Oss tjuvradder imellom … ?

Eksempel på tyv, anonymisert
Jeg liker ikke folk som stjeler. Det gjør sikkert ikke Dagbladets journalist Hilda Nyfløt heller; Hun kan fortelle oss om politiets nedprioritering av vinningsforbrytelser og butikkeiernes frustrasjoner, men noe skurrer.

På db.no sin forside fant jeg dette oppslaget. Sjekk teksten og min lille røde pil. Jeg har som seg hør og bør anonymisert den avbildede personen siden jeg ikke vil bli dradd inn i en eller annen kjip rettssak, – som vitne eller tyster.

For én ting vil jeg bare ha sagt: snakk for deg selv Hilda !. I fjor stal jeg ikke en dritt. Ikke i forfjor heller. Når jeg tenker meg om så var siste gangen jeg stjal en gang omkring 1962 da jeg for å være “med” lot meg presse av in-gjengen til å begå et butikktyveri.

Utbyttet var en pakke Zulu-kjeks med sjokolade. Den tok jeg med meg langt ut i skogen og prøvde å spise den, – uten å lykkes. Før den dagen likte jeg veldig godt Zulu-kjeks, men jeg har aldri spist det siden.

Uansett, jeg syns journalister bør slutte å kleise rundt seg med dette “VI” i alle sammenhenger og forbindelser.

Vi drar alle til hytta på fjellet i påsken. Vi drikker oss alle drita hver helg, minst. Vi skal alle ha de siste hotte gadgets. Vi elsker alle Bruce Springsteen. Vi puler sånn og sånn og så mye.

Vi er alle drittleile av norske journalisters svadaformuleringer 👿

 

 

Skjermbilde av foto av: Morten Brakestad, Propix, med tilføyelser

2
 
 
 
 

5 Responses

Legg igjen et svar