighet som alene er taksert til over 30 mill. olg samtidcig har 500 milliarder i formue. Det bnetyr jo at gjelden er like stor som formuen. Da blir det ‘null’, men det krever jo en viss kapital å betjene en gjeld på 500 milliarder?! Hvor er nå den hen?

 2. Ja det er en vesentlig forskjell på å være en amerikansk billionær som en norsk en.

  Men sånn i grove trekk så gjør det vel ikke så mye. Til salt i grøten har de, enten de er norske eller amerikanske billionærer 😉

  Når jeg tenker meg om så nærmer jeg meg den amerikanske billionen noe raskere enn mannen til Selma nærmer seg den norske billionen. Men nå har jeg ikke sjekket finansavisene i dag da. Det kan jo ha skjedd noe under helgen 😉

  1. Jeg, i min armod, har også mindre avstand til den grensen enn typen til hu Selma.

   Men seriøst, når man leser den artikkelen så får man et bestemt inntrykk av at denne journalisten faktisk mener og tror at fyren er god for 1000,0000,000,000,- kr. Helledussen 😛

Legg igjen et svar